Kampene mellom de to rivaliserende fotballklubbene Bayern München og Borussia Dortmund kalles «Der Klassiker», og lørdagens utgave av hatoppgjøret kan bli avgjort av duellen mellom en nordmann og en polakk.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist er lørdag klokken 18.00

Med 14 scoringer på de 13 første kampene denne sesongen, er Robert Lewandowski toppscorer i Bundesliga. 33-åringe, som nylig ble kåret til Årets spiss i verden, har scoret 64 mål så langt i kalenderåret 2021. Han har kun gått målløs av banen i fire kamper for Bayern denne sesongen.

Men klarer Dortmund å stoppe ham? De har ikke klart det i de tre siste kampene.

Lewandowski står nemlig med seks scoringer på de tre siste kampene mot gamleklubben.

Bayern og Dortmund har vunnet 24 av de siste 28 Bundesliga-titlene, og det er kun ett poeng som skiller lagene før lørdagens kamp på Signal Iduna Park.

Se kampen mellom Dortmund og Bayern München på Viaplay. Skaff deg tilgang her

Dortmund er sterkeste hjemmelaget i Bundesliga denne sesongen. De har vunnet alle syv kampene hjemme på Signal Iduna Park, og de vil med tre poeng klatre til topps på Bundesliga-tabellen. Da trenger de en Braut Haaland i toppform.

Han har vært en pest og en plage for Bayern-forsvaret. Jærbuen har scoret fem mål på de fire siste kampene mot Bayern München i alle turneringer.

Lørdag ligger han an til å starte sin første kamp siden 16. oktober. Da kan han stelle i stand mer problemer for dem.

Borussia Dortmund - Bayern München

Odds: Erling Braut Haaland scorer mål - 1,85

Kampstart lørdag 4. desember 18.30

Spillestopp kl 18.29 Live odds etter kampstart

Signal Iduna Park

Kampen kan sees på Vsport2

Vi tror Erling Braut Haaland scorer mot Bayern München. Det spiller du på her til 1,85 i odds

Etter drøye seks uker på sidelinjen gjorde Erling Braut Haaland comeback lørdag.

21-åringen kunne ikke ha timet comebacket bedre.

En uke før sesongens første Bundesliga Klassiker kom nordmannen inn fra benken, og jærbuen trengte bare syv minutter for å komme på scoringslisten da Dortmund vant 3-1 mot Wolfsburg.

Dette var Haalands 71. scoring for klubben i alle turneringer.

Scoringen gjorde at Braut Haaland ble den raskeste igjennom tidene til å nå 50 scoringer i Bundesliga, og samtidig den yngste til å nå milepælen. Scoringen kom i det som var hans seriekamp nummer 50 for klubben.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist er lørdag klokken 18.00

Til sammenligning scoret Robert Lewandowski kun 20 mål på sine første 50 kamper i Bundesliga, mens den tyske fotball-legenden Gerd Müller var litt nærmere Haaland med sine 33 mål.

Det er ikke den eneste statistikken nordmannen slår polakken.

Haaland-tallene som slår Lewandowski

Haalands scoring mot Wolfsburg var hans tiende Bundesliga-mål på kun syv ligakamper denne sesongen. 21-åringen har scoret ett mål hvert 58. minutt. Det gir 1,43 mål i snitt per kamp.

De tilsvarende tallene for Robert Lewandowski viser at han scorer i snitt ett mål hvert 78. minutt. Det gir 1,07 mål per kamp.

Ikke nok med det. Haaland utnytter også sjansene bedre enn spissrivalen. Han bruker bare 3,2 skudd for hvert mål.

Se kampen mellom Dortmund og Bayern München på Viaplay. Skaff deg tilgang her

Lewandowski kan ikke matche det. Han må ha 3,8 skudd for hver scoring.

Det er ikke usannsynlig at begge spillerne kommer på scoringslisten i lørdagens kamp. Vi går for et spill på at den 21 år gamle målmaskinen fra Jæren scorer på hjemmebane.

Han har tross alt scoret scoret fire mål på fem kamper mot Bayern. Med ti mål på syv Bundesliga-kamper og fire mål på fire cupkamper, viser nordmannen hvorfor han beskrives som en av verdens beste spisser.

Han har scoret fem mål på de seks siste kampene hjemme på Westfalenstadion. Det er vanskelig å ignorere formen hans, og vi tror han scorer lørdag kveld.

At Erling Braut Haaland scorer mot Bayern München gir 1,85 i odds.

Borussia Dortmund - Bayern München

Odds: Dortmund vinner mot Bayern Munchen - 3,60

Kampstart lørdag 4. desember 18.30

Spillestopp kl 18.29 Live odds etter kampstart

Signal Iduna Park

Kampen kan sees på Vsport2

Vi tror Dortmund vinner mot Bayern. Det spiller du på her til 3,60 i odds

Begge lagene viser fin form. Dortmund har vunnet åtte av ni kamper hjemme på Signal Iduna Park, og de har vunnet alle syv kampene i Bundesliga så langt.

Bayern på sin side er det nest beste bortelaget i Bundesliga denne sesongen. De står med 4-1-1 på bortebane. I forrige bortekamp viste Augsburg at gigantene fra München ikke er uslåelige. Lillebror i Bayern vant nemlig derbyet 2-1, og vi tror at Dortmund kan klare det samme.

BVB har hatt plenty med sjanser til å slå erkerivalene de siste sesongene, men de har alltid snublet. Bayern har faktisk vunnet alle de seks siste kampene mellom lagene.

Dersom vi bare ser på hvordan det har gått mellom lagene på Signal Iduna Park, viser statistikken at Bayern har vunnet de to siste kampene med ett måls margin, mens vertene gikk av med seiren i de to foregående kampene.

Vi tror på en tett og jevnspilt kamp lørdag, men at Dortmund tar sin åttende hjemmeseier denne sesongen. 3,60 i odds på hjemmelaget må prøves.

Vi tror Dortmund vinner mot Bayern. Det spiller du på her til 3,60 i odds