*Nettavisen* Sportspill.

Gjør deg klar for cupfest

Follo spilte cupfinale mot Strømsgodset i 2010. I kveld møter laget Valdres på bortebane i første runde. Foto: (Scanpix)

Første runde i cupen gjør kveldens tippekupong meget interessant.

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Odds
: I år er det Benficas tur
Odds:
Lyn nest best i by'n
V5 Drammen:
Lunsj for folket
V4 Boden:
Finsk banker
V65 Øvrevoll:
Herlig spillemeny

Første runde i cupen gjør kveldens tippekupong meget interessant.

Ettersom det var lite objekter å ta av onsdag, er midtukekupongen i Tipping lagt til torsdag. Norsk Tipping har droppet å ta med kamper som involverer lag fra Tippeligaen og 1. divisjon, og samtlige oppgjør er hentet fra Oddsen-ligaen. Det har resultert i en spennende kupong der det fort kan bli store premier.

Bonuspotten har steget til 1,9 millioner kroner, og spillstopp er kl. 17.55.

1. Asker - Kvik Halden
Asker leverte en sterk sesong i Oddsen-ligaen i fjor, men naborivalen Bærum trakk til slutt det lengste strået i kampen om opprykk. Har mistet trener Lars Bohinen til Sandefjord siden sist og skuffet med 0-1 mot Flekkerøy i sesongåpningen på Føyka i helgen.

Laget gjorde det sterkt i cupen forrige sesong og slo blant annet ut Strømsgodset før det ble et knepet tap for Vålerenga i tredje runde.

Kvik har kom til tredje runde i cupen både i 2012 og 2013 og slo ut så gode lag som Frendrikstad og Sarpsborg. Åpnet sesongen med 0-2-tap borte mot VIF 2.

Disse to har spilt mange jevne oppgjør de siste sesongene, og Kvik-Halden vant fortjent 1-0 da lagene møttes til generalprøve på dagens bane tidligere i april. Garderinger må til. HB.

2. Brumunddal – Nybergsund
Brumunddal hadde en katastrofesesong i Oddsen-ligaen i 2012, men rykket opp på første forsøk fra 3. divisjon. Er blitt tippet som en middelhavsfarer i avdeling 2 i år, og åpnet sesongen med 2-0 borte mot Valdres – et lag som endte midt på tabellen i Oddsen-ligaen i fjor.

Nybergsund spiller i samme avdeling som Brumunddal og åpnet med 4-1 hjemme mot Herd. Skuffet med sjetteplass forrige sesong, men fremstår som et sterkere lag i år.

Vi tror mest på Nybergsund i kveld. B.

3. Drøbak/Frogn - Pors
Drøbak-Frogn fikk en elendig avslutning på fjoråret og endte til slutt på sjuendeplass. Har byttet ut André Bergdølmo med rutinerte Teitur Thordarson på trenersiden og har mistet en del sentrale spillere. Åpnet med 1-4 borte mot Lørenskog- et lag som endte på en skuffende tiendeplass i avdeling 4 forrige sesong.

Pors hadde en litt ujevn sesong i fjor og endte til slutt på femteplass i avdeling 2. Møtte Birkebeineren – et lag som var nær nedrykk forrige sesong – i serieåpningen. Det endte med et skuffende 1-3-tap på hjemmebane, noe som var overraskende med tanke på de tidvis gode resultatene i treningskampene i vinter.

Pors skal være sterkest av disse to, og vi tror laget reiser seg etter den svake serieåpningen. UB.

4. Fana – Stord
Fana endte på åttendeplass i avdeling 3 forrige sesong, men hadde bare fem poeng fra nedrykk i en jevn avdeling. Lager har mange talenter i stallen, og snittalderen er lav. Er blitt tippet i bunnen av tabellen, men åpnet med en fin 4-2-seier mot Ålgård i helgen.

Stord sikret opprykk til 2. divisjon med uavgjort i siste serierunde i høst. Har styrket laget med flere spennende spillere, blant andre Erlend og Simen Grov fra Vard og slovaken Patrik Gregora. Tapte 1-2 borte for Vard, som er regnet som en opprykkskandidat i avdeling 3, i serieåpningen.

En vrien kamp som vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

5. Florø – Førde
Florø har et meget ungt lag, og klubbens 95-årgang regnes som en av de beste i landet. Har også styrket stallen med flere spillere fra Sogndal. Sikret opprykk fra 3. divisjon allerede 21. september i fjor og fikk en brukbar start på sesongen med 1-1 borte mot Egersund.

Førde overrasket veldig i første del av fjorårssesongen og kjempet lenge med Asker og Bærum om opprykk. Endte til slutt på en flott tredjeplass, og årets lag har både mye rutine og kvalitet. Spillere som Alexander Ødegaard, Vegard Gjermundstad og Ragnvald Soma biter bra fra seg på dette nivået, og spissduoen Øystein Myrkaskog og Kristian Fardal Opseth scoret til sammen 31 mål forrige sesong. Klubben har også hentet inn flere spennende spillere fra utlandet.

Førde tapte likevel 1-2 for Åsane i første serierunde.

Dette blir et meget intenst lokaloppgjør der ung entusiasme møter rutine. HUB.

6 . Gjøvik-Lyn - Eidsvold Turn
FK Gjøvik-Lyn er resultatet av sammenslåingen av SK Gjøvik-Lyn og Gjøvik FF i fjor høst. Forgjengeren risikerte nedrykk forrige sesong, men spurtet bra og endte til slutt på en behagelig niendeplass. Åpnet med 2-2 borte mot Nardo i helgen.

Eidsvold endte midt på tabellen i avdeling 4 forrige sesong, og verken opprykk eller nedrykk var aktuelt underveis. Startet årets sesong med uavgjort borte mot Harstad. Ifølge rapportene var Turn noe heldig som fikk med seg poeng selv om Harstad utliknet til 1-1 først i sluttminuttene.

Ikke lett å tippe en vinner her. HB

7. Harstad – Medkila
Harstad endte på tiendeplass i avdeling 2 forrige sesong og åpnet med 1-1 hjemme mot Eidsvold Turn i helgen. Leverte en meget god sluttspurt og hadde fortjent alle poengene.

Medkila spiller i Oddsen-ligaen for første gang siden nedrykket i 2009. Fikk en meget vrien oppgave i form av opprykkskandidat Follo i comebacket, og 0-1 på bortebane må betegnes som hederlig.

Medkila kommer ikke til å selge seg billig mot storebror i byen, men hjemmelaget skal være minst et hakk bedre. H.

8. KFUM Oslo – Notodden
”Kåffa” har vært nær opprykk til 1. divisjon mange sesonger nå, men ser svekket ut fra i fjor. Thomas Sæther har lagt opp, mens flere sentrale spillere har gått til andre klubber. Åpnet imidlertid med en grei 2-0-seier over Skeid på bortebane i helgen.

Notodden startet fjorårssesongen svakt, men hevet seg etter hvert og endte til slutt på tredjeplass i avdeling 3. Har hentet inn flere spennende spillere, blant andre rutinerte Morten Fevang, og har gjort det bra i vinterens treningskamper. Fremstår som en klar opprykkskandidat. Startet sesongen med 4-0 hjemme mot nyopprykkede Holmen.

Vi ser oss nødt til å heldekke. HUB.

9. Lyn – Skeid
To tidligere Oslo-storheter som ligger på henholdsvis niende- og tolvteplass på norsk fotballs maratontabell. Begge lagene har vunnet cupen åtte ganger, men det er 40 år siden sist Skeid hevet kongepokalen, og 46 år siden Lyn gjorde det samme.

Begge lagene fikk en svak start på sesongen i Oddsen-ligaen i helgen. Lyn har styrket stallen med spillere som Kim Holmen, Jørgen Richardsen og Armin Sistek, men skuffet stort mot Fyllingsdalen på lagets nye hjemmebane Bislett. Kom til få sjanser og slapp inn billige mål, og oppgjøret endte 1-2.

Vi har fått bekreftet at Mads Dahm og nevnte Jørgen Richardsen ikke rekker denne kampen, men Lyn kan ellers stille med sine beste spillere.

Skeid rykket opp fra 3. divisjon i fjor, og er spådd å kjempe på nedre halvdel i Oddsen-ligaen avdeling 2 denne sesongen. Stilte uten en del skadde spillere i premieren hjemme mot KFUM Oslo, og tapte fortjent 0-2. Lage har trolig en del fravær også i kveld.

Lagene møttes til treningskamp for en snau måned siden. Da var Lyn klart best, og det var ikke noe å si på at oppgjøret endte 3-1.

Lyn skal være det beste laget av disse to, og vi tror Oslo vest-klubben tar seg videre foran sine entusiastiske Bastionen-fans. H.

10. Lørenskog – Birkebeineren
Lørenskog avsluttet meget svakt forrige sesong og endte på tiendeplass. Fikk imidlertid en flott start på året med 4-1-seier mot Drøbak/Frogn. Laget har gjennomført et generasjonsskifte, men med 9-2-2 som resultatet i treningskampene ser det ut til at de unge spillerne er modne for 2. divisjon.

Birkebeineren kjempet lenge mot nedrykk i avdeling 1 forrige sesong, men reddet plassen takket være en sterk sluttspurt. Har slitt mye med skader i vinter, men situasjonen har bedret seg de siste ukene, og laget åpnet med en flott 3-1-seier borte mot Pors.

Vi har i utgangspunktet mest tro på hjemmelaget, men vi er litt forvirret av Birkebeineren serieåpning og tar med et kryss. HB.

11. Valdres – Follo
Valdres endte på sjuendeplass i avdeling 2 i fjor og hadde sin klart beste periode på høsten. Åpnet årets sesong med et skuffende 0-2-tap hjemme for Brumunddal. Ifølge klubbens hjemmeside stiller man uten et par faste spiller fra start.

Follo spurtet bra i 1. divisjon forrige sesong, men endte nest sist og måtte ta turen ned i Oddsen-ligaen. Stilte med et ungt mannskap i premieren hjemme mot nyopprykkede Medkila, et oppgjør man vant 1-0 uten å briljere.

Follo har gjort det bra i cupen ved flere anledninger, og vi tror på borteseier i kveld. B.

12. Ørn Horten – Kjelsås
Ørn-Horten rykket opp fra 3. divisjon i fjor og åpnet sesongen med 2-0 hjemme mot Jerv i Oddsen-ligaen avdeling 1 i helgen. Trener Jør gen Jalland varsler på klubbens hjemmeside at det trolig blir gjort noen endringer på laget grunnet det tøffe kampprogrammet i starten av sesongen.

Kjelsås avsluttet meget sterkt i avdeling 1 forrige sesong og vant de siste fem kampene. Den gode trenden fortsatte i treningskampene i vinter, og i premieren mot Finnsnes ble 2-0 på hjemmebane . Laget har bitt bra fra seg i cupen de siste årene, og på en vrien kupong spiller vi B her.

96-rekker
1. Asker - Kvik Halden HB

2. Brumunddal – Nybergsund B

3. Drøbak/Frogn - Pors UB

4. Fana – Stord HB

5. Florø – Førde UB

6. Gjøvik-Lyn - Eidsvold Turn HB

7. Harstad – Medkila H

8. KFUM Oslo – Notodden HUB

9. Lyn – Skeid H

10. Lørenskog – Birkebeineren H

11. Valdres – Follo B

12. Ørn Horten – Kjelsås BKlikk her for å levere 96-rekken

432-rekker
1. Asker - Kvik Halden HB

2. Brumunddal – Nybergsund B

3. Drøbak/Frogn - Pors UB

4. Fana – Stord HUB

5. Florø – Førde HUB

6. Gjøvik-Lyn - Eidsvold Turn HB

7. Harstad – Medkila H

8. KFUM Oslo – Notodden HUB

9. Lyn – Skeid H

10. Lørenskog – Birkebeineren HB

11. Valdres – Follo B

12. Ørn Horten – Kjelsås B
Klikk her for å levere 432-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.