I SLAG: Fossum og Vilsvik er i kjempeslag for tiden. Marvin Ogunjimi (til høyre) er dessverre skadet.
I SLAG: Fossum og Vilsvik er i kjempeslag for tiden. Marvin Ogunjimi (til høyre) er dessverre skadet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Godset vil få det tøft

Vi stoler på ingen måte på Godset på torsdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills komplette torsdagsprogram:
V4 Karlshamn: Bankerfritt i lunsjen
V65 Øvrevoll: V5-favorittene blir utfordret
V5A Bjerke: Talenter på farten
V65 Øvrevoll: Ny spennende omgang på Øvrevoll 
Oddstips: Rosenborg får null problemer

Det er Tour de France, U19-EM og Europa League-kvalifisering på programmet denne torsdagen.

Gårsdagens tips gikk dessverre ikke inn.

Denne kupongen har innleveringsfrist klokken 17.55. Bonuspotten til en eventuell alenevinner er nå oppe i 560.000 kroner.

1, Randers — Elfsborg
Danske Randers hadde få problemer med å avansere forbi Sant Julia i den første kvalifiseringsrunden. Med 4-0 sammenlagt sikret de lett veien videre.

De har foreløpig ikke spilt sin første kamp i Superligaen denne sesongen og åpner borte mot FCK til helgen.

Elfsborg er i en god flyt og har fem kamper uten tap, med to seire de siste to kampene. Etter å ha knust Lahti 5-0 på hjemmebane, ble de klar for denne utslagsrunden.

Dette er en jevn kamp, men vi holder hjemmelaget som ørsmå favoritter. HU.

2, Mlada Boleslav — Strømsgodset
Det tsjekkiske hjemmelaget har hatt en grei oppkjøring til sesongen og vant 3-1 over Paderborn i den siste treningskampen. De har 3-1-1 på fem treningskamper denne sommeren.

Mlada Boleslav er et lag med gode tradisjoner i Europa og blir totalt sett på som favoritt til å avansere fra dette oppgjøret.

Strømsgodset flyr høyt etter å ha ansatt «BP» i sjefsrollen på Marienlyst. De er nå Tippeligaens formlag og virker å ha det ufattelig moro når de spiller forball. Formkurven viser at de har seks seire de siste syv kampene.

Derfor avskriver vi ikke gjestene helt. HUB.

3, AIK — FC Shirak Gyumri
Hjemmelaget AIK vil ha få problemer i denne. De har to seire på rad og syv kamper uten tap, de siste to kampene har de vunnet til sammen 8-1. Norsk Tipping vurderer hjemmelaget som enorm favoritt og har hjemmeseier til 1.15 i odds.

Armenske Shirak kom seg så vidt frem til denne kvalifiseringsrunden i kamp mot Zrinjski. Det er lite å skrive om gjestene. Bare at de taper. H.

4, Hapoel Beer Sheva — Thun
Israelske Hapoel har ifølge Norsk Tippings statistikksenter spilt kun én treningskamp denne sommeren. Den vant de 2-1 over Korona Kielce i begynnelsen av juli.

Sveitserne fra Thun har hatt 2-2-0 på sine fire treningskamper denne sesongen. Totalt sett vurderes de som favoritt til avansement, men i Israel er de sjelden gjestfrie. HB.

5, FC Luka Koper — HNK Hajduk Split
Slovenske Koper viste i begynnelsen av juli sin styrke ved å slå mestrene Maribor i supercupen på straffespark. De slo ut Vikingur i den første kvalifiseringsrunden.

Hajduk fra den kroatiske storbyen Split åpnet sin ligasesong med å spille uavgjort borte mot storklubben Dinamo Zagreb. Totalt sett vurderes Hajduk som storfavoritt til avansement - HB.

6, Royal Charleroi SC — Beitar Jerusalem
Hjemmelaget fra Belgia har prikket inn formen med en 3-1-seier i treningskamp den 8. juli. Kommer til Europa League-kvalifiseringen på bakgrunn av solid innsats i forrige sesong.

Beitar Jerusalem slo Ordabasy over to kamper i forrige kvalifiseringsrunde. Levnes liten sjanse i sammenlagtoppgjøret. H.

7, Slask Wroclaw — IFK Göteborg
Hjemmelaget fra Wroclaw er ikke ennå i gang med ligasesongen, og tar imot Henning Bergs Legia Warsawa i helgen. De slo ut Celje i den første kvalifiseringsrunden.

IFK Göteborg er godt inne i sesongen og vil ha fordel av momentum. Syv kamper er gått uten tap og de har bevist god form på hjemmebane. Her har de imidlertid en vanskelig oppgave foran seg: HB.

8, Jagiellonia Bialystok — AC Omonia Nicosia
Det er mye grønt i formkurven til polske Jagiellonia. Heller ikke de har spilt sin første Ekstraklasa-kamp, men knuste Kruoja 9-0 sammenlagt i den første kvalifiseringsrunden. Det virker som spennende ting skjer i polsk fotball for tiden.

Omonia fra Kypros kom seg så vidt videre fra dobbeltoppgjøret mot Dinamo Batumi i den første kvalifiseringsrunden. Her får de det imidlertid for tøft. H.

9, Inverness Caled. Thistle — AFC Astra Giurgiu
Inverness avsluttet forrige ligasesong med å tape 5-0 for Celtic, men fikk et plaster på såret med cupgullet etter seier over Falkirk. I ligaen kom de til slutt på en respektabel tredjeplass.

Astra er av bookmakerne vurdert som gigantfavoritt til avansement, og får 1,80 på seier selv i denne kampen. Rumenerne åpnet med uavgjort i den hjemlige ligaen etter 1-1-1 i vennskapskamper. Følelsen sier at det ikke blir så lett som oddssetterne vil ha det til. HUB.

10, Shamrock Rovers — Odd
Hjemmelaget har begynt å bli som veteraner i Europa-kvalifisering å regne. De avsluttet forrige sesong på tredjeplass i den irske ligaen, og slo ut Niedercorn på veien til dette dobbeltmøtet med Odd.

Odd har fått en tung sesong etter den lovende åpningen, og nådde et nytt bunnpunkt med 3-0-tap for Rosenborg forrige Tippeliga-runde. De har nå tre kamper uten seier, men var imponerende da de slo ut Sheriff Tiraspol fra den forrige Europa League-kvalifiseringsrunden.

HUB.

11, HNK Rijeka — Aberdeen
Kroatiske Rijeka åpnet sesongen med å spille uavgjort borte mot Zapresic i hjemlig liga. I vennskapskampene sine har de fire seire av fire mulige.

Aberdeen er inne i en god flyt med vennskapskamper og EL-kvalik, og har fem på rad uten tap. De slå ut Shkendija på bortemålsregelen i forrige runde. Det kroatiske laget er stor favoritt - H.

12, KR Reykjavik — Rosenborg
Igjen skal Rosenborg møte øy-motstand, denne gangen mot LSK-sjef Runar Kristinssons tidligere lag. De har startet den islandske ligaen på en godkjent måte, og ligger kun poenget bak lederen Hafnafjördur. Formstatistikken viser 6-1-0 - mer enn godkjent, altså.

Men Rosenborg er blitt Norges utvilsomt beste lag og viste det med 3-0 over Odd i helgens Tippeliga-runde. De er også godt i gang med sesongen og bør normalt ha null problem med denne motstanden. B.

432-rekker:

1, Randers — Elfsborg HU

2, Mlada Boleslav — Strømsgodset HUB

3, AIK — FC Shirak Gyumri H

4, Hapoel Beer Sheva — Thun HB

5, FC Luka Koper — HNK Hajduk Split HB

6, Royal Charleroi SC — Beitar Jerusalem H

7, Slask Wroclaw — IFK Göteborg HB

8, Jagiellonia Bialystok — AC Omonia Nicosia H

9, Inverness Caled. Thistle — AFC Astra Giurgiu HUB

10, Shamrock Rovers — Odd HUB

11, HNK Rijeka — Aberdeen H

12, KR Reykjavik — Rosenborg B

Klikk her for å levere denne kupongen!

96-rekker:

1, Randers — Elfsborg HU

2, Mlada Boleslav — Strømsgodset HUB

3, AIK — FC Shirak Gyumri H

4, Hapoel Beer Sheva — Thun HB

5, FC Luka Koper — HNK Hajduk Split B

6, Royal Charleroi SC — Beitar Jerusalem H

7, Slask Wroclaw — IFK Göteborg HB

8, Jagiellonia Bialystok — AC Omonia Nicosia H

9, Inverness Caled. Thistle — AFC Astra Giurgiu HB

10, Shamrock Rovers — Odd UB

11, HNK Rijeka — Aberdeen H

12, KR Reykjavik — Rosenborg B

Klikk her for å levere denne kupongen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus