Gå til sidens hovedinnhold

Glimt knuser FC Prishtina på Aspmyra

To keepertabber gjorde at Bodø/Glimt tapte 1-2 i den første kampen i Kosovo. Vi tror nordlendingen slår tilbake og lager målkalas hjemme på Aspmyra torsdag.

FC Prishtina har aldri vunnet på bortebane i Europa-cupene. Kosovo-laget har spilt ti bortekamper siden 1980-tallet, og fasiten gir Bodø/Glimt håp om å ta seg videre i Conference League.

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

FC Prishtina har tapt seks av kampene og fire av dem har endt uavgjort. De har tapt de fire siste kampene på rad, og i de tre siste kampene har de sluppet inn tre mål eller mer.

Her kan du se returkampen mellom Glimt og FC Prishtina torsdag kl. 18.00

Sist gang laget fra hovedstaden i Kosovo spilte i Skandinavia var i 2017, da tapte de hele 0-5 mot svenske IFK Norrköping. Vi tror også Glimt skal være i stand til å lage målshow mot et bortesvakt FC Prishtina.

Bodø/Glimt - FC Prishtina (Begge lag scorer og over/under 2.5 mål) -Over 2,5 mål og Nei 3,30 (spillestopp torsdag kl. 17.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Hvordan Glimt klarte å tape den første kvalikkampen til Conference League i Kosovo er fortsatt et stort mysterium. FC Prishtina hadde ifølge den offisielle statistikken ett skudd på mål, og ett utenfor. Likevel scoret de to mål – uten å skape en eneste sjanse selv.

Laget fra Kosovo var utspilt i store deler av kampen, men fasiten etter 90 minutter viste likevel at Glimt tapte kampen 1-2.

Det var på forhånd knyttet stor usikkerhet til kampen mot FC Prishtina fordi man manglet kunnskap om nivået på fotballen i Kosovo. Den første kampen viste at Glimt er et bedre lag enn kosovoerne.

Her kan du se returkampen mellom Glimt og FC Prishtina torsdag kl. 18.00

Kjetil Knutsens menn tok tak i kampen fra start og styrte det som foregikk på banen. Allerede etter elleve minutter ga Erik Botnheim Glimt ledelsen. Det virket som nordlendingene skulle ta en grei seier mot laget fra Kosovo.

Tabbe-keeper ute med skade?

Nikita Haikin har vært god mellom Glimt-stengene denne sesongen, men i Prishtina ble det en tabbekveld for den russisk-israelske målvakten.

Først kom han ut i en duell mellom Brede Moe og Otto John. Haikin bommet grovt, og ballen havnet i mål. Vipps var lagene like langt. Glimt trillet ball, mens Prishtina-spillerne stort sett ble løpende imellom. De regjerende norske seriemesterne spilte seg til sjanse etter sjanse, men en god Eglant Haxho i Prishtina-målet holdt Kosovo-laget inne i kampen.

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

Kosovoerne virket slitne utover i andre omgang, og mot slutten av kampen bare pælmet de ballene fremover, uten adresse. Men da fikk de hjelp av Glimt - igjen. Marius Lode nikker ballen tilbake til keeper, men hadde ikke sett at han var på vei ut. Dermed rullet ballen i mål.

– Målene vi slipper inn skal ikke være mulig på dette nivået. Men dessverre skjer sånt i fotball. Jeg er lite opptatt av å finne syndebukker. Det er unikt oss å slippe inn slike mål, men det handler om konsentrasjon. Det må vi riste av oss, sa Kjetil Knutsen til klubbens egen nettside.

Glimt-keeperen fikk en smell i hoften i duellen i forbindelse med 1-1-målet, og det er onsdag usikkert om han står i mål i torsdagens kamp på Aspmyra.

Sterke på Aspmyra

Glimt har vært solide hjemme i Europa-cupene. De har vunnet tre av de siste fire hjemmekampene. Tapet kom mot Legia Warszawa (2-3).

Nordlendingene har scoret tre mål eller mer i de tre kampene, og den første kampen mot FC Prishtina viste at det skal være mulig å score like mange mål på laget fra Kosovo. Glimt vant 6-1 mot Kauno Žalgiris på Aspmyra tidligere i sommer. Gjestene fra Balkan kan også få skikkelig på tryne i torsdagens kamp, men da må bodøværingene sette sjansene sine.

Oddsen på at det scores over 2,5 mål i kampen og at Glimt holder nullen på Aspmyra er 3,30. Det burde være grei skuring. Se returkampen mellom Glimt og FC Prishtina torsdag kl. 18.00

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset