Nord-Makedonia har klart å bli sånn passelig venner med sine naboer etter en noe trøblete start på sitt liv. Navneskifte, diplomati og generell tilsteværelse har hjulpet på. Det er også lenge siden det kom problemer fra Østerrike, og enda lenger siden Nederland sendte sine båter verden rundt med mer eller mindre positive overraskelser.

Nei, det politiske sprengstoffet i denne gruppen er det Ukraina som står for. Laget har nemlig inkludert et kart over sitt eget land som inneholder områder som Russland mener er sine.

Lagene kan ikke møtes før i kvartfinalene, men skulle det skje er det politisk sprengstoff. Russland har uansett klaget, men Ukraina mener på sin side at de har all rett til å ha et kart med hele sitt lag på drakten.

Her kan du laste ned oversikten over alle kampene

Det er i dag bare 4 spillere fra Nederland i Premier League, som er lavest på mange år. Hos Østerrike er det bare Daniel Bachmann (Watford), Ukraina har 2. Dette er altså for mange nordmenn som elsker Premier League den mest ukjente gruppen.

Unge stjerner

Hos Ukraina er det Zabarnyi og Sudakov på 18 som er de to store talentene, og de er også virkelig interessante. Om de fortsatt spiller i henholdsvis Dinamo Kiev og Shaktar Donetsk etter årets EM skal ikke vi banne for mye på.

Nord-Makedonia har Elif Elmas som riktignok blir 22 i år, men Napoli-spilleren er kanskje også landslagets beste.

Quiz: Hvilket lag spiller talentene på Nederland for?

Hvis du følger så vidt med på fotball vet du at svaret er Ajax. Ryan Gravenberch og Jurrien Timber. Det mest overraskende er kanskje at Nederland har med en Ajax-spiller som er over 30 år: Danny Blind.

De største stjernene i gruppe C

David Alaba er Østerrikes største stjerne, og lederen i laget. Hos Nederland er det Frenkie de Jong, Matthijs de Light og Memphis Depay som er de store stjernene nå. Spesielt siden en viss forsvarsgigant ikke er med.

Nord-Makedonia er nok ikke alt for kjent for oss nordmenn, spillermaterialemessig. Helt til vi nevner at Goran Pandev, mannen som blir 38 i sommer, spiller fortsatt.

Hos Ukraina er det Zinchenko som er stjernen, og venstrebacken avsluttet sesongen sterkt for Manchester City.

Vårt tips

Nord-Makedonia skal ikke ha noen sjanse her, og det er klar fordel for Østerrike å starte mot nettopp Nord-Makedonia. Nederland spiller hjemme i Amsterdam i sine 3 kamper, og skal vinne denne gruppen.

Kampen står nok mellom Ukraina og Østerrike, det er også siste kamp i gruppen. Ukraina er særdeles vanskelige å slå, og vi tror også at de er gode nok til å klare andreplassen bak Nederland her.

1. Nederland

2. Ukraina

3. Østerrike

4. Nord-Makedonia