WC Innsbruck - Østerrike

Onsdag 4. januar

Første omgang starter kl 13.30

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV2 og TV2 Play

Dette er hoppuka

Den aller første hoppuka er den eneste som har begynt etter årsskiftet. Den startet 1. januar 1953 med nyttårshopprennet i Garmisch. Dette er også eneste gangen åpningsrennet gikk i Garmisch Partenkirchen.

Asgeir Dølplads fra Norge vant det første rennet med hopp på 78,5 og 80 meter, og sammenlagt i den første tysk-østerrikske hoppuka gikk Sepp Bradl fra Østerrike til topps, foran Halvor Næs og Asgeir Dølplads.

Det er Janne Ahonen fra Finland som har vunnet sammenlagt flest ganger med sine fem seiere, foran tyske Jens Weissflog med fire. Bjørn Wirkola og Jens Weissflog har vunnet flest enkeltrenn med ti hver, like foran Janne Ahonen med ni.

Den eksklusive Grand Slam-klubben består av tre hoppere. Sven Hannawald(2001/02), Kamil Stoch(2017/18) og Ryoyu Kobayashi(2018/19) er de eneste som har klart å vinne alle fire rennene i den samme hoppuka.

Norge har ikke vunnet hoppuka siden 2006/07, da Anders Jacobsen gikk helt til topps. De siste 50 årene er det kun Espen Bredesen i 1993/94 og Sigurd Pettersen i 2003/04 som har greid denne bragden i tillegg til Jacobsen, så sammenlagtseieren har vist seg tung å hente hjem for norske hoppere.

Med formen til Halvor Egner Granerud om dagen, er det all mulig grunn til å håpe på en etterlengtet sammenlagtseier til Norge igjen.

Dette er stillingen sammenlagt etter to renn:

1. Halvor Egner Granerud Norge - 616,1 poeng

2. Dawid Kubacki - Polen 589,3 poeng

3. Piotr Zyla - Polen - 576,0 poeng

All oddsen på rennet i Innsbruck finner du her

Favorittene i Innsbruck

De to første rennene i hoppuken har vært en voldsom maktdemonstrasjon av Halvor Egner Granerud. Soleklare seiere i både Oberstdorf og Garmisch har gitt han en perfekt posisjon før rennene i Østerrike.

Han har solide 26,8 poeng i forsprang til Dawid Kubacki på andreplass, og 40,1 poeng til Piotr Zyla på tredjeplass. Det er en god buffer å ha før Granerud skal hoppe i marerittbakken i Innsbruck.

Dette er en bakke han sliter i og som han overhode ikke liker. Det beste han har gjort her tidligere er en 15. plass fra hoppukerennet for to år siden.

I år begynte han bra - var klart best i første treningshopp - og sto over det andre(som han har gjort i begge de foregående rennene).

I kvaliken gjorde han sitt dårligste hopp så langt i hoppuka. Sporet var blitt litt tregere på grunn av regn, og han fant ikke riktig posisjon i tilløpet.

Med historikken hans fra bakken tidligere, skal det nok ikke mye til før han begynner å gruble. Historien viser også at det er svært vanskelig å holde trykket oppe og vinne alle rennene i hoppuka. Dette er det som nevnt kun tre hoppere som har maktet tidligere.

Granerud kan selvsagt reise seg etter kvaliken og vinne igjen i morgen, og for de som tror på dette er oddsen på seier 2.75.

En som trives i bakken er verdenscupleder Dawid Kubacki. Han ble nummer to her i 2020 og tok tredjeplassen for to år siden. I dagens kvalik var han suverent best, og vant 4,0 poeng foran Kamil Stoch, og 10,7 poeng foran Anze Lanisek.

Ned til Halvor Egner Granerud var det 21,8 poeng på det ene hoppet, og når vi vet at avstanden i hoppuka er 26,8 poeng, fikk nok Kubacki tilbake troen på at nordmannen kan hentes.

Vårt tips denne gangen blir at Dawid Kubacki vinner i Innsbruck. Det spillet leverer du her til 2.50 i odds