World Cup hopp - Wisla Polen

Lørdag 5. november

Rennet starter kl 16.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV 3

All oddsen på world cup i Wisla finner du her

Verdenscup-sesongen i hopp starter tidligere enn noen gang når det braker løs i Wisla denne helgen.

Mye av grunnen til den tidlige starten er fotball-VM i Qatar som går fra 20. nov til 18.desember.

Spesielt perioden fra 20. november til 28. november - når det er fire kamper hver dag - er det trangt om plassen hos TV-selskapene, og etter Wisla skal hopperne i aksjon igjen først i Ruka i slutten av måneden.

Det som også er spesielt med åpningen av verdenscupen er at de for første gang i historien skal lande på plastunderlag. Det er kanskje like greit, for arrangøren har tidligere slitt med å få unnarennet i bra stand når det har vært lagt snø der.

Det er tolvte gangen det arrangeres verdenscup i Wisla, og den mestvinnende i denne bakken er hjemmefavoritten Kamil Stoch med to seiere. Han vant begge rennene i januar 2017.

Norge har stukket av med seieren to ganger. Anders Bardal vant det første verdenscuprennet her i 2013, mens Daniel André Tande gikk til topps i november 2019.

I fjor var det Jan Hörl fra Østerrike som vant foran Marius Lindvik, med Stefan Kraft fra Østerrike på tredjeplass.

Det norske laget i Wisla:

Marius Lindvik

Daniel André Tande

Halvor Egner Granerud

Johann Forfang

Robert Johansson

Fredrik Villumstad

Kristoffer Eriksen Sundal

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

De største favorittene

Dawid Kubacki

Dawid Kubacki fra Polen er oddsfavoritten før rennet. Veteranen fra Polen har vunnet fire verdenscuprenn i karrieren, og det siste var nyttårshopprenet i Garmisch 1. januar 2021.

I tillegg til de fire seierne har han vært 23 ganger på pallen i verdenscupen.

Han tok også VM-gullet i liten bakke i Seefeld i 2019, og har enorm kapasitet når han treffer.

Han gikk til topps i årets Sommer Grand Prix, der han klinket til med tre seiere og en andreplass på fire renn. Han kjenner bakken godt og gårsdagens kvalifisering bare styrket hans kandidatur som favoritt.

Han hoppet lengst - fikk best stil - og gikk til topps i kvalifiseringen, 1,2 poeng foran Halvor Egner Granerud.

Seier til Kubacki gir 1,75 i odds og det kan man selvsagt spille på. Vi synes det er litt lavt i en marginal sport som skihopping tross alt er, og tror det finnes bedre objekter.

Halvor Egner Granerud

For eksempel Halvor Egner Granerud. Han klinket som nevnt til med andreplass i gårsdagens kvalifisering, og det så lovende ut. Både med tanke på plasseringen, men også at det så ut som han hadde mer inne.

Det var litt vilt og uryddig, og kanskje trengte han det gode hoppet for å få bekreftet at han er der han skal være. I tillegg begynte det å regne mot slutten og sporet ble litt tregere i forhold til da Kubacki hoppet 20 nummer tidligere.

Granerud ble nummer fire i denne bakken for to år siden. Vi tror han kan klatre høyere nå, og 6.00 i odds på seier er meget interessant.

Halvor Egner Granerud vinner spiller du på her til 6.00 i odds

Ryoyu Kobayashi

Man må heller aldri glemme Ryoyu Kobayashi fra Japan. Han var tidvis i en egen klasse i fjor, og tok gull og sølv i OL, samt at han vant verdenscupen og hoppuka sammenlagt.

Siden han slo gjennom i sesongen 2018/19 har han vunnet 27 verdenscuprenn, og vært på pallen i 45 av de 103 rennene han har vært med i. Med andre ord en voldsom stabilitet i en marginal sport som skihopping tross alt er.

I gårsdagens kvalifisering var han ikke på sitt beste, og 17. plassen - 15 poeng bak vinneren Kubacki - var skuffende.

Vi tror han hever seg til dagens renn, men om det holder til seier gjenstår å se. Oddsen på det er i hvertfall på 13.00 og kan være verdt et forsøk. Topp tre er mer realistisk, og det gir 3.50 i odds.

All oddsen på world cup i Wisla finner du her