Gå til sidens hovedinnhold

Gruppe B: Spiller vinneren av EM i denne gruppa?

Talentene er voksne, og hjemmebanefordelen vil være viktig.

En ting som mange eksperter, både de profesjonelle og oss vanlige, vil klare å overse i jakten på gode kjøp på fantasy og spillbare objekter på Oddsen er at i årets EM er det mange lag med hjemmebanefordeler.

I gruppe A (se vår gjennomgang av gruppen her) spiller for eksempel Italia på hjemmebane. I denne gruppen er det ikke storfavoritten som har hjemmebanefordel, men to av de andre lagene: Russland og Danmark.

Danskene åpner med hjemmekamp mot Finland, mens russerne har hjemmekamp mot favoritt Belgia. Russerne spiller alle sine tre kamper i St. Petersburg, og danskene alle sine i København. Det er en klar fordel.

Her finner du oddsen på EM

Unge stjerner

Selve laget med alle de unge stjernene har nå voksne stjerner. Belgias store generasjon av spillere er nå i en alder hvor de skal vinne noe. Det betyr også at det ikke er alt for mange nye stjerner på Belgia, men Jérémy Doku kan kanskje bruke EM til å vise hva han egentlig er god for. 19-åringen signerte for Rennes i fjor, men har slitt i Frankrike. Han står med 8 landskamper for A-laget, og hele 35 U-kamper.

Damsgaard har rukket å bli 21 år gammel, men Sampdoria-spilleren kan kanskje kalles for et ungt talent fortsatt? Den andre 21-åringen, Andreas Skov Olsen, er også spennende. Han står foreløpig med like mange mål for landslaget på 6 kamper som for Bologna på 52; 3.

Finland er for mange et ubeskrevet blad, men vi i Norge får heie på Robert Taylor - Eliteseriens eneste spiller i EM. Han er 26, så ungt talent er han ikke lenger. Noen husker Valakari fra Tromsø, og han har blomstret i Pafos. Fortsatt bare 21 år.

På Russland bør du skrive opp Mukhin. Maksim Mukhim er en av få unge spillere som har fått sjansen på landslaget, og han er regnet som et stortalent fra sin defensive midtbane. Sannsynligvis ikke en spiller som starter, men kommer han inn bør du sjekke det som kanskje er det største russiske talentet på mange år.

De største stjernene i gruppe B

Belgia har de 10 største stjernene i denne gruppen. Thibaut Cortouis, Kevin De Bruyne, Alex Witsel, Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Eden Hazard, Christian Benteke, Mitchy Batshuayi, Toby Alderweireld og Jan Vertonghen.

Selvfølgelig har Danmark sin Christian Eriksen og veteranen Simon Kjær samt at alle som snakker russisk vet hvem Artem Dzyuba er.

Her finner du oddsen på EM

Vårt tips

Selv med defensive problemer så har Russland en fordel med å spille hjemme. Laget åpner mot Belgia, og klarer de å stå imot angrepskraften deres så kan det se lovende ut. Samtidig starter sannsynligvis Danmark med seier på hjemmebane mot Finland.

Russland var veldig gode i kvalifiseringen, og tapte 2 kamper. Mot Belgia. De har også en fordel i at de spiller mot Finland i sin kamp 2, det klart svakeste laget i gruppen.

Det kan avgjøres i siste kamp på Parken: Danmark mot Russland, men vi tror russerne tar andreplassen rett og slett grunnet sin offensive kvalitet (33 mål på 10 kamper i kvalifiseringen) og taktiske tilpasningsdyktighet.

Neida, vi har ikke glemt gruppevinneren. Det blir Belgia. Oddsen på det er 1.72, og selv så lavt er spillbart.

1. Belgia

2. Russland

3. Danmark

4. Finland

Her finner du oddsen på EM

PS! Belgia har aldri vunnet EM. De kvalifiserte seg ikke i 2004, 2008 og 2012. I 2016 gikk laget ut i kvartfinalen.