*Nettavisen* Sportspill.

Godt og blandet på tippekupongen

Edin Dzeko og Lionel Messi er blant hovedaktørene på søndagens tippekupong. Foto: Patrick Kovarikdaniel Mihailescu (Afp)

Det er full fotball-rulle i både Brasil, 1. divisjon og Oddsen-ligaen. Her er det gode muligheter for store premier!

15.06.14 07:58

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 1: Solide Sveits starter sterkt
Oddstips 2: Lett start for Frankrike
Oddstips 3: Ikke glem 1. divisjon!
Omtale: Argentina forventer ni poeng

Det er en meget spennende tippekupong med mange favoritter denne søndagen. Derfor har vi valgt å bruke noen kryss på å gardere disse, i håp om at noen skreller kan gi de virkelig store kronene!

Bonuspotten er nå oppe i 1 million kroner.

1, Argentina — Bosnia-Hercegovina
I dag møter Argentina sin kanskje argeste konkurrent om gruppeseieren, men det er ikke uten grunn at de er storfavoritt. De har slått både Slovenia og Trinidad uten å slippe inn mål i oppkjøringen, og er i tillegg godt kjent med det sør-amerikanske klimaet. Med et av verdens beste angrep mot et litt mindre stødig forsvar, kan dette fort bli en pangstart for de argentinske favoritter.

Bosnia er med for første gang som selvstendig nasjon, og har vært veldig heldige med gruppetrekningen. Likevel vet de at de ikke er avhengig av seier i dag, og ettersom de møter Nigeria og Iran i de neste kampene, kan det hende de satser alt på å vinne disse kampene. Argentina er i en klasse for seg selv, og H-en er klar.

2, Frankrike — Honduras
Frankrike har seilet opp som en outsider i årets VM, og Didier Deschamps skal ha skryt for å ha konstruert et meget solid lag. De har sluppet inn kun ett mål i deres fire kamper etter nyttår, i uavgjortkampen mot Paraguay, og har slått Norge, Nederland og Jamaica med overbevisende sifre.

Honduras har et veldig sjarmerende lag fra et sjarmerende land, men i VM-sammenheng blir de som en miniputt å regne. Seier mot Frankrike er nok ikke i planene, og det skal mye til for at de kommer gjennom gruppen. Alt annet enn Frankrike-seier ville vært en sensasjon av dimensjoner.

3, Sveits — Ecuador
Sveitserne har slått Jamaica og Peru i deres to oppkjøringskamper, uten å slippe inn mål, og det er det defensive de satser på skal avgjøre i deres favør. Sveits har et komplett lag, men mangler den ekstra giftigheten som kan avgjøre kamper på motsatt banehalvdel.

Ecuador har absolutt giftige spillere, men defensivt er de veldig sør-amerikanske. De har farlige kantspillere, som har sørget for mange scoringer i kvalifiseringen. Christian Benitez, som så tragisk gikk bort forrige sommer, blir sårt savnet av et Ecuador som mangler slagkraft på topp. I tillegg er det en kjennsgjerning at de sliter utenfor egne landegrenser, og de vant null kamper på reisefot i kvalikken.

Sveits er mer komplett og meget sterke defensivt. De burde ha få problemer med å demme opp for Ecuador. Likevel har 47% krysset Sveits, og U kan derfor vært verdt et kryss.

4, Bryne — Nest-Sotra
Hjemmelaget har vært selve personifiseringen av det å være ustabile i sesongåpningen. En etterlengtet seier mot Hønefoss ble fulgt opp av 1-4-tap hjemme mot Strømmen, og forrige runde var de heldige som karret med seg et poeng i sluttminuttene fra Alta. Ligaens dårligste hjemmelag med 1-1-4.

Nest-Sotra har også vært litt vinglete, men vant ganske greit mot Strømmen forrige runde. Har imidlertid kun to seire de siste seks, og den virkelig gnisten ser ut til å slukke litt etter litt. På bortebane har de 3-0-3 og kan fort straffe et tafatt Bryne-lag i dag.

5, Fredrikstad — HamKam
Guttene fra plankebyen har virkelig ikke klart å feste grepet om stabiliteten denne sesongåpningen, og fem ubeseirede kamper ble fulgt opp av tap mot Bærum forrige runde. Likevel - de har sett veldig mye bedre ut den siste tiden og har klatret mye på tabellen.

HamKams problemer virker å ingen ende ta. Forrige runde tapte de nok en gang, mot bunnkollega Ull/Kisa på eget gress. Hvis de unngår nedrykk denne sesongen, vil det være et lite mirakel. I dag har de ikke sjans.

6, Ranheim — Alta
Vi meldte at Ranheim er mye bedre enn den sesongåpningen de viste, og jaggu står de ikke med ni ubeseirede kamper etter den gang. Også i cupen er de med etter å ha slått ut Rosenborg på Lerkendal. Ranheim er ligaens formlag, og å spille mot dem for tiden virker som dårskap. Forrige runde vant de 1-0 i Mjøndalen.

Det er en kjennsgjerning at Alta ikke trives utenfor Finnmarks grenser, og på reisefot har de fem poeng på seks forsøk. Tapte to poeng mot Bryne forrige runde, men kan skylde seg selv for at de ikke avgjorde kampen før det sene utligningsmålet. Alta henger bedre med enn hva mange spådde, men i dag møter de en formidabel motstander.

7, Sandefjord Fotball — Hødd
Lars Bohinen og Sandefjord er virkelig i slaget for tiden. De har ikke tapt siden andre serierunde, og har de siste to bortekampene spilt uavgjort mot toppkollegaene Tromsø og Mjøndalen. Det er sterke, og meget viktige, resultater. Hjemme har de vært bunnsolide, dog noe heldige med marginene.

Hødd har på sin side rotet seg fryktelig langt bort, og har kun vunnet en kamp de siste åtte. Det er mer kvalitet i laget enn det de viser for tiden, men kampen mot Kristiansund var ikke en oppløftende affære for laget fra Ullsteinvik. I dag møter de et meget godt lag, og oddsen er følgelig ikke på deres side.

8, Strømmen — Hønefoss BK
Dette er analysen hentet fra oddtipset fra denne kampen.
Strømmen har tapt fire kamper de fem siste, men har møtt særdeles god motstand. Mot Tromsø, Sandefjord, Nest Sotra og Fredrikstad har de imidlertid tapt uten å score, men de slo tilbake med 4-1 borte mot Bryne for to runder siden.

Det er likevel lett å argumentere for at dagens hjemmelag er av det ustabile slaget. På hjemmebane er statistikken 2-2-2 og de har tapt de to siste på eget gress.

Hønefoss fikk seg en skikkelig opplevelse i forrige kamp mot Tromsdalen. De lekte seg med gjestene og vant fortjent 4-0, men kampen huskes kanskje best for den fryktelige skaden Aleksander Solli pådro seg.

Rune Skarsfjord er nok likevel fornøyd med den innsatsen laget hans la ned for dagen og håper å kunne bygge videre på det i dag. Strømmen er blant lagene nærme nedrykkstreken, og Hønefoss vet det vil begynne å spøke om de tabber seg ut i dag.

9, Tromsdalen — Bærum
Dette er analysen som ble skrevet i kampens oddstips.
Tromsdalen gikk på en skikkelig skrell forrige gang de var til pers, men de møtte et Hønefoss som hadde fått en virkelig vitamininnsprøytning. Det er en kjennsgjerning at de ikke er spesielt gode på bortebane, men gang på gang har vi sett at de hevner bortetap med gode hjemmeseire.

For på eget kunstgress er de nær uslåelige. På seks kamper har de vunnet fire og spilt to uavgjort, noe som sier litt om hvor gode de er i Troms. På bortebane har de imildertid 0-1-6 som statistikk, noe som er mer skremmende lesning.

Bærum liker seg også best hjemme på Sandvika stadion, og har slitt kraftig defensivt på sine utflukter. De startet bortesesongen bra, men etter seieren mot Bryne har de tatt ett poeng på fem bortekamper. De har sluppet inn 17 mål på seks bortekamper, noe som nesten er tre i snitt per kamp.

På hjemmebane har de imidlertid spilt meget flott fotball, og slo Fredrikstad forrige runde. Den kom som en oppfølger til et meget forsmedelig 5-0-tap mot Ranheim. De er også det eneste laget som har tapt mot HamKam i år.

10, Arendal — Pors Grenland
Det ser stygt ut for Arendal. Med kun fire poeng ligger de klart sist, og -16 i målforskjell ser virkelig ikke bra ut. Må gjøre drastiske grep for å overleve, og har 1-1-2 som hjemmestatistikk. Seieren kom imidlertid mot sterke Odd 2.

Pors Grenland ligger mye tryggere til og har kun fire poeng opp til opprykksplass. Virker imidlertid som om de har litt å gå på før de kan utfordre teten. Et spennende lag, med en ikke fullt så spennende bortestatistikk - 1-1-2.

Pors Grenland er klar favoritt, men å spikre B kan fort straffe seg i oddsen-ligaen.

11, SK Herd — Træff
Ny, jevn kamp fra Oddsen-ligaen. Kun to poeng skiller lagene fordel Herd, og de har begge begynt å mistet kontakten til et felt som stikker fra. Det er kort ned til streken for begge to.

Herd er like gode (dårlige?) hjemme som borte, med 1-1-2. Er innvolvert i lite målrike kamper, og har kun scoret åtte mål på åtte kamper. Det er svakt, men de er ikke så verst defensivt, og redder mye på det.

Træff ligger faretruende nærme streken og har enda til gode å vinne på eget gress. Er bedre borte så langt, men det er for tidlig å trekke konklusjoner. Ingen lag har lyst til å tape denne, men på papiret er det fordel Herd.

12, Eidsvold Turn — Skeid
Eidsvold Turnforening er stabilt ustabile og har 1-2-1 som hjemmestatistikk. Har holdt for eksempel KFUM uavgjort, men også forært Drøbak-Frogn deres eneste poeng hittil. Vant forrige kamp sterkt 4-0 borte mot Finnsnes og har mye selvtillit inn mot denne kampen.

Skeid også har vært et spesielt lag å følge denne sesongen, og har endelig begynt å vise seg fra sin bedre side. 6-1 i målforskjell og to seire på de to siste kampene har fått optimismen til å bre seg på ny. Men Skeid er Skeid, og det er nok ikke lenge til en liten nedtur står for tur.

96-rekker:

1, Argentina — Bosnia-Hercegovina, H

2, Frankrike — Honduras, H

3, Sveits — Ecuador, HU

4, Bryne — Nest-Sotra, HU

5, Fredrikstad — HamKam, H

6, Ranheim — Alta, H

7, Sandefjord Fotball — Hødd, H

8, Strømmen — Hønefoss BK, HUB

9, Tromsdalen — Bærum, H

10, Arendal — Pors Grenland, UB

11, SK Herd — Træff, HU

12, Eidsvold Turn — Skeid, HU

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Argentina — Bosnia-Hercegovina, H

2, Frankrike — Honduras, H

3, Sveits — Ecuador, HU

4, Bryne — Nest-Sotra, HU

5, Fredrikstad — HamKam, H

6, Ranheim — Alta, H

7, Sandefjord Fotball — Hødd, H

8, Strømmen — Hønefoss BK, HUB

9, Tromsdalen — Bærum, H

10, Arendal — Pors Grenland, HU

11, SK Herd — Træff, HU

12, Eidsvold Turn — Skeid, HU

Klikk her for å levere denne rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag