Bodø/Glimt har ikke tapt i det nordnorske derbyet siden mai 2018. Da tapte de 0-1 mot TIL på Aspmyra.

Dette spillet gir 3,20 i odds på Glimt-seier mot Tromsø i kveld

Søndagens kamp spilles på Alfheim, og det er enda lenger siden bodøværingene tapte der. Glimt har vunnet de fire siste kampene i Tromsø. De har faktisk ikke tapt i Tromsø siden november 2015.

Vi tror de tar sin femte borteseier på rad mot Gutan i søndagens match.

Tromsø - Bodø/Glimt

Odds: HUB og begge lag scorer - Glimt og ja - 3,20 i odds

Kampstart søndag 11. september klokken 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Alfheim

Slik ser du kampen:

Den vises på EurosportN Her får du tilgang til Eurosport Norge

Se Tromsø - Bodø/Glimt på Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her

Vi tror Bodø/Glimt vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,20 i odds

Slaget om Nord-Norge spilles på Alfheim. Søndagens derby blir det 47. i rekken siden 1993, det første året da begge de nordnorske laget spilte på øverste nivå i Norge samtidig.

Siden 1993 har Tromsø vunnet 18 ganger, Glimt har 17 seire og elleve kamper har endt uavgjort.

Det er ca. 100 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Tromsø leder altså med én seier før søndagens oppgjør. Åtte av de elleve gangene klubbene har spilt uavgjort har vært på nettopp Alfheim, men Glimt har vært det beste laget i Tromsø de siste årene.

De har vunnet de fire siste kampene på Alfheim. Og vi tror de tar sin femte borteseier å rad mot TIL søndag, selv om Gutan har vært sterke på hjemmebane.

Tromsø har kun tapt én av de første ti hjemmekampene. Det gjør dem til et av de beste hjemmelagene i Eliteserien. Sarpsborg 08 er det eneste laget som har klart å slå tromsøværingene på Alfheim. De vant 5-2 tilbake i april.

Se Tromsø - Bodø/Glimt på Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her

Det er resultatene på hjemmebane som gjør at de ligger midt på tabellen. På bortebane har de svake (0-6-5). I forrige serierunde tapte de 1-2 borte mot FK Haugesund.

Bodø/Glimt på sin side imponerte i Europa League torsdag, hvor de klarte 1-1 mot Ruud van Nistelrooys PSV Eindhoven. Kjetil Knutsens lag var til og med nær med å ta med seg alle tre poengene fra Phillips Stadion torsdag, men Hugo Vetlesen bommet fra kort hold da sjansen bød seg på overtid.

Målrike derby i nord

Det kommer til å bli en tøff høst for Glimt. Kampene kommer tett som hagl når de både spiller i den hjemlige ligaen og i Europa League.

Glimt har vunnet Eliteserien de to siste sesongene, men forrige helgs skuffende 1-4-tap hjemme mot Molde gjør at gapet opp til Molde nå er ti poeng. Selv om det er ni kamper igjen og 27 poeng igjen å spille om, tror vi gullkampen i realiteten er over. Nå er det sølvmedaljene de må kjempe om. Det kommer heller ikke til å bli enkelt.

Glimt har ikke råd til mange feilskjær før de står uten medalje, men nå reiser de en bane hvor de har en god statistikk.

I alle de fire siste kampene på Alfheim har Glimt vunnet og begge lag har scoret. Glimt har scoret i ti av elleve bortekamper denne sesongen, mens TIL har scoret i samtlige av sine ti hjemmekamper denne sesongen.

Begge lagene har scoret i de seks siste slagene om Nord-Norge på Alfheim.

Det har totalt vært scoret 21 mål på de seks siste kampene mellom disse to lagene i Tromsø, altså over tre mål i snitt, og vi tror på en ny underholdende match søndag med seier til Glimt og scoringer i begge ender av banen.

Vi tror Bodø/Glimt vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,20 i odds