WC hopp Sapporo - Japan

Søndag 22.januar

Første omgang starter kl 02.00 norsk tid

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på V Sport 1 og Viaplay

For første gang siden 2020 er hopperne i Japan på verdenscup. Både i 2021 og 2022 ble rennene avlyst på grunn av den pågående koronapandemien.

Sapporo arrangerte verdenscup første gangen i 1980, og da var det Hirokazu Yagi fra hjemmenasjonen som gikk til topps etter hopp på 112 og 113,5 meter.

Siden den gangen har bakken blitt utbygd flere ganger. Okurayama - som den heter - har i dag en hill size på 137 meter, og bakkerekorden har Kamil Stoch på 148,5 meter. Den ble satt under verdenscupen her i 2019.

Disse konkurrerer for Norge:

Halvor Egner Granerud
Marius Lindvik
Robert Johansson
Johann André Forfang
Daniel-André Tande
Kristoffer Sundal
Benjamin Øsvold

All oddsen på rennet i Sapporo finner du her

Det har vært nesten for Granerud

Søndagens renn er det tredje og siste i denne verdenscuprunden i solens land.

I fredagens første renn ble det en solid opptur for forrige sesongs store hopper - Ryoyu Kobayashi. Han sto over rennene i Zakopane for å trene på hjemmebane, og det har tydeligvis gitt resultater.

Han viste god gammel klasse, og med hopp på 135 og 130 meter var han 7,2 poeng foran Kubacki på andreplass, og 8,9 foran Granerud på tredjeplass.

I lørdagens renn var det en som virkelig trives i denne bakken som viste seg frem. Stefan Kraft hadde vunnet tre av de fire siste i Sapporo(andreplass i det fjerde), og viste igjen at her er han å regne med.

Han har en måte å hoppe på som passer perfekt i Okurayama, for med sin lave svevkurve og mye fart stikker han rett ut av bakken i siste del av svevet.

Han ledet suverent etter første omgang, og selv om både Granerud og Kobayashi hoppet innpå i andre omgang var det ikke nok. Kraft var 5,6 poeng foran Granerud på andre og 7,4 foran Kobayashi på tredje.

Oddsen på seier til Kraft i søndagens renn er fine 5.00 og det kan være verdt et forsøk.

Grunnen til at vi tror mest på Granerud på søndag er at han hadde de klart tyngste forholdene av samtlige i lørdagens renn. Han var rett og slett uheldig, men klarte likevel å hoppe seg inn på andreplass.

Heller ikke i fredagens renn var han av de heldigste, og har han litt mer flaks med forholdene på søndag er han den beste for øyeblikket.

Gode og dårlige forhold pleier å jevne seg ut i løpet av sesongen, og vi krysser fingrene for at Granerud er heldigere med vinden på søndag.

Vårt tips er at Halvor Egner Granerud vinner. Det spiller du på her til 2.25 i odds