Før et mesterskap i fotball er det som regel de store stjernene som får oppmerksomheten før det hele starter. Her i Norge betyr det oftest et litt overdrevent fokus på spillerne som er i Premier League, og gjerne også landslaget til England.

I gruppe A er det totalt 17 spillere som er i Premier League, men 10 av dem spiller for Wales. Det er heller ikke de store stjernene, for Gareth Bale spiller faktisk i spansk fotball. På papiret, selv om han var utlånt til Tottenham.

Les også: Den raske guiden du trenger til fotball-EM 2021

Det er derfor en stor sannsynlighet at for både oddstippere og norske eksperter at denne gruppen kan gå under radaren. For her kan både solskinn og måneskinn tilsi at vinneren av EM i 2021 starter ferden.

Her finner du oddsen på EM

Unge stjerner

For alle som ser på EM i fotball kan det være muligheten til å se noen nye stjerner i aksjon. Slik som Giacomo Raspadori, som overraskende ble tatt ut på Italia. 21-åringen har vært god for Sassuolo i år, og kan bli et joker for Italia.

På Sveits bør du kikke på backen Becir Omeragic, om han får sjansen. 19-åringen har bare 1 landskamp, men er regnet som et stort talent. Han spiller i dag for FX Zürich.

Hos tyrkerne bør du kikke etter Orkun Kocku, som er på radaren til mange storklubber. Midtbanemannen er 20 år, og spiller i Feyenoord. Han er født i Nederland, men valgte å spille for Tyrkia. Den offensive midtbanemannen har 12 U-landskamper for fødelandet.

Hos Wales er det mange unggutter du kan kikke på: Liverpools Neco Williams, Chelseas Ethan Ampadu og Manchester Uniteds Dylan Levitt. Se også etter 19 år gamle Rubin Colwill. Cardif-spilleren har 6 førstelagskamper for klubblaget.

De største stjernene i gruppe A

Det som regnes som den største stjernen på Sveits, Xherdan Shaqiri, er reserve for Liverpool. Det er også problemet til Sveits at mange av deres beste spillere ikke er faste på sine lag. Fabian Schär er sannsynligis skadefri nok til å spille, men om hans kampform er god nok er usikkert etter over et halvt år på sidelinjene.

Hos Tyrkia er nok Leicesters Çağlar Söyüncü den største stjernen utenfor Tyrkia, mens i Tyrkia kommer man nok ikke utenom Burak Yilmaz som nå spiller for Lille. Kral, kongen!

Wales er Gareth Bale.

For Italia er PSGs Verrati utvilsomt stjerne, men Immobile og evigunge Chiellini er velkjente navn. Verrati er sannsynligvis skadet og ute i de første kampene. Italienske spillere velger ofte hjemlandet, så det er kanskje derfor Donnarumma for sjeldent nevnes som en av verdens beste målvakter. Han er også bare 22 år gammel.

Her finner du oddsen på EM

Vårt tips

Oddsen på at Italia skal vinne gruppen er 1.57, og selv med så lav odds er det nesten fristende. Det laget Italia kommer med, for det er et virkelig lag som spiller sammen, skal enkelt gå videre her som gruppevinnere. Sveits og Tyrkia har begge 6, og skal du velge en av dem så går du for sistnevnte. Wales med odds på 8 er usannsynlig, laget er rett og slett ikke sterkt nok selv om det har mye talent.

Italia spiller alle sine gruppespillkamper på hjemmebane i Roma. De resterende kampene går i Baku i Asarbadsjan. Det betyr at de andre lagene må reise ganske langt med fly mellom kampene.

EM starter med Tyrkia mot Italia i Roma, og med hjemmebane er det klar fordel Italia. Gjerrige Tyrkia kan likevel ordne det tradisjonelle 0-0 for en åpningskamp, og om da Sveits ikke slår Wales er nøkkelkampen den 20. juni: Sveits - Tyrkia. Vi tror vinneren av den kampen er laget som følger Italia videre. Det tror vi blir laget som kommer til å overraske i årets EM: Tyrkia.

Selv om Tyrkia tullet det litt til for seg mot Latvia (3-3) så har de vært imponerende en god stund nå, og kan fort overraske mange - slik som da de slo Nederland 4-2 tidligere i år. Om de er gode bare på hjemmebane? Spør Norge. Vi tapte 3-0 i mars.

Les også: Dette blir toppscorerne i EM

1. Italia

2. Tyrkia

3. Sveits

4. Wales

Her finner du oddsen på EM