Gå til sidens hovedinnhold

Haaland-tallene som knuser Solskjær og Carew

Erling Braut Haaland er mer effektiv på A-landslaget enn Ole Gunnar Solskjær og John Carew, men han blir slått av to andre norske legender.

Braut Haaland har scoret åtte mål på sine 13 første A-landskamper. Det betyr at han i snitt scorer 0,66 mål per kamp. Bak suksessen ligger en unik evne til å gjøre det beste ut av mulighetene som dukker opp.

Sportspill har sett på effektiviteten til Haaland på landslaget i forhold til flere andre store norske angrepsspillere.

At Haaland scorer to minst mål gir 2,80 i odds

Til sammenligning scoret John Carew i snitt 0,26 mål per kamp (24 mål på 91 kamper). Det vil si ett mål i hver fjerde kamp, mens Ole Gunnar Solskjær har bedre tall å vise til. Han scoret 23 mål på 67 kamper, noe som ga 0,34 mål i snitt per kamp, eller ett mål i hver tredje kamp.

Jørgen Juve er den norske landslagsspilleren som har scoret flest mål for A-landslaget gjennom tidene. Han scoret 33 mål på 45 landskamper. Det gir et snitt på 0,73 mål per kamp.

Ca. 362 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Likevel er ikke Juve den mest effektive norske landslagsspilleren i historien.

Han heter Einar Gundersen. Den tidligere Odd-spilleren debuterte på Norges landslag mot Danmark i 1917. Han spilte totalt 33 landskamper frem til 1928 og scoret 26 mål. Han er Norges mest effektive spiss scoret han i snitt 0,78 mål i snitt per kamp.

Skal Haaland ha like høy effektivitet etter lørdagens kamp, må han score hat-trick mot Latvia. Det tror vi ikke at han gjør. Men vi tror Dortmund-stjernen kommer på scoringslisten.

Latvia - Norge - Erling Braut Haaland scorer minst to mål - 2,80 (spillestopp lørdag kl. 17.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

På onsdag fikk vi rett i at Norge skulle spille uavgjort mot Nederland, og at Erling Braut Haaland skulle vinne duellen mot Virgil van Dijk og score.

Målet mot Nederland var Haalands åttende mål for A-landslaget så langt. Når Borussia Dortmunds norske spissfenomen lørdag kveld møter Latvia, er det store sjanser for at det blir flere scoringer.

Etter én fulltreffer på Ullevaal onsdag kveld mot Nederland, er det store forventninger til hva Haaland kan utrette i Riga.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist er lørdag kl. 18.00

«Oksen fra Jæren» fikk tre sjanser mot Virgil van Dijk & co. Han scoret på én av dem, ett skudd gikk i stolpen og den siste avslutningen ble reddet av keeper. Vi tror Haaland vil få flere muligheter mot Latvia.

Målene renner inn

Latvia har kun klart å holde nullen i én av de siste 13 kampene, og de har sluppet inn to mål eller mer i fem av de siste syv kampene.

Haaland har scoret seks mål på fem kamper i Tyskland så langt. Det latviske forsvaret skal få kjørt seg mot en av Europas heteste spisser.

Haaland vil antakeligvis ikke få like stort bakrom som mot Nederland, men den norske målmaskinen er også en smart spiller inne i boksen, og vi tror han kommer på scoringslisten lørdag. Det tror også Norsk Tipping som bare gir 1,40 i odds for Haaland-scoring.

Det synes vi er litt kjedelig odds, og vi går heller for at Haaland scorer to mål eller mer mot Latvia. Det gir 2,80 i odds, noe som er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset