Molde har spilt fire kamper på rad uten seier.
Molde har spilt fire kamper på rad uten seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Glipper det for Molde?

De regjerende cupmesterne har ikke spilt på topp i sommer og kan få det tøft mot Viking i kvartfinalen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips 1: Stabæk sprinter mot cupfinale
Oddstips 2: Klarer Hødd å reise seg?

Langskudd:
Ondt blod mellom Dortmund og Bayern
V65 Bjerke:
Vanvittig jackpot i kveld
V4/V5 Täby:
Ti strake i Norge - ikke vunnet i Sverige

Vi står overfor en flott og helnorsk midtukekupong med kamper fra 1. divisjon og kvartfinalene i cupen. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Molde – Viking
Molde har ikke vært på sitt beste etter 3-1-seieren over RBK i slutten av juli og står med fire kamper på rad i serien og Europa League uten seier. Klarte å rote bort en tidlig 2-0-ledelse mot Stabæk i helgen og måtte nøye seg med ett poeng.

Espen Bugge Pettersen, Magne Simonsen og Joshua Gatt er ute med skader.

Viking har spilt uavgjort i fire av de siste fem seriekampene og ligger på sjuendeplass – 16 poeng bak dagens motstander. Kristoffer Haugen står over med skade, og det er usikkert om Yann-Erik de Lanlay rekker kampen.

Selv om Molde vant det siste innbyrdes møtet i mai 1-0, har Viking hatt et godt tak på dagens motstander de siste sesongene. Det har heller ikke sprudlet av Molde i sommer, og vi utelukker ikke siddisene i dette oppgjøret. HU.

2. Stabæk – Haugesund
Stabæk har på imponerende vis klart å heve seg etter en skikkelig down-periode som var i ferd med å sende bæringene ned i nedrykksstriden. Slo RBK 4-1 forrige hjemmekamp, mens det ble 2-2 borte mot Molde i helgen. Ligger nå på niendeplass med 23 poeng.

Stiller med skadefri tropp.

Haugesund er et annet formlag som er på vei bort fra bunnsumpen. Har flotte 3-2-0 på de siste fem seriekampene og ligger to poeng bak dagens motstander.

Per Morten Kristiansen, Michael Haukås, Pontus Engblom og Emmanuel Ekpo er uaktuelle.

Stabæk har en såpass god margin ned til nedrykkslagene at laget kan konsentrere seg fullt og helt om kveldens kamp. Vi tror mest på hjemmelaget. H.

3. Odd – Brann
Det er bare å ta av seg hatten for det Odd presterer denne sesongen. Telemarkingene har helt sluttet å tape kamper og har er godt grep om sølvplassen. Det er seks poeng opp til Molde, og Dag-Eilev Fagermos mannskap er garantert klar for å gripe gullsjansen dersom serieleder Molde skulle fortsette å tape poeng utover høsten.

Brann tok tre livsviktige poeng hjemme mot Aalesund i helgen og har nå tre poeng opp til sunnmøringene på kvalikplass. Har forsterket angrepet med Marcus Pedersen, og den tidligere Vitesse-spissen som har vært utlånt til Vålerenga, Odense og Barnsley de siste sesongene, kan debutere for sin nye klubb torsdag.

Skadesituasjonen er ganske god om dagen, og Vadim Demidov og Markus Jonsson er eneste fravær.

Dersom Brann-spillerne klarer å stå hele kampen, noe de ikke har hatt for vane denne sesongen, kan de gi Odd kamp til døra. Men vi må spare kryssene til senere på kupongen og setter ugardert H.

4. Lillestrøm – Sarpsborg
LSK har 1-4-0 på de siste fem seriekampene og har vært involvert i målfattige oppgjør bortsett fra 4-3-kampen mot Brann. Ligger på sjetteplass med 28 poeng. Frode Kippe er ute, ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Sarpsborg slo tilbake med 2-2 borte mot VIF etter den svake 0-2-kampen hjemme mot Haugesund nest sist. Hadde en flott poengfangst bak seg før disse to oppgjørene og ligger tre poeng bak dagens motstander. Jérémy Berthod er eneste fravær.

Vi tror mest på LSK, men kan ikke utelukke bortelaget helt. HU.

5. Kristiansund – Sandefjord
De siste åtte kampene er hentet fra 20. runde i 1. divisjon.

Kristiansund er ett av fem lag som ser ut til å skulle gjøre opp om de fire playoffplassene. Er klart best hjemme på Gressbanen, der man står med flotte 7-1-1. Kommer fra 0-1-tap borte for Hønefoss.

Toppscorer Jean Allesande Mendy (12 mål) fikk rødt kort mot Hønefoss og må sone i dag. Det samme må midtbanespilleren Magnus Stamnestrø. I tillegg er Pål Erik Ulvestad og Jonas Rønningen ute med skader. Daouda Karamoko Bamba er tilbake fra start etter å ha vært småskadet sist.

Sandefjord har stø kurs mot direkte opprykk og har sju poeng til gode (og en kamp mer spilt) enn Mjøndalen på tredjeplass. Har pussige 2-5-0 på de siste sju kampene, men slo til med 5-0-seier over Bryne forrige runde.

Det danske midtbanetalentet Mads Pedersen (21) er kjøpt fra Midtjylland.

Kristiansund kan slå hvem som helst på hjemmebane, men Sandefjord har bare tapt én av 19 seriekamper så langt. Vi satser på at HU holder.

6. Bryne - Ullensaker/Kisa
Bryne holdt nullen i 75 minutter borte mot Sandefjord sist, men tapte til slutt 0-5. Falt dermed tilbake under nedrykksstreken, og det er to poeng opp til Hønefoss på sikker plass. Har svake 3-1-5 på hjemmebane.

Jim Johansen, som er hentet på lån fra Bodø/Glimt, kan debutere i Bryne-angrepet i kveld.

Kisa tok en meget viktig 1-0-seier over Strømmen forrige runde og har fortsatt et visst håp om å overleve i 1. divisjon. Med sju poeng opp til sikker plass er det imidlertid nødt til å bli en sjelden borteseier i kveld (har 1-2-6 på fremmed gress).

Har forsterket angrepet med de tidligere HamKam-spillerne Tore Andreas Gundersen og Thomas Lehne Olsen. Begge gjorde en god debut mot Strømmen. I kveld må Truls Jørstad og Lars Jørgen Mork stå over med karantene.

Bryne er såpass svake om dagen at vi ikke kan utelukke et forsterket Kisa i dette oppgjøret. HB.

7. Nest-Sotra – Alta
Nest-Sotra åpnet sesongen friskt, men har slitt voldsomt i sommer. Har 0-2-4 på de siste seks kampene og klarte bare uavgjort borte mot kriseklubben HamKam sist. Ligger på åttendeplass, tre poeng over Bryne på nedrykk.

Laget har mistet tre nøkkelspillere i sommer - Henrik Gjesdal (Tromsø), Marius Hagen(Husqvarna) og Max Bjørsvik (Vålerenga). Inn er kommet Ørjan Hopen (Sogndal), Kevin Duré (Fredrikstad) og Riki Alba (Vålerenga).

Alta har også hatt en svak sommer, og det må derfor ha smakt fortreffelig med 1-0-seieren over Ranheim i helgen. Har tatt ett poeng mindre enn dagens motstander.

Åpen kamp! HB.

8. Strømmen – Hødd
To nye lag som ligger utsatt til rett over nedrykksstreken. Strømmen ble knust 4-0 av Tromsø for tre runder siden, men klarte uavgjort mot sterke Sandefjord nest sist. Det var derfor skuffende med 0-1-tap for Kisa i helgen.

Midtstopperen Kim Skogsrud, som akkurat er tilbake etter skade, er hentet på lån fra Sandefjord ut sesongen.

Hødd har i likhet med Strømmen bare tatt ett poeng på de siste tre kampene. Tapte hele 0-4 hjemme for Bærum i helgen, og den forrige hjemmekampen endte 1-4 mot Mjøndalen.

Benjamin Mork Kleppe er ute med skade. Viktige Erik Sandal er tilbake i trening etter langtidsskaden, men dette oppgjøret kommer for tidlig. Victor Grodås, Joachim Magnussen og Fredrik Aursnes er tilgjengelige.

Strømmen er brukbare hjemme (4-3-2) og bør ha ok vinnersjanser mot et Hødd-lag helt ute av slag. H.

9. Tromsdalen – Ranheim
Tromsdalen to fire viktige poeng mot Alta og Fredrikstad, men kom ned på jorda med 1-5 borte mot Tromsø i helgen. Har tre poeng opp til sikker plass og dårligst målforskjell av lagene som kjemper om fornyet kontrakt.

Tomas Kristoffersen må stå over med karantene, men toppscorer Vegard Lysvoll er tilgjengelig etter å ha sonet sist. Førstekeeper Eirik Sørensen ser ut til å bli klar.

Ranheims drøm om direkte opprykk begynner å bli fjern etter tapene for Tromsø og Alta. Ligger nå sju poeng bak lederlagene. Har hentet den defensive spilleren Ivar Erlien Furu på lån fra Molde.

Ranheim har ikke imponert i det siste, og vi kan aldri undervurdere Tromsdalen på hjemmebane. HUB.

10. HamKam – Fredrikstad
HamKam har skiftet ut store deler av laget denne sesongen grunnet den økonomiske krisen, og spissen Tore Andreas Gundersen var en av de siste gjenværende profilene som nå har fortlatt klubben. Har fått inn en del erstatninger for de avgåtte spillerne de siste ukene og tok et sjeldent poeng hjemme mot Nest-Sotra i helgen.

Fredrikstad er inne i en poengmessig god periode, men den TV-sendte 0-0-kampen mot Mjøndalen mandag var en traurig affære. FFK kom knapt til en eneste sjanse, og det hadde ikke vært noe å si på om bortelaget hadde tatt alle tre poengene. Bør ha gode sjanser til å kapre en av playoffplassene.

FFK var usedvanlig tannløse i angrep mot Mjøndalen, og vi er ikke helt sikre på at østfoldingene klarer å slå ”nye” HamKam. UB.

11. Mjøndalen – Hønefoss
Mjøndalen var det beste laget borte mot Fredrikstad mandag, men klarte ikke å sette ballen i mål og måtte nøye seg med uavgjort. Det skiller nå sju poeng opp til Sandefjord på direkte opprykk, men man har en kamp til gode.

Hønefoss har endelig våknet til liv og er oppe på sikker plass etter 4-0-1 på de siste fem kampene. Har imidlertid møtt mye svak motstand i denne perioden og har 2-1-6 på bortebane.

Durim Muqkurtaj har skadet kneet og mister resten av sesongen.

Mjøndalen har ikke gitt opp håpet om direkte opprykk og bør ha gode vinnersjanser mot et Hønefoss som sliter på fremmed gress. H.

12. Bærum – Tromsø
Bærum så ut til å gå mot et tung høstsesong etter 1-4 for Kristiansund og 1-3 for Mjøndalen, men har slått tilbake med tre strake seiere mot lag fra tabellens nedre halvdel. Spillerne er stinne av selvtillit etter 4-0 borte mot Hødd i helgen. Kun målforskjellen skiller laget fra playoffplass.

Toppscorer Amahl Pellegrino (ti mål) har gått til LSK, men klubben har forsterket med Tokmac Nguen (på lån fra Strømsgodset), William Robert «Bobby» Warshaw (på lån fra GAIS) og Mats Wahlberg (Fana).

Tromsø ristet raskt av seg den svake innsatsen i Europa League og står med tre strake trepoengere og 12-1 i målforskjell. Det skal mye til at Gutan ikke spiller i Tippeligaen neste sesong.

Vi tror mest på Tromsø i denne kampen, men et formsterkt Bærum kan slå de fleste på hjemmebane. Bæringene spiller heller ”aldri” uavgjort (10-1-8), og vi setter HB.

384-rekker
1. Molde – Viking HU

2. Stabæk – Haugesund H

3. Odd – Brann H

4. Lillestrøm – Sarpsborg HU

5. Kristiansund – Sandefjord HU

6. Bryne - Ullensaker/Kisa HB

7. Nest-Sotra – Alta HB

8. Strømmen – Hødd H

9. Tromsdalen – Ranheim HUB

10. HamKam – Fredrikstad UB

11. Mjøndalen – Hønefoss H

12. Bærum – Tromsø HB
Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker
1. Molde – Viking HU

2. Stabæk – Haugesund H

3. Odd – Brann H

4. Lillestrøm – Sarpsborg HU

5. Kristiansund – Sandefjord HU

6. Bryne - Ullensaker/Kisa HB

7. Nest-Sotra – Alta HB

8. Strømmen – Hødd H

9. Tromsdalen – Ranheim HUB

10. HamKam – Fredrikstad B

11. Mjøndalen – Hønefoss H

12. Bærum – Tromsø B
Klikk her for å levere denne kupongen.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus