Foto: Javier Soriano (AFP)

Gigantmøtet ingen vinner

For tredje gang på svært kort tid møtes Real Madrid og Barcelona, og vi tror historien gjentar seg. Sjekk onsdagens oddstips.

Kommersielt

Spillmeny onsdag:
Tipping: I dag har vi virkelig tro på 12 rette
Odds: Lesernes oddstips onsdag
V65: Fortsetter seiersmarsjen
Viking Lotto: Bli millionær i kveld!

Onsdagens langoddsprogram er veldig preget av at det spilles semifinale i Madrid mellom Real Madrid og Barcelona, og utvalget er tynt utover denne. Det spilles riktignok to utsatte ligakamper i Frankrike der Marseille kan overta serieledelsen med seier og Lyon kan melde seg på i tittelkampen igjen. Begge storklubbene spiller hjemme og oddsen er satt så lavt et enhver spillelyst er drept. I London spilles det en utsatt ligakamp mellom Fulham og Bolton, men også her er hjemmeoddsen satt så lavt at det ikke frister til spill overhodet. 1,70 på Fulham-seier er helt uaktuelt for oss.

Dermed må vi lene oss på verdens to beste fotballag som altså møtes for tredje gang siden 16. april. I ligamøtet på nettopp Santiago Bernabeu for halvannen uke siden endte det 1-1, i en kamp der Barcelona tidvis dominerte. i Copa del Rey-finalen forrige onsdag stod det 0-0 etter ordinær tid, og en praktfull Ronaldo-scoring i ekstraomgangene avgjorde cupfinalen. Det var en match der lagene hadde hver sin omgang, kanskje med et enda større Barcelona-overtak i den andre omgangen enn det Real Madrid hadde i første omgang.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Meget sentrale Ricardo Carvalho må sone karantene for hjemmelaget onsdag, en kraftig svekkelse for hjemmelaget det. Trolig vil Albiol og Ramos utgjøre stopperparet i denne kampen, føles ikke helt stødig den konstellasjonen. På midtbanen må Khedira unnværes, men her er alternativene langt flere og bedre for Mourinho. Real Madrid gjorde ni endringer i mannskapet sitt i lørdagens seriekamp borte mot Valencia lørdag kontra startoppstillingen i cupfinalen, men feide likefullt formsterke Valencia av banen med 6-3 seier. Spillere som Kaka og Higuain var blant dem som briljerte. Sannsynlig lagoppstilling Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Diarra, Alonso, Pepe, Özil, Ronaldo, Di Maria

Barca-trener Pep Guardiola benket Xavi, Iniesta, Messi, Pique og Pedro til sin hjemmekamp mot Osasuna lørdag kveld, og et halvslapt Barcelona-lag slet lenge med bortesvake Osasuna før Lionel Messi entret banen i den andre omgangen og definitivt avgjorde kampen med sin 2-0 scoring i sluttminuttene.

Abidal, Adriano og Maxwell er alle skadet og gir Guardiola noen defensive utfordringer foran det første semifinale-møtet, men kaptein og forsvarssjef Carles Puoyl er friskmeldt. Og vil trolig spille venstreback, mens Javier Mascherano som har fungert strålende som midtstopper pga skadeproblemene der bak, trolig vil utgjøre midtstopperpar med Gerard Pique. Andres Iniesta kan heller ikke spille, og i hans sted kommer Keita inn, mens Pedro, Villa og Messi dannen trioen fremme som de har gjort så mange ganger før denne sesongen. Sannsynlig lagoppstilling Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xvi, Busquets, Keita, Pedro, Messi, Villa

Det er altså første kamp i semifinalen i kveld, mellom to lag som kjenner hverandre godt og så lenge Mourinho må unnvære sin forsvarssjef Carvalho her, er det svært lite sannsynlig at Real Madrid vil gå veldig offensivt til verks. Tilsvarende vil Barcelona heller ikke bli overivrig, og det at Iniesta ikke kan spille er selvsagt en svekkelse for Barca. Onsdag handler det uansett om å skaffe seg et godt utgangspunkt foran returmøtet. Og til de som venter på festkampen mellom disse to, den kan undertegnede nesten garantere kommer i det fjerde og siste møtet som på mange måter blir det aller viktigste.

Onsdag er det dessverre risiko for en gjentagelse av Copa del Rey-finalen og vi tror altså at lagene spiller sin tredje uavgjorte på rappen (så lenge vi snakker om ordinær tid). Uavgjort betaler gutta på Hamar 3,05 for og kampen kan naturligvis spilles som singel.

Spilleforslag onsdag (vår innsats er 100 kroner):
Kamp 27 Real Madrid - Barcelona 2,45 3,05 2,65
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger onsdag:

Marseille - Nice
Marseille kan altså overta tabelltoppen fra Lille dersom laget slår Nice hjemme i kveld. Marseille beseiret Montpellier i cupfinalen i Coupe de la Ligue lørdag kveld. Dessverre for Marseille ble svært viktige Stephane Mbia skadet i den kampen og den kamerunske landslagsspilleren kan bli borte resten av sesongen. Bortesvake Nice bør uansett slås, men når Norsk Tipping slår til med "sjenerøse" 1,32 i odds for hjemmeseieren er det lett å stå over. NT tilbyr også spill med handicap 0-1 fra start. Med dette utgangspunktet har Marseille ikke bedre enn 2-6-7, mens Nice har 9-2-4 med tilsvarende utgangspunkt borte. Statistikken sier at dette er det bare å glemme også med dette utgangspunktet.

Lyon - Montpellier
Lyon vil hvis vi forutsetter seier både til Lyon og Marseille være fem poeng bak Marseille (som da vil overta serieledelsen). Dersom Marseille ikke skulle vinne, men Lyon gjør jobben sin vil det være fire poeng opp til ledende Lille. Og fem serierunder gjenstår etter kveldens kamper. Kveldens motstander Montpellier ligger på tiendeplass med sine 43 poeng og har sju poeng ned til nedrykksstreken. Tapte altså finalen i Coupe de la Ligue mot Marseille lørdag kveld, og den kampen kan nok sitte i både beina og hodet.

Lyon har faktisk ikke bedre enn 4-3-3 på de ti siste tilsvarende, kun en av de fem siste er vunnet. 1,35 for H i Lyon er naturligvis helt uinteressant. Også her tilbyr NT spill med handicap 0-1 fra start. Med dette utgangspunktet har Lyon 6-3-7, mens Montpellier har sterke 11-0-4 på bortebane med dette utgangspunktet. Montpellier har for øvrig 2-5-0 på sine sju siste bortekamper, så handicapspill på Lyon med disse faktaene på bordet blir ikke veldig fristende. Samtidig er det jo ingen tvil om at all motivasjon ligger på hjemmelaget.

Fulham - Bolton
Hjemmesterke Fulham mot bortesvake Bolton lukter naturligvis hjemmeseier, men som vi nevnte i innledningen så frister ikke magre 1,70 for Fulham-seier veldig. Goalgetter Bobby Zamora startet på benken borte mot Wolverhampton lørdag, men er nok tilbake i startoppstillingen i kveld. 7-6-3 er hjemmetallene til Fulham.

Daniel Sturridge har vært en knallsuksess for Bolton etter at han ble hentet på lån fra Chelsea og scoret igjen i hjemmeseieren mot Arsenal søndag. Synd for Bolton at ikke Sturridge kunne spille FA-cup for laget, da hadde det muligens blitt andre sifre mot Stoke i semifinalen (røk stygge 0-5 der). Borte står Bolton med svært menneskelige 2-5-9. Og tabellsituasjonen gjør at laget ikke har mye å spille for lenger.

Det er selvsagt bra sjanse for Fulham dette, men 1,70 er litt for lavt til å foreslå i et singelspill. Eventuelt kan Fulham-seier kombineres med U mellom Real Madrid og Barcelona. Med handicap 0-1 fra start står Fulham med 4-3-9 denne sesongen, tre av seirene er kommet i løpet av de seks siste hjemmekampene (der statistikken for øvrig er 5-1-0 - kun Chelsea som har tatt poeng i denne perioden). For Bolton er de tilsvarende tallene borte 7-8-2, kun to ganger har det altså blitt klaff for de som har spilt at Bolton skal tape med mer enn et mål på bortebane.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus