*Nettavisen* Sportspill.

Gjør deg klar for tippefest

Etter Kovacs scoret i bergen, har Strømsgodset tapt tre på rad. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Med en kupong spekket med jevne kamper, kan en alenevinner stikke av gårde med over 4,1 millioner bonuskroner.

26.07.14 08:41

Sportspills øvrige lørdagstips:
Dagens singel: Aalesund har noe på gang
Dagens dobbel: KFUM er brutale hjemme
Dagens langskudd: Mirakelmannen Nordlie er tilbake
Tippekupongen: Gjør deg klar for tippefest
V75 Leangen: Frekk banker i jakten på millionene

Det er mye norsk fotball på lørdagens langoddsprogram, men det er godbiter fra hele Norden.

Bonuspotten stiger stadig, og er nå oppe i 4,1 millioner kroner. Om ikke lenge skal den fordeles ut til alle vinnere, så tiden er knapp for de som vil ta premien alene!

1. Sandnes Ulf — Strømsgodset
Det hersker en følelse av stor optimisme i Sandnes om dagen, etter at mirakelmann Tom Nordlie endelig gjorde sitt comeback i norsk fotball. Med en ekstrem vane for å redde klubber i situasjoner som den Sandnes Ulf er i nå, tror mange det blir en lykkelig høst i Rogaland.

Asle Andersen skilte lag med sin langvarige arbeidsgiver etter at «Ulf» gikk på sitt fjerde rake tap, sist 3-1 mot Høiland og Molde. I denne tapsrekken er også et knepent tap mot dagens motstander på Marienlyst.

Johansson og Martin er ute i en lengre periode. I tillegg er Skjølsvik suspendert. Ulfs hjemmestatistikk er 2-3-3, nesten identisk som Godset bortestatistikk.

David Nielsen har ikke fått en enkel start som Godset-trener, men har overbevist styret i klubben nok til å få en fast stilling. Ronny Deila gjør foreløpig suksess i Skottland, men har kanskje etterlatt seg vel store sko å fylle i Drammen.

Godset har nå tapt to hjemmekamper på rad og tre totalt. To slitsomme kamper mot Steaua må ha satt sitt preg, og onsdagens kamp i Romania var av det intense slaget. Mellom kampen i Romania og dagens kamp har de kun rukket én trening.

Bortestatistikken, som har vært et problem i flere sesonger, lyder nå 2-3-3, og de har begynt å avgi poeng i kampene de vant i fjor.

Jørgen Horn og Kim Andre Madsen sliter enda med skader, mens Martin Rønning Ovenstad er ute en lengre periode. I tillegg er Francisco Junior og Marius Høibråten suspendert.

Sandnes Ulf er langt fra sjanseløse i denne kampen, og har alle forutsetninger for å gi Nordlie en drømmestart. Godset har enda ikke fått tid til å samle seg etter en tøff periode, og kan få et nytt, hardt slag i dag.

2. Arendal — Kongsvinger IL
Hjemmelaget har vært under streken lenge nå, men har kommet seg på rett spor med fire kamper uten tap og er endelig over streken. Har en hjemmestatistikk på 3-1-2, noe som er absolutt godkjent.

Er innvolvert i mye mål på hjemmebane, og kampene deres har i snitt fem mål hver på eget gress. Målforskjellen 15-15 vitner som gjestfrihet i særklasse.

Apropos Tom Nordlie, så er hans gamle klubb virkelig i slaget om dagen. Med fire seire på rad er de oppe på en tredjeplasse i 2. divisjon avdeling 1. 8-1-3 er statistikken totalt, og det er hjemme de er best. 3-1-2 er likevel godkjent bortestatistikk, og tapene har kommet mot hjemmesterke lag som Fløy og Notodden.

Arendal er på vei oppover, men Kongsvinger er muligens i enda bedre slag om dagen. UB kan forsvares.

3. Birkebeineren — Fram Larvik
Gode nyheter for Brann - det finnes et lag som er dårligere hjemme enn de er. Birkebeineren har på fem forsøk enda til gode å ta et eneste poeng på eget kunstgress. Selv tabelljumbo Asker har dratt derfra med alle tre poengene.

Formen generelt er heller ikke mye å skryte av, med tre poeng de siste syv kampene. Slipper inn altfor mye mål, og selv om de scorer en del, blir de sviktet av forsvarsspillet gang på gang.

Petter Belsvik og Fram Larvik har sluknet litt etter en veldig god periode, og har nå 2-3-2 de siste syv kampene. Er veldig gode på hjemmebane, men 2-1-3 er statistikken borte. Falt ned til femteplass nå.

Fram er et meget gjerrig lag, med kun 16 innslupne på tolv kamper. Kommer som favoritter, og det med god grunn. Likevel må hjemmeseieren komme for Birkebeineren til slutt, og Fram er ikke i sin beste form. Vi prøver HB.

4. Fløy — Ørn Horten
Hjemmesterke Flekkerøy er inne i en ustabil periode med 2-3-2 de siste syv kampene. De har avgitt poeng mot antatt mye svakere motstand som Birkebeineren og Holmen. Tapene i denne perioden har kommet mot sterke lag.

Hjemme har de solide 4-2-0 og 16-9 i målforskjell. Flekkerøy er ikke et hyggelig sted å gjeste.

Ørn Horten har virkelig sluknet, som vi skriver i det kjedsommelige. Nå har de 1-1-5 de siste syv kampene, med seier mot Godset 2 og uavgjort mot Asker som eneste lyspunkter. Er veldig generøse mot sitt vertskap og 1-0-5 sammen med 15 innslupne er nok til at dette blir en klokkeklar H.

5. Holmen — Pors Grenland
Holmen er muligens det mest stabile laget i denne avdelingen hva tabellposisjon angår. I seks runder på rad har de nå okkupert tiendeplassen, og 1-4-2 de siste syv har gjort at de sanker akkurat nok poeng til å ligge over streken.

Har spilt noen gode uavgjortkamper mot for eksempel Fløy og Fram. Tapene har kommet mot Jerv og Vindbjart, de to beste i avdelingen. 1-3-2 hjemme er bare godkjent statistikk.

Pors Grenland er inne i en tøff periode og har tapt fire kamper på rad. Det skal riktignok sies at dette har vært mot særdeles gode lag, så vi skal være forsiktige med å dømme helt. De har vunnet de kampene de må vinne denne sesongen, men er langt fra i trygghet - nedrykksstreken er tre poeng bak. Det skiller seks poeng opp til tabellnaboen over Pors.

Holmen fortjener kanskje mest tillit i denne kampen, men Pors kan absolutt ta poeng her. HU.

6. Jerv — Notodden
Jerv er avdelingens suverent beste på eget gress og har 6-0-0 på eget gress. De siste fire rundene har de ligget på tabelltopp, og 6-1-0 de siste syv kampene står det stor respekt av.

Notodden er mer ustabile med 3-1-3 siste syv, men bak resultatene ser vi at to av tapene har kommet mot sterke Vindbjart og Odd Grenland (i cupen). Tapet mot Asker var nok mer forsmedelig.

2-0-4 på bortebane, med seier over Strømsgodset 2 og Birkebeineren er godkjent, men i dag møter de nok sine overmenn. H.

7. Vindbjart — Asker
Vindbjart er også inne i en veldig god periode, med 6-0-1 de siste syv. Tapet kom mot ligaleder Jerv, men i samme periode har de slått blant andre Fram og Notodden. Har 5-0-1 hjemme.

Litt enkel motstand den siste perioden, og har hatt andreplassen de siste fire uker. Enklere blir det i dag.

Asker ligger sist og har 1-2-4 de siste syv kampene. Tatt poeng mot de formsvake lagene, som de for så vidt må. De har vært under streken så og si hele sesongen, fra og med runde to, og har 1-1-4 borte. Seieren kom mot hjemmeseiersløse Birkebeineren. Ingen grunn til å overkomplisere denne. Klar H.

8. Eidsvold Turn — Lørenskog
Eidsvold har virkelig funnet formen og står med 4-3-0 de siste syv kampene. Uavgjortresultatene har kommet mot formlagene Skeid, Follo og KFUM, i tillegg til at de har slått antatt svakere lag. God resept. 2-3-1 hjemme er imidlertid ikke kjempesolid.

Lørenskog har 2-1-4 de siste syv, og forrige rundes seier mot Harstad endte en fem kamper lang rekke uten seier. Har bortestatistikken 1-2-3 på bortebane, men har 2-16 i målforskjell. Med to scorede mål på seks bortekamper er det nok få i Eidsvold som skjelver i buksene før dagens kamp. Ny, klar H.

9. Harstad — Kjelsås
Hjemmelaget har 3-0-4 de siste syv kampene, og har tapt mot formlagene Skeid, Follo og KFUM i denne perioden. Ledet også til pause mot Lørenskog sist, men tapte til slutt. 4-1-1 og 8-3 i målforskjell på hjemmebane vitner om et solid lag som er vanskelig å slå.

Kjelsås her inne i en kjempeperiode og har 6-1-0 de siste syv. Forrige runde ble det uavgjort mot KFUM. Har sluppet inn kun to mål de siste fem, og bare elleve mål på elleve kamper totalt. De kan imidlertid ikke se bort fra at kampprogrammet deres for tiden er ganske lett.

Stabilt solide og har ligget syv runder på andre plass, og siden Follo har begynt å snuble bort poeng, kan de nå ha gode sjanser til å ta igjen enda mer av forspranget. 4-0-1 borte med 14-5 i målforskjell. Tapte borte mot Finnsnes i starten av sesongen, og liker seg kanskje ikke så godt i nord. UB.

10. KFUM Oslo — Finnsnes
«Kåffa» står med 4-3-0 de siste syv, og har vært jevnt gode den siste perioden. Spilt uavgjort mot Kjelsås, Eidsvold og Moss, alle tre meget solide lag. Har sendt andre bunnlag hjem med stygge sifre.

Klatret jevnt etter en svak start, og har 4-0-1 på hjemmebane.

Finnsnes har klart seg bra så langt og ligger seks poeng over streken. 3-0-4 de siste syv har sanket dem jevnt med poeng.

Slått to dumpekandidater og solide Moss i denne perioden. 2-0-4 på bortebane, med seire over Mo og Drøbak-Frogn.

Ny, klar hjemmeseier.

11. Kvik Halden — Follo
Kvik gikk på et tungt 4-1-tap mot formlaget Skeid forrige runde, og har 3-0-4 den siste perioden. Kun slått lag fra nedre halvdel av tabellen i den perioden, Drøbak-Frogn, Finnsnes og Medkila. Solide hjemme med 4-1-1 og meget gjerrige 6-2 i målforskjell.

Etter ni seire på rad har det stoppet litt opp for Follo, og de har nå spilt tre, svake uavgjortkamper på rad. Har likevel ledet tabellen helt siden dag en, og har enda tre poeng på Kjelsås. 5-1-0 borte, med 21-6 i målforskjell er meget, meget sterkt. Men de har vært tamme i det siste, og Kvik er gode hjemme, så UB synes lurt.

12. Medkila IL — Skeid
Med fire poeng ser det meget stygt ut for Medkila. De har vært under streken siden dag en og med 1-0-6 de siste syv, virker ikke situasjonen å vise tegn til bedring. Slo bunnkollega Drøbak-Frogn, som enda er deres eneste seier. Uavgjort mot Lørenskog sikret deres eneste hjemmepoeng med en statistikk på 0-1-5.

Skeid er virkelig i flytsonen, og har 5-1-1 de siste syv kampene. Tapet kom mot Mo for lenge siden, og 4-1-seieren mot Kvik forrige runde var den sjette ubeseirede kampen deres på rad. Klatret en plass hver runde siden de endelig begynte å vinne.

Har hatt et meget overkommelig program i det siste, og i dag blir det ikke mye vanskeligere. 3-1-2 på bortebane er solid.

96-rekker:

1. Sandnes Ulf — Strømsgodset HUB

2. Arendal — Kongsvinger IL HU

3. Birkebeineren — Fram Larvik HB

4. Fløy — Ørn Horten H

5. Holmen — Pors Grenland HU

6. Jerv — Notodden H

7. Vindbjart — Asker H

8. Eidsvold Turn — Lørenskog H

9. Harstad — Kjelsås UB

10. KFUM Oslo — Finnsnes H

11. Kvik Halden — Follo UB

12. Medkila IL — Skeid B

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1. Sandnes Ulf — Strømsgodset HUB

2. Arendal — Kongsvinger IL HU

3. Birkebeineren — Fram Larvik HUB

4. Fløy — Ørn Horten H

5. Holmen — Pors Grenland HU

6. Jerv — Notodden H

7. Vindbjart — Asker H

8. Eidsvold Turn — Lørenskog H

9. Harstad — Kjelsås HUB

10. KFUM Oslo — Finnsnes H

11. Kvik Halden — Follo UB

12. Medkila IL — Skeid UB

Klikk her for å levere denne rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag