World Cup hopp Planica - Slovenia

Konkurranseprogrammet er som følger:

Fredag 25. mars - Første omgang starter kl 14.00

Søndag 27. mars - Første omgang starter kl 10.00

Live odds etter rennstart

Fredagens renn går på Viasport1, mens søndagens renn går på TV3

All oddsen på skiflyging i Planica finner du her

Det ligger an til storfest i skiflygings-mekkaet Planica til helgen. Resultatene til de slovenske hopperne den siste tiden gjør at slovenerne kommer til å gå mann av huse for å se sine helter fly bakken ned en siste gang denne sesongen.

Planica ligger bortgjemt inne i en trang dal helt på grensen til både Italia og Østerrike. Nærmeste tettsted er Kranjska Gora, og storslalåmbakken der Henrik Kristoffersen tok to seiere for 14 dager siden ligger mellom hoppbakken og Kranjska Gora.

Skiflygingsbakken ble bygget i 1934, og Sepp Bradl ble den første i verden som hoppet over 100 meter på ski når han landet på 101 meter i Planica i 1936. Første hoppet over 200 meter ble også gjort i Planica når finske Toni Nieminen hoppet 203 meter i 1994.

Fra Piotr Fijas hoppet 194 meter i 1987 til Johan Remen Evensen hoppet 246,5 meter i Vikersund i 2011, ble alle verdensrekorder satt i Planica.

Dagens bakke har kritisk punkt på 200 meter, og bakkestørrelsen er på 240 meter. Bakkerekorden ble satt 24. mars 2019 når Ryoyu Kobayashi hoppet 252 meter - noe som forøvrig er det råeste skihoppet undertegnede har sett.

Det er ca. 96 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Favorittene i Planica

De slovenske hopperne er fortsatt i samme fantastiske skiflygingsform som de har vært den siste tiden. I gårsdagens kvalifisering var det Anze Lanisek som var aller best, og med sitt hopp på 233 meter i tunge forhold stakk han av med seieren.

Lanisek har svingt noe i prestasjonene og ble nummer fem i VM i Vikersund. I Oberstdorf sist helg tok han med seg en fjerdeplass på lørdag og 15. plass på søndag. Seier i fredagens renn i Planica gir 4.00 i odds.

Timi Zajc er den vi mener er den største favoritten. Han har vært superstabil i skiflygingsrennene, og fikk med seg sølv i VM bak en umulig Marius Lindvik. I Oberstdorf forrige helg ble det tredjeplass i lørdagens renn før han gikk helt til topps på søndag.

Gårsdagens to hopp i hjemmebakken var også av ypperste klasse. I treningshoppet landet han på 229 meter og var lengst av de som hoppet med samme avsats helt til slutt. I kvalifiseringen hoppet han 235,5 meter, og sikret andreplassen så vidt slått av Lanisek.

Vi tror Timi Zajc skrur på litt mer gass i dagens renn og tar seieren. Det spiller du på her til 3.00 i odds

Stefan Kraft er selvsagt en vinnerkandidat. Østerrikeren med bronse fra VM i Vikersund fikk med seg en seier og en tredjeplass fra Oberstdorf sist helg. I går sto han over treningshoppet - gikk rett i kvalifiseringen - og endte på niendeplass med et hopp på 223 meter.

Han får et prøvehopp til før fredagens renn for å bli kjent med bakken, og når det drar seg til med renn skrur nok også Kraft på det lille ekstra. Seier til Stefan Kraft gir 3.50 i odds.

De norske varierte litt i gårsdagens to hopp, og slik det så ut er det nok Johann Andre Forfang og Halvor Egner Granerud vi må stole på. Etter et rolig treningshopp på 215,5 meter klinket Forfang til med 225,5 meter og tredjeplass i kvalifiseringen.

Forfang er en god flyver, og på sitt beste har han kapasitet til å hoppe seg opp på pallen. Stabiliteten er det store spørsmålstegnet, og vi tror han blir felt av mangel på det. Tror du på Forfang på pallen gir det 8.00 i odds.

Halvor Egner Granerud er interessant. Han har variert voldsomt denne vinteren, men det virker som han har funnet ut av noe nå. Han har i følge ryktene hoppet veldig bra på trening i Oberstdorf før ankomst Planica, og i gårsdagens kvalifisering klinket han til med dagens lengste hopp på 240,5 meter.

Selv om han hadde dagens beste forhold skal du uansett gjøre mye riktig for å komme ned på sånne lengder. En Granerud med fornyet tro på egne ferdigheter kan ikke undervurderes, og et spill på topp tre til 10.00 i odds er så fristende at vi går for det.

Halvor Egner Granerud topp tre spiller du på her til 10.00 i odds.

All oddsen på skiflyging i Planica finner du her