Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Godset kan overraske i Bergen

Et svekket Brann-lag kan få trøbbel mot Godset i Bergen søndag kveld. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Rakettstart for Sandefjord
Oddstips 2: Tottenham tar seg til finale

Trav Sørlandet: Hamre sitter på bankeren

Søndagens tippekupong er helnorsk og består av fem kamper fra Tippeligaen og sju kamper fra Adeccoligaen. Det er en vanskelig kupong og det ligger fine kroner i luften for dem som klarer tolv rette. Bonuspotten er på ca 3,5 millioner kroner og utbetales som kjent kun ved full tid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Lillestrøm - Vålerenga
Hvor står Lillestrøm? Etter de tre første serierundene er det ikke lett å vite. Ålreit sesongpremiere med 0-0 borte mot Hønefoss, ble etterfulgt av en strålende hjemmekamp mot Rosenborg til tross for 2-2. Sist helg var vi mange som trodde på LSK, men da skuffet laget i Skien og tapte fortjent 0-2. Nå er det tilbake til Åråsen, og skal vi dømme etter den ene hjemmekampen romerikingene har spilt, blir de tøffe å slå på Åråsen. Fredrik Gulbrandsen og Arild Sungdot er fortsatt ute på ubestemt tid, ellers er det ingen nye fravær hos Lillestrøm.

Undertegnede var tilstede på Ullevål tirsdag kveld og fikk se et svakt Vålerenga-lag ta alle tre poengene hjemme mot Viking. Viking var best i store deler av den kampen, og hadde minst fortjent ett poeng. Vålerenga hadde også marginene med seg hjemme mot Haugesund i sesongpremieren (2-1 etter seiersmål på overtid). Tapte fortjent 2-3 borte for Strømsgodset i den ene bortekampen laget har spilt. Youssef Kone, Alexander Solli og Joachim Tommessen er helt sikkert ute for bortelaget, mens midtbanekriger Fegor Ogude er usikker etter å ha fått en støtskade mot Viking tirsdag.

Hjemmesterke Lillestrøm taper neppe denne kampen, men faren for poengdeling er naturligvis tilstede. HU.

2. Brann - Strømsgodset
Det er ingen hemmelighet at denne artikkelforfatteren er Brann-supporter. Sesongstarten for bergenserne har ikke vært noe å juble for. Skaper forsåvidt godt med sjanser, men de defensive problemene er veldig synlige. Tapte fortjent 1-3 borte mot Rosenborg i seriepremieren, vant uten å overbevise 3-1 hjemme mot Sandnes Ulf i første hjemmekamp og tapte altså 1-2 i Molde mandag kveld. Andreomgangen der var trolig årsbeste for Brann. Markus Jonsson, Rodolph Austin, Tomasz Sokolowski og reservekeeper Jørgen Mohus er alle uaktuelle for bergenserne.

Strømsgodset står med fire poeng etter tre spilte kamper. Gjorde en svært positiv figur borte mot Molde i seriepremieren og hadde fortjent poeng der. Fulgte opp med en sterk snuoperasjon hjemme mot Vålerenga (snudde 1-2 til 3-2) og hadde fortjent alle poengene i hjemmemøtet med Haugesund mandag (3-3). Fem baklengsmål på de to siste altså, men søndag er kaptein Alexander Aas tilbake. Kun Mounir Hahmoud mangler for drammenserne.

Brann er normalt stødige hjemme, mens Godset sliter på bortebane. Vi er dog slett ikke sikre på hjemmeseieren her og dekker kampen fullt ut. HUB.

3. Sogndal - Haugesund
Hvem hadde trodd at Sogndal skulle stå med fem poeng og 4-0 i målforskjell etter de tre første serierundene? Det er uansett fakta og Sogndal-keeper Kenneth Udjus har dermed holdt nullen i de seks siste seriekampene han har stått (han stod ikke i mål i avslutningskampen mot Molde sist sesong). Sogndal var tidvis kraftig presset mot Rosenborg mandag, men holdt stand. 0-0 hjemme mot Hønefoss i sesongens eneste hjemmekamp.

Haugesund var svært uheldige som tapte 1-2 borte mot Vålerenga i sesongpremieren, men slo tilbake med en overbevisende 2-1 seier mot Molde. Hadde marginene med seg borte mot Strømsgodset mandag, men scorer bra med mål får dermed betalt. 4-1-10 på bortebane i fjor, mens det ble 3-4-8 året før, så Haugesund er ikke noe stort bortelag.

Et godt organisert Sogndal-lag mot offensivt anlagte Haugesund. Dette blir ikke 0-0, og vi tror hjemmelaget unngår tap også her. HU.

4. Tromsø - Sandnes Ulf
Per Mathias Høgmo har ingen grunn til å klage på terminlisten all den tid Tromsø spiller sin tredje hjemmekamp for sesongen allerede i den fjerde serierunden søndag. Etter en trøstesløs fotballkamp borte mot Aalesund nest sist (0-0), slo Tromsø tilbake med en solid forestilling hjemme mot Stabæk mandag og kunne og burde vunnet mer enn 3-0. Sesongpremieren endte med 1-0 hjemme mot Fredrikstad og TIl er dermed både ubeseiret og uten baklengsmål.

Sandnes Ulf var positive i første omgangen både mot Viking og Brann, men stod kun igjen med ett poeng etter de to kampene. Ny poengdeling hjemme mot Aalesund mandag i en ny jevnspilt kamp. Nykommerne har klart seg bra til nå, men dette blir en vanskelig oppgave. Bortsett fra langtidsskadde Bjørnar Holmvik er det ingen mannskapsproblemer for Sandnes Ulf.

Tromsø strutter av selvtillit om dagen, er bunnsolide defensivt og hjemme på Alfheim og vi tror Gutan tar tre nye poeng her. H.

5. Aalesund - Odd
Kjetil Rekdals Aalaeund er ubeseiret etter de tre første serierundene, men det er trolig det eneste positive man kan si om sunnmøringenes sesongstart. Spillemessig har det vært svakt og sjanser blir nesten ikke skapt. En svak hjemmekamp mot Tromsø ble etterfulgt av en svak bortekamp mot Sandnes Ulf, og det er ingenting som tyder på at Aalesund kan bli et medaljelag denne sesongen.

Skiensfolket trodde knapt det de så i seriepremieren hjemme mot Sogndal og røk fryktelige 0-4 da. Klart forbedret borte mot Viking i kampen etter, selv om laget tapte fortjent (0-1). Det lå nesten i kortene at det ble poeng hjemme mot Lillestrøm mandag og etter en solid førsteomgang ble det tilslutt 2-0 seier og årets tre første poeng. Odd vant tilsvarende kamp i fjor 1-0. Fredrik Semb og Magnus Lekven ble begge skadet i seriepremieren mot Sogndal og er fortsatt seks til åtte uker unna retur.

To lag som ikke har imponert i sesonginnledningen og hjemmelaget scorer verken mål eller skaper sjanser. Nå er det dags for seier til Aalesund, tror vi. H.

6. Bodø/Glimt - Alta
Fem minutter før slutt ledet Bodø/Glimt komfortable 3-1 borte mot Bærum i sesongpremieren mandag, men to kjappe Bærum-mål i sluttminuttene gjorde at det endte 3-3. Glimt er ikke kjent som noe stort bortelag, men det føles nok bittert å sitte igjen med ett poeng. Hjemme i Bodø står laget med 9-5-1 og 8-1-5 de to foregående sesongene. Daniel Stensland er langtidsskadd, mens både Tobias Skovgaard og Thomas Braaten må stå over denne kampen.

Alta er av mange spådd til nedrykk all den tid storscorer Vegard Braathen er en av mange som er forsvunnet. Seriestarten hjemme mot middelmådige Mjøndalen kan indikere at skeptikerne får rett. Det er slike hjemmekamper Alta må vinne for å berge plassen, nå endte det 0-1 til tross for spillemessig overtak. Christian Gauseth er fortsatt noen uker unna spill, Lukasz Jarosinksi (k) er endelig spilleklar, mens Sega Ngom (a) mister hele sesongen.

Det har endt 2-0 og 0-0 i de to siste tilsvarende. Nå tror vi Nordland vinner over Finnmark. H.

7. Kongsvinger - Tromsdalen
Strålende sesongstart av Kongsvinger og Tom Nordlie med 2-0 seier i vanskelige Ulsteinvik mot Hødd. 7-2-0 avsluttet Kongsvinger fjorårssesongen med og ingen var bedre enn Kongsvinger i de ti siste serierundene i fjor. Vi tror Kongsvinger er en seriøs opprykkskandidat og laget er ihvertfall ikke svekket siden fjorårssesongen, selv om den lovende backen Martin Linnæs er reist til Molde. KIL tapte kun en hjemmekamp i fjor og blir garantert gode på Gjemselunden også denne sesongen. Et par spillere sliter med småskader, men Tom Nordlie stiller trolig med toppet lag på Gjemselunden søndag kveld.

Tromsdalen er det store heislaget i de øverste divisjonene. Stort sett for gode for andredivisjon, og litt for svake for Adecco. Skuffende hjemmetap for Ranheim i sesongpremieren, men to mann utvist gjorde oppgaven vanskelig. Både Jonas Johansen og Håvard Lysvoll må følgelig sone karantene her. Eirik Yndestad er skadet, mens både Eirik Bertheussen og Ole Talberg er usikre.

Dette er trolig topp mot bunn når vi kommer lenger ut i sesongen. Vi tror sterkt på gode verter. H.

8. Mjøndalen - Bærum
Kampen er utsatt på grunn av byggearbeider på Nedre Eiker stadion og således blir det tendenstrekning i kamp ni. Les mer om årsaken her. Kampen var i utgangspunktet åpen og nå som den trekkes helgarderer vi. HUB.

9. Notodden - Bryne
Notodden vant sin 2.divisjonsavdeling med 24 poeng i fjor og hadde sikret seg opprykk allerede til sommeren. Strålende 12-1-0 hjemme i opprykkssesongen, men dette er selvsagt et helt annet nivå. Sesongstarten endte med 0-2 borte for et annet opprykkslag, Ullensaker Kisa, og ga ikke noe særlig svar på kvaliteten til Notodden som garantert vil ta brorparten av poengene sine hjemme på Notodden. Christian Bjerke, Paal Christian Alsaker og Jan Tore Amundsen er skadet.

De som husker godt vii muligens erindre at Bryne serieåpnet med å slå Sandnes Ulf 1-0 forrige sesong etter en bunnsolid opptreden. Bryne fulgte opp med 7-0 hjemme mot Randaberg og ble sett på som den største opprykksfavoritten. Sesongen endte med opprykk for Sandnes Ulf og niendeplass for Bryne. Fotballen er rund. Mandag ble 0-1 snudd til 3-1 for Bryne hjemme mot Strømmen etter en solid andreomgang, der spesielt Marius Helle viste seg fram. Esben Ertzeid og Tommy Eide Møster er begge langtidsskadd. Diogo Fernandes var fredag ikke spilleklar., mens Aleksander Midtsian mister søndagens kamp da han sliter med en liten skade.

Meget hjemmesterke Notodden mot supervariable Bryne. Vi tror ikke hjemmelaget taper som har bra innbyrdes tak på Bryne. HU.

10. Ranheim - Ullensaker/Kisa
Solide 3-1 for Ranheim borte mot Tromsdalen i seriepremieren og Aasmund Bjørkans disipler viste tenner direkte. Spilte kvalik om opprykk til Tippeligaen i 2010, mens fjorårssesongen endte med en flott fjerdeplass. Hjemmetallene de to siste sesongene viser 10-2-3 og 7-4-3 og Ranheim blir garantert sterke hjemme i Trondheim også denne sesongen. Diogo Fernandes var fredag ikke spilleklar. Ole Kristian Kråkmo er langtidsskadd.

Oppløftende sesongstart for Arne Erlandsens Ullensaker/Kisa med 2-0 seier hjemme mot Notodden. Hadde 8-4-1 hjemme og 6-5-2 borte under fjorårets opprykkssesong og er foreløpig vanskelig å plassere. Men vi antar at laget vil ta flesteparten av poengene hjemme på Romerike. Arne Erlandsen disponerer i øyeblikket en skadefri tropp.

Hjemmesterke og rutinerte Ranheim fikk en flott start og tar seg normalt av Ull/Kisa her. H.

11. Start - HamKam
Det er ikke nie nytt at det blir mange mål i lag som trenes av Mons Ivar Mjelde, men det må ha vært bittert for ostringen å se sitt lag rote bort både 3-0 ledelse og 4-2 ledelse i seriepremieren borte mot Sarpsborg mandag. uansett viste Start at de blir å regne med i opprykskampen denne sesongen. Start har som kjent avgitt en del spillere, men også fått solide tilvekster. Keeperduoen Alexander Lund Hansen og Johnny Kristiansen er begge skadet, nå er Elias Valderhaug lånt inn fra Molde. Espen Børufsen er også uaktuell søndag.

HamKam kom bakpå 0-3 til pause hjemme mot Sandefjord i sesongstarten og var på vei mot en katastrofestart på sesongen, men kom seg på beina i andreomgang og reduserte to ganger. Var med i opprykkskampen i det lengste i fjor, men det glapp på slutten. Niklas Solhaug er eneste skadefravær.

Start var tidvis meget gode mot Sarpsborg, men rotet det til. HamKam reiste seg mesterlig i andreomgang mot Sandefjord og er bra. Vi tror ikke Start taper i hjemmedebuten. HU.

12. Strømmen - Hødd
Det så lovende ut den første halvtimen for Strømmen i sesongstarten borte mot Bryne mandag ettersom laget ledet 1-0. Tre Bryne-mål det neste kvarteret snudde både resultat og kampbilde og Bryne tok en meget fortjent 3-1 seier. Strømmen var involvert i nedrykkstriden til det siste i fjor høst og det er slett ikke utenkelig at det blir en kamp for å overleve også denne sesongen. 6-4-5 og 7-2-5 er tallene hjemme på Strømmen stadion de to foregående sesongene. Hjemmelaget kan stille skadefritt.

Hødd slet med skadeproblemer i forkant av sesongstarten hjemme mot Kongsvinger og sett i det lys var det kanskje ikke så overraskende at laget tapte 0-2. Meget spesielle 5-5-5 på bortebane i fjorårssesongen som endte med åttendeplass. Victor Grodås (f), Thomas Lid Kleppe (f) og Eirik Heltne (a) er alle skadet.

Dette er åpent og vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 15.04.2012 17:55
1. Lillestrøm - Vålerenga H U
2. Brann - Strømsgodset H U B
3. Sogndal - Haugesund U
4. Tromsø - Sandnes Ulf H
5. Aalesund - Odd H
6. Bodø/Glimt - Alta H
7. Kongsvinger - Tromsdalen H
8. Mjøndalen - Bærum H U
9. Notodden - Bryne H U
10. Ranheim - Ullensaker/Kisa H
11. Start - HamKam H U
12. Strømmen - Hødd H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 15.04.2012 17:55
1. Lillestrøm - Vålerenga H U
2. Brann - Strømsgodset H U B
3. Sogndal - Haugesund H U
4. Tromsø - Sandnes Ulf H
5. Aalesund - Odd H
6. Bodø/Glimt - Alta H
7. Kongsvinger - Tromsdalen H
8. Mjøndalen - Bærum H U B
9. Notodden - Bryne H U
10. Ranheim - Ullensaker/Kisa H
11. Start - HamKam H U
12. Strømmen - Hødd H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE hersterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus