WC hopp Zakopane - Polen

Søndag 15. januar

Start første omgang kl 16.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen ser du på TV3 og Viaplay

Zakopane er stoppestedet for denne helgen, og etter en tøff hoppuke er det klart for nye konkurranser i VM-byen fra 1962.

Zakopane ligger i en stor dal mellom Tatra-fjellene og Gubałówka-høyden, ca. 830 moh. Dette gjør den til Polens høyestliggende by.

Bakken som heter Wielka Krokiew ble bygd i 1925 og i det første rennet ble bakkerekorden satt til 36 meter. Den er bygd om hele ni ganger etter det, og i dag er det Yukiya Sato fra Japan som har den offisielle rekorden.

Den satte han under lagkonkurransen i world cup - 25. januar 2020.

1980 var første året det ble arrangert verdenscup i hopp i denne byen, og siden 2002 har Zakopane vært et årlig stoppested for verdens beste skihoppere.

Det er Gregor Schlierenzauer og Kamil Stoch som har vunnet her flest ganger med sine fem seiere hver, like foran det polske nasjonalikonet Adam Malysz som står med fire.

Slik gikk det i fjor:

1. Marius Lindvik Norge - 294,6 poeng

2. Karl Geiger - 284,6 poeng

3. Anze Lanisek - Slovenia 283,7 poeng

Disse stiller for Norge:

Halvor Egner Granerud

Marius Lindvik

Daniel-André Tande

Johann André Forfang

Kristoffer Eriksen Sundal

All oddsen på rennet i Zakopane finner du her

Favorittene i søndagens renn

Halvor Egner Granerud herjet i den tysk-østerrikske hoppuka, og vant tre av fire renn. Til og med i marerittbakken i Innsbruck knakk han koden - leverte et vanvittig hopp i andre omgang - og sikret seg andreplassen totalt i rennet.

Granerud og resten av hoppukelaget reiste på direkten til Rena, hvor det var NM hopp stor bakke på søndag. Også der var Granerud best, og sikret seg NM-gullet 11 poeng foran Marius Lindvik.

I fredagens kvalifisering var ikke Granerud på sitt aller råeste. Han måtte vente lenge på toppen på grunn av ustabil vind, og da han til slutt fikk det grønne lyset var det tunge forhold. Han endte på 11.plass uten at han tok det så tungt.

I gårsdagens lagkonkurranse var han tilbake på toppen. Norge endte på en skuffende femteplass, men individuelt var Granerud best av alle. Nordmannen var 2,6 poeng foran Dawid Kubacki og 7,0 poeng foran Anze Lanisek.

Igjen var det disse tre som var i en egen klasse, og det blir nok det samme også i dagens renn.

Kubacki konkurrerer på hjemmebane. Han er født i Nowy Targ som ligger like nedi veien for Zakopane - kjenner naturligvis bakken svært godt - og seier til polakken i dag gir 2.75 i odds.

Lanisek er den tredje store hopperen i år, og har fra tidligere gode resultater i bakken. For to år siden hadde han to andreplasser og en fjerdeplass på de tre rennene som ble gjennomført, og i fjor ble han nummer tre. Seier til Lanisek gir 6.00 i odds og kan være et lite langskudd.

De er begge kapable til å snyte Granerud for seieren, men vi føler at toppnivået er aller høyest hos nordmannen. Treffer han så vinner han.

Vi tror vår mann gjør som i lørdagens lagkonkurranse, og viser hvem som er sjefen i sirkuset for øyeblikket.

Vårt tips er at Halvor Egner Granerud vinner dagens renn. Det spiller du på her til 2.25 i odds