*Nettavisen* Sportspill.

Greier Milan å stå i mot?

Foto: Giuseppe Cacace / Afp / NTBscanpix

Italienerne håper på nye poeng mot Barcelona etter det forrige møtet endte uavgjort. Les tippetipset.

06.11.13 15:01

Sportspills meny onsdag:
V4 Täby: Det blir alltid penger i galopp
Oddstipset: Reprise for Ranheim

Midtukupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra onsdagens Champions League runde og ligacup oppgjøret mellom Sunderland og Southampton, samt morgendagens Europa League kamper.

Bonuspotten er oppe i 4.400.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Chelsea – Schalke
Champions League, gruppe E. Chelsea tapte som kjent hjemme mot Basel på første kampdag, men siden har London-laget slått kraftig tilbake. Først ble Steaua Bucuresti kjørt over med 4-0 borte, mens Schalke-oppgjøret sist bød på en flott 3-0-seier. Tyskerne stilte med svekket lag, men uansett et sterkt resultat av Mourinhos menn, som nå leder gruppa. Gikk ikke like bra i helgens seriekamp mot Newcastle, som endte med 0-2-tap. Er nummer to i Premier League med 6-2-2 totalt. Fernando Torres må stå over dagens oppgjør grunnet en muskelskade. Samuel Eto tar spanjolens plass på topp. Venstrebacken Ryan Bertrand er også ute med skade.

Schalke ligger á poeng med vertene, men er nummer to med dårligere målforskjell. Vant deres første bortekamp mot Basel 1-0, mens Steaua Bucuresti ble slått hjemme. Kommet bakpå i Bundesliga etter en trøblete start, men har vist bedring med 3-1-1 på de fem siste. Er nummer seks på tabellen med 5-2-4. Har hittil tatt poengene sine mot antatt svakere lag, mens det er blitt laber uttelling mot toppen. Jefferson Farfán, Chinedu Obasi, Marco Höger and Klaas-Jan Huntelaar er fremdeles ute.

Chelsea vant fullt fortjent på bortebane og da bør det ende med seier hjemme i London også. H

Følg dagens Champions League-kamper live på Nettavisen

2. Basel – Steaua Bucuresti
Champions League, gruppe E. Basel åpnet gruppespillet med sjokkseieren over Chelsea, men siden har det bremset opp for sveitserne. Deres hittil eneste hjemmekamp endte med 0-1-tap mot Schalke, mens det ble uavgjort mot dagens motstander i det omvendte møtet. Poenget var nok av det bitre slaget for Basel, som mistet seieren to minutter før slutt. Er fremdeles med i kampen om avansement, har bare to poeng opp til Chelsea og Schalke. Leder den hjemlige serien hvor de er uten tap siden august, men tre av de fem siste har endt uavgjort. Ladet opp til dagens kamp med å spille 1-1 borte mot svakt plasserte Aarau.

Steaua Bucuresti ble spådd å være gruppas hakkekylling, og hittil har de levd opp til forventningene. Kjempet riktignok til seg ett poeng mot Basel sist, men ellers har det vært lite å skryte av for rumenerne. Kan trøste seg med at leder den hjemlige serien hvor de uten tap, men noen CL-suksess blir det ikke på årets utgave.

Basel var det beste laget i det forrige møtet og er nok hevngjerrige etter et bittert poengtap. Vi gir sveitserne tillitten på hjemmebane. H

3. Borussia Dortmund – Arsenal
Champions League, gruppe F. Borussia Dortmund kom best ut av forrige møte for to uker siden. Tyskerne la ned en taktisk god kamp og viste klasse med kontringsfotball av høy kvalitet. Var aggressive fra start og selv om det kunne svingt begge veier, var det ikke noe å si på at Dortmund beholdt alle tre. Lewandowski ble nok en gang matchvinner og polakken har nå scoret ni mål på elleve kamper. Dermed har både Arsenal, Dortmund og Napoli seks poeng i gruppe F. I Bundesliga kniver vertene med Bayern München om topplassen, men foreløpig leder rivalen med ett poeng. Har 9-1-1 i serien. Tapet kom borte mot Borussia Mönchengladbach.

Arsenal skaffet seg en luke i toppen av Premier League etter 2-0-seieren over Liverpool i helgen. Viser strålende form i serien, hvor de har vunnet åtte av ti kamper. Står med 8-1-1 totalt. Slet med tyskernes høye press i det omvendte møtet, og 0-1 målet kom etter britene prøvde å spille seg ut ifra mål, uten hell. Arsenal er fremdeles uten Jack Wilshere, Mathieu Flamini, Theo Walcott og Lukas Podolski.

Borussia Dortmund imponerte sist og er rettmessige favoritter, men vi tør ikke avskrive formsterke Arsenal. HU

4. Napoli – Olympique Marseille
Champions League, gruppe F. Napoli viste seg som det beste laget i det omvendte oppgjøret mot Marseille, og vant fullt fortjent 2-1. Dermed er kampen om avansement vidåpen i gruppe F, og det eneste som synes sikkert er at Marseille ryker ut. Franskmennene er uten poeng ligger sist i gruppa. Sliter også i den hjemlige serien, hvor de tapte tre på rad før helgens 1-1-kamp mot Rennes. Er nummer fem med 5-3-4 totalt, og er allerede ti poeng bak PSG på topp. Ganske så sikkert bedre stemning i Napoli om dagen; i Azzurri har startet sesongen med 9-1-1 totalt og er nummer to, tre poeng bak Roma på topp. Miguel Britos, Camilo Zúñiga, og Giandomenico Mesto er ute hos Napoli, mens franskmennene må klare seg uten forsvarspillerne Lucas Mendes og Rod Fanni.

Marseille har tapt de seks siste i Champions League og er ferdig med nok et tap i dag. Vi tror det blir et tidlig farvel for franskmennene. H

5. Barcelona—Milan
Champions League, gruppe H. Det omvendte møtet på San Siro endte 1-1. Gjestene styrte som vanlig mye av banespillet, men skapte ikke nok sjanser til å avgjøre. Milan valgte på sin side en relativt forsiktig strategi, men var kontringsvillige. Totalt sett var poengdelingen et greit resultat for begge sider. Barcelona topper dermed fortsatt gruppen med syv poeng fra tre kamper, mens Milan følger etter med fem. Italienerne har tatt sine poeng med seier over Celtic hjemme, samt uavgjort borte mot Ajax. Ligger altså godt an til å avansere, men i Serie A går det tyngre. Søndagens hjemmeoppgjør mot Fiorentina endte med 0-2-tap, og på de fem siste seriekampene står de med svake 1-1-3. Ligger på en skuffende 11.plas med tolv poeng fra elleve kamper. Lite å utsette på Barcelona etter tolv runder i La Liga; katalanerne troner på topp med 11-1-0. Slo Ajax hele 4-0 i forrige CL-hjemmekamp, og fikk også med seg alle tre etter mye stanging mot Celtic borte. Pique og Adriano er usikre og starter trolig på benken.

Barcelona er naturligvis favoritter på Camp Nou, men når folkerekka kun har 16 prosent på uavgjort lar vi oss friste til å gardere. Milan bød på god kamp i det forrige møtet, og selv om serieformen er svak, stiller de med solide navn som kan yppe seg mot seiersvante spanjoler. HU

6. Ajax—Celtic
Champions League, gruppe H. Sportspill anbefalte Celtic-seier i det forrige møtet mellom lagene, og skottene leverte varene på hjemmebane. Kampen startet jevnt, men etter Celtic fikk det forløsende førstemålet hadde vertene god kontroll på kampen. Vant til slutt full fortjent 2-1 etter Ajax fikk et trøstemål på overtid. Meget viktig seier for skottene, som tapte sine to første, hjemme mot Barcelona og borte mot AC Milan. Er nå nummer tre med tre poeng, to bak Milan på 2.plassen. Kaptein Scott Brown er suspendert, mens Adam Matthews og and Steven Mouyokolo trolig er ute resten av gruppespillet.

Ajax er sistemann i gruppen med det ene poenget de fikk med seg fra 1-1-kampen mot Milan i Amsterdam. Stokker seg for nederlenderne også i Eredivsisie om dagen, hvor de to siste på hjemmebane har endt med tap for Vitesse og uavgjort mot bunnlaget RKC Waalwijk. Er nummer seks med 5-4-3 totalt, men er kun tre poeng bak serieleder AZ. Bojan Krkic er fremdeles ute, mens Niklas Moisander og Lerin Duarte er usikre.

Celtic kom best ut av det forrige oppgjøret, men på bortebane har ikke skottene for vane å levere på samme nivå som i Glasgow. Vi tror likevel at de har kvalitet nok til å få med seg et godt resultat, og vi garderer i håp om en liten skrell. HUB

7. Atletico Madrid—Austria Wien
Champions League, gruppe G. Atletico Madrid hadde som forventet få problemer med å sikre seg alle tre i det forrige oppgjøret, spanjolene vant komfortabelt 3-0 uten å bruke toppgirene. Formspissen Diego Costa scoret to og har så langt denne sesongen notert 13 mål på tolv kamper. Full pott på Atletico Madrid i CL så langt, mens Austria Wien har ett poeng etter å ha holdt Zenit Saint Petersburg til 0-0 borte. Et godt resultat, ment vi tror ikke de klarer å holde nullen mot angrepsvillige spanjoler.

Kupongens sikreste markering. H

8. Sunderland—Southampton
Engelsk ligacup, 8-delsfinale. Det ble ingen langvarig opptur for Sunderland etter laget tok sin første seier over Newcastle i serien. Tabelljumboen fulgte opp med å tape 0-1 mot Hull, i en kamp hvor de fikk to mann utvist før pause. Tre poeng fra ti kamper er status så langt for de svarte kattene, som har satt sin litt til at Gustavo Poyet skal kunne bedre resultatene. Southampton har derimot neppe noen umiddelbare planer om å skifte ut manageren. Etter 1-1 mot Stoke i helgen ligger laget på en flott 6.plass med 5-4-1 totalt. Viser også solid defensivt spill, fire baklengs er færrest i serien.

Lagene møttes i serien i august, kampen endte da 1-1. Det meldes at begge sider kommer til å stille alternativt i dag. Sunderland er uten suspenderte Lee Cattermole og Andrea Dossena, mens reservekeeper Vito Mannone står i mål. Southampton manager Pochettino gjør trolig flest endringer i dag, og melder at han vil starte med blant annet Jack Cork og Gaston Ramirez. Guly do Prado er fremdeles skadet.

Med alternative startoppstillinger ser dagens oppgjør ut til å bli en jevn affære, og vi velger å dekke fullt ut. HUB

9. Kuban Krasnodar—Swansea City
Europa League. Swansea misbrukte flere gode sjanser til å punktere forrige oppgjør mot Kuban Krasnodar, og ble til slutt straffet av russerne som utlignet tre minutter på overtid. Tabelljumbo Kuban hentet dermed deres første poeng i gruppespillet, men Swansea på topp gikk på deres første poengtap. God innsats av waliserne i Europa League så langt, men i Premier League går det tyngre. Swansea har kun vunnet én av de fem siste (1-1-3) og ligger på 13.plass med 3-2-5 totalt. Det er i skrivende stund ikke kjent om Michael Laudrup kommer til å stille alternativt. Dansken må uansett klare seg uten Michu som skadet seg i søndagens 0-1-tap mot Cardiff. Ute er også Pablo Hernandez og kaptein er Garry Monk. Forsvarsspilleren Ben Davies er derimot tilbake i troppen og klar for spill.

Kuban spilte seg på ingen måte bort i det forrige oppgjøret, og med fare for at waliserne stiller alternativt velger vi å gardere fullt ut. HUB

10. Rubin Kazan—Wigan Athletic
Europa League. Wigan kjempet til seg et sterkt poeng mot Rubin Kazan i det omvendte møtet, men Championship-laget misbrukte gode sjanser mot slutten til å ta alle tre. En god kamp av Wigan, som nå øyner håp om sluttspill. Rubin topper fremdeles gruppen med syv poeng, tatt med overlegne seiere over Zulte borte og Maribor hjemme. Wigan følger etter på annenplassen med to poeng mindre. Britenes eneste bortekamp hittil endte 0-0 mot belgiske Zulte Waregem, mens seieren ble tatt over Maribor hjemme. Begge sider opplever vanskelige tider i seriespillet; Wigan har åpnet sesongen med 5-4-4 og ligger på 14.plass, mens Rubin er i enda større vansker på sin 12.plass med 3-8-4 totalt.

Wigan sparket godt i fra seg på hjemmebane, men i Russland holder vi vertene som favoritter. H

11. Tromsø—Anzhi Makhachkala
Europa League. Tromsø kom seg hjem fra Dagestan med æren i behold, selv om det ble tap i det forrige oppgjøret. Vertene kunne fort ha vunnet med større sifre, men Gutan leverte likevel en godkjent innsats mot en motstander som var bedre. Kun blitt med det ene poenget fra Sheriff så langt for Tromsø, som ligger sist i gruppa. Lite å gjøre med Tottenham på topp, men kampen om annenplassen er åpen. Anzhi ligger best an med fire poeng, mens Sheriff jager bak med to mindre. Tromsø er avhengig av å vinne i dag for å ha sjans på avansement, men fokuset ligger nok allerede i helgens skjebnekamp mot Brann. Anzhi sliter i likhet med vertene i serien, russerne ligger sist på tabellen med seks fattige poeng fra femten kamper. Gamleklubben til Samuel Eto har slitt kraftig etter klubbens rike onkler trakk seg og nå ser nedrykk uunngåelig ut.

Tromsø kommer etter all sannsynlighet til hvile flere av sine faste, men Gutan var nære ved å stjele ett poeng sist og vi velger å gardere. UB

12. Esbjerg—Elfsborg
Europa League. Esbjerg ligger godt an til sluttspill etter 2-1-seieren over Elfsborg sist. Danskene ligger på 2.plassen i gruppa med seks poeng, tre bak bak Red Bull Salzburg på topp. Ikke like lyse utsikter for Elfsborg, som sammen med Standard Liege ligger i bunn med ett poeng hver. Fjorårets svenske seriemester har vært gjennom en skuffende sesong i Allsvenskan, hvor de tidlig ble hektet av i gullkampen. Esbjerg ser ut til å lide samme skjebne i Superligaen, hvor de har tapt fire på rad og er nummer ni med 5-2-7 totalt.

Esbjerg vant det forrige oppgjøret og er favoritter i dag, men vi stoler ikke fullt ut på formsvake dansker. HU

96-rekker
1. Chelsea – Schalke H

2. Basel – Steaua Bucuresti H

3. Borussia Dortmund – Arsenal HU

4. Napoli – Olympique Marseille H

5. Barcelona—Milan H

6. Ajax—Celtic HU

7. Atletico Madrid—Austria Wien H

8. Sunderland—Southampton HUB

9. Kuban Krasnodar—Swansea City UB

10. Rubin Kazan—Wigan Athletic HU

11. Tromsø—Anzhi Makhachkala B

12. Esbjerg—Elfsborg HU

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

432-rekker
1. Chelsea – Schalke H

2. Basel – Steaua Bucuresti H

3. Borussia Dortmund – Arsenal HU

4. Napoli – Olympique Marseille H

5. Barcelona—Milan H

6. Ajax—Celtic HUB

7. Atletico Madrid—Austria Wien H

8. Sunderland—Southampton HUB

9. Kuban Krasnodar—Swansea City HUB

10. Rubin Kazan—Wigan Athletic HU

11. Tromsø—Anzhi Makhachkala UB

12. Esbjerg—Elfsborg HU

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.