Foto: AP/Scanpix

Godt betalte hjemmeseire

Det drar seg mot slutten i Italia og vi har funnet flere spennende og godt betalte hjemmeseire

Kommersielt

Av Kurt Leirvåg (gjestetipper)

Fullklaff på våre langoddsforslag i går og vi håper at vi kan følge opp i dag.

En meget rikholdig meny på Langoddsen denne søndagen med blant annet kamper fra Tippeligaen og full runde i Adeccoligaen (minus de som er utsatt pga flystansen). Men idag føler vi de norske kampene er vanskelige og velger kamper fra Italia som de beste holdepunktene.

Travtips Bergen søndag

Parma i form
Det gamle "storlaget" Parma er tilbake i det gode selskap etter en del magre år og årets sesong har vært meget oppløftende. Etter en liten downperiode tidligere i vinter er formne tilbake og laget innehar i øyeblikket en meget respektabel åttendepplass. I all hovedsak skyldes dette en sterk hjemmestatistikk (9-4-3), men også på bortebane har det vært bedring i det siste, som kulminerte med en sterk 3-2 seier borte mot Napoli sist helg. Dagens motstander Genoa har helt mistet formen og borte har de vært svake hele sesongen (2-4-10). Vi tror på topp sjanse for hjemmelaget i denne kampen til flotte 2,15 i hjemmeodds.

Må ha poeng
Atalanta ligger fire poeng fra sikker plass når fem serierunder gjenstår og må minst ha ni poeng på den fem kampene for å overleve. Formen er bra i øyeblikket og sist helg truet laget Roma skikkelig på Stadio Olimpico, men tapte 1-2. Hjemme er de tre siste kampene vunnet, riktignok mot lag fra nedre halvdel, men vi har sett Atalanta ved flere anledninger denne sesongen, og det bor en god del kvalitet i dette laget. Motstander Fiorentina har hatt en merkelig sesong. Glimrende spill i gruppespillet i Champions League, svært uheldige som røk ut mot Bayern Munchen i åttendedelsfinalen, og i hjemlig liga har prestasjonene variert voldsomt. Ingen tvil om at kapasiteten er stor i Firenze-laget, men med cupexiten mot Inter på onsdag er nok sesongen på mange måter over for Fiorentina nå. Åtte poeng opp til fjerdeplassen (og mange lag i mellom) gjør at en CL-plass er uoppnåelig, og italienske lag mobiliserer ikke all verden for en eventuell Europa League plass. Vi gir Atalanta en ypperlig mulighet mot et demotivert Fiorentina til 2,10 i odds.

Spilleforslag:
Kamp 20 Parma - Genoa 2,15 2,75 2,85
Kamp 25 Atalanta - Fiorentina 2,10 2,90 2,80

Denne dobbelen gir 4,51 og vi setter en hundrelapp på den.
Spill dobbelen her

Andre spillbare kamper
Vi var lenge inne på å foreslå spill på Odd hjemme mot Molde i kamp 52. Hjemmeseieren er betalt med 1,90 i odds. Vi synes Odd skuffet en smule hjemme mot Rosenborg sist søndag, og med tanke på Odd også tapte åpningskampen hjemme mot Stabæk, viser ikke hjemmestatsen bedre enn 1-0-2 etter tre spilte hjemmekamper. Det er under forventet av normalt hjemmesterke Odd, selv om motstanden har vært tøff. Molde vant uten å imponere mot Strømsgodset torsdag og viser tenderser til bedring. Uansett så tror vi sterkt på hjemmeseier i denne kampen.

Les dagens grundige vurdering av tippekupongen

Vi har nesten like god tro på svært hjemmesterke Strømsgodset i kamp 57 hjemme mot Start. Unggutta til Ronny Deila fortsetter å imponere, men på bortebane sliter fortsatt Godset. Hjemme er tre kamper unnagjort med fasit 3-0-0 og solide 8-3 i målforskjell. Start leverte en middels forestilling hjemme mot Odd på onsdag og vi tilmåler drammenserne en bra seiersmulighet i kveld til 2,05 i odds.

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Lillestrøm og Stabæk har selvsagt gode muligheter hjemme mot henholdsvis Haugesund og Kongsvinger, men oddsen innbyr ikke til spill. Det som skulle være et toppoppgjør mellom Brann og Vålerenga føler vi også er en svært åpen kampen. Vi synes det lukter hjemmeseier her, Brann har et godt tak på Vålerenga hjemme og spillemessig har Brann vært vesentlig bedre enn det tabellposisjonen skulle tilsi.

Adeccoligaen
Det er fortsatt tidlig i Adeccoligaen og symptomatisk nok er det kun ett lag som har full pott etter to serierunder (Sogndal). Av kveldens oppgjør tror vi på gode muligheter for LøvHam (hjemme mot Sandnes-Ulf) og et forsterket Ranheim hjemme mot Bryne. Legg merke til at Kenneth Dokken debuterer for Ranheim i kveld etter utestengelse. Det er en solid forsterkning for laget til Per-Joar Hansen. Selv om Bryne imponerte med 5-0 seier hjemme mot Moss, pleier det å være helt andre takter på Bryne borte. 2,15 på Ranheim er spennende.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.
Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Fotball-Europa:
Et godtgående Halmstad i kamp 19 (sterk 1-0 seier borte mot AIK sist) hjemme mot Gais. Odds 1,95.
Sampdoria hjemme mot et formsvakt Milan i kamp 21 til flotte 2,5 i odds.
Tenerife hjemme mot Getafe i kamp 46. Hjemmelaget må ha poeng, Getafe er i ingenmannsland.

Lykke til med dagens spill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus