Gå til sidens hovedinnhold

Glimt vinner «million-kampen» mot Zalgiris

Det er under ett år siden Bodø/Glimt sist slo Zalgiris 3-1 i Europa League-kvaliken. Vi tror nordlendingene tar sin andre seier mot litauerne på 336 dager i kveld.

Men hva er egentlig Conference League? Og hva betyr det for Bodø/Glimt?

I fjor ble Glimts Europa-drøm knust da italienske AC Milan ble for sterke.

Ca. 105 millioner i Eurojackpotpotten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Siden har det vært skrevet en del om den nye turneringen til UEFA: Conference League. Dette er europacupen som rangeres bak Champions League og Europa League.

Slår Glimt seg inn i et gruppespill, starter dette 16. september. Da vil de kunne cashe inn en god slump penger. Nordlendingene kan tjene godt over 40 millioner kroner brutto om de leverer et bra gruppespill.

Se kampen mellom Zalgiris og Bodø/Glimt på Direktesport fra kl. 19.00

Glimt har fått om lag én million kroner for hver kvalifiseringsrunde, og skulle de tape i playoffen, venter drøyt syv millioner fra UEFA. Men klarer de å kvalifisere seg for gruppespillet vil de sope inn nærmere 30 millioner. Hver seier i et gruppespill er verdt ytterligere fem millioner, mens en uavgjort kamp er verdt drøyt 1,5 mill.

Det er en betydelige summer for en klubb, som ifølge Avisa Nordland, i år har et budsjett på 80 millioner kroner.

Vi tror Glimt vinner i Litauen torsdag, men de får det tøffere enn sist gang.

VMFD Zalgiris Vilnius - Bodø/Glimt /Halvtid/Fulltid) uavgjort-Glimt - 4,70 (spillestopp torsdag kl. 18.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Zalgiris Vilnius er Bodø/Glimts siste hinder på veien mot det lukrative gruppespillet i Conference League.

Torsdagens motstander i playoffen til Conference League er n gammel kjenning for nordlendingene. De møtte nemlig også Zalgiris i Europa League-kvaliken i fjor. Da vant de helgule 3-1, men uten å imponere.

Se kampen mellom Zalgiris og Bodø/Glimt på Direktesport fra kl. 19.00

Glimt møtte to lag fra Litauen i 2020, og for å ikke forvirre deg så var altså kampen mot Zalgiris den andre av de to kampene. Den første kampen, mot Kauno Zalgiris endte 6-1 til Glimt. Kauno Zalgiris var direkte svake, men det var ikke den litauiske seriemesteren FK Zalgiris. De skape en del problemer for Glimt.

– Det var kanskje vår dårligste kamp i 2020, uten at jeg vet hvorfor. Vi gjorde jobben, men selve kampen var jevn, sa trener Kjetil Knutsen til klubbens nettside før avreise til Baltikum.

Eks-Sarpsborg-spiller i stallen

Bodø/Glimt har gjort en del utskiftninger siden den gang. Blant andre Philip Zinckernagel, som scoret mot Zalgiris, og Jens Petter Hauge har forlatt Aspmyra-laget. Det er også en god del endringer i spillerstallen hos litauerne. Fra laget som gjestet Aspmyra i september i fjor er det bare to til tre spillere igjen.

Nysigneringen Josip Tadic er en forsterkning hos Zalgiris. Han ble hentet til hovedstaden fra Sudova. Kroaten har en sterk fotball-CV. Han har blant annet spilt for Dinamo Zagreb, Arminia Bielefeld og Bayer Leverkusen.

Jakub Sylvestr er en annen nykommer som Glimt må se opp for. Spissen spilte sist i den indiske toppdivisjonen før han kom til Vilnius i sommer. Han har tidligere spilt for Dinamo Zagreb og flere klubber i 2. Bundesliga.

Her er hele torsdagens oddsprogram!

Midtstopperen Elhadji Pape Djibril Diaw er også et nytt ansikt for Glimt-spillerne. Senegaleseren har erfaring fra spill i Ligue 1 i Frankrike.

Ikke nok med det. De har også fått inn en tidligere Eliteserie-spiller i troppen. Mario Pavelić, som spilte åtte kamper for Sarpsborg 08 i 2019 på lån fra Rijeka, ble klar for klubben i august.

Kjetil Knutsens analyse av Zalgiris er at Glimt møter et bedre lag enn i fjor, men at de har svakheter som nordlendingene kan utnytte.

Pellegrino med til Litauen

Til forskjell fra i fjor spilles det dobbeltoppgjør i Europa i år, noe som gjør at Glimt må stå imot det litauiske presset i to kamper i år.

Med på flyet var gultrøyenes ferskeste tilskudd, Amahl Pellegrino. Han er dermed klar til dyst torsdag.

Spillefrist for Lotto er lørdag kl. 18

Glimt-trener Kjetil Knutsen må klare seg uten Sondre Sørli og Victor Boniface. Begge er langtidsskadde. Sebastian Tounekti er også ute på grunn av skade.

Zalgiris har møtt lag fra Norden seks ganger i europacupene på hjemmebane, men de har kun vunnet én gang. Det var mot IFK Göteborg i 1988-1989-sesongen. Sist de møtte et norsk lag på hjemmebane var i 1998. Da endte kampen i Vilnius 0-0. Det tror vi ikke skjer denne gangen.

Glimt har ledet til pause i tre av de fire siste kampene i Conference League-kvaliken. Zalgiris har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper i Europa, og de har ligget under til pause i tre av dem. Statistikken gir grunnlag for å satse på at Glimt leder til pause og etter 90 minutter, men vi tror de er bedre enn i fjor. Samtidig spilles denne kampen i Vilnius. Vi tror dette blir tett og jevnspilt. Uavgjort til pause og Glimt-seier ved fulltid gir 4,70 i odds. Det er ok. Se kampen på Direktesport fra kl. 19.00

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset