World Cup hopp Titisee-Neustadt - Tyskland

Søndag 11. desember

Start første omgang kl 15.45

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV3 og Viaplay

Titisee-Neustadt er en liten by som ligger sør-vest i Tyskland, og bakken de hopper i denne helgen heter Hochfirst. Den har et K-punkt på 125 meter, og bakkestørrelsen er 142 meter.

Den offisielle bakkerekorden er på 148 meter og ble satt av Domen Prevc under kvalifiseringen til verdenscuprennet i mars 2016.

Det har vært arrangert verdenscup her siden 2001, og i det første rennet var det Adam Malysz som gikk til topps. Samme Malysz er mestvinnende med sine tre seiere. Han vant også begge rennene i 2007.

Norge står med tre seiere i Titisee-Neustadt. Anders Fannemel vant i 2015, Johann André Forfang i 2016, og Halvor Egner Granerud gikk til topps i 2021.

Norge stiller med følgende utøvere

Halvor Egner Granerud
Marius Lindvik
Robert Johansson
Daniel-André Tande
Johann Forfang
Bendik Heggli
Kristoffer Sundal

Favorittene på søndag

Som ventet var det Dawid Kubacki, Anze Lanisek og Halvor Egner Granerud som var i søkelyset under fredagens individuelle renn i Titisee-Neustadt.

Etter første omgang var Granerud i ledelsen etter et glimrende hopp. Lanisek lå på andreplass mens Kubacki skuffet noe etter å ha vært best på trening og i kvalifiseringen, og lå på femteplass.

I andre omgang leverte Kubacki konkurransens klart beste hopp, og avanserte til andreplass totalt. Lanisek leverte nok et solid hopp og knep seieren 1,3 poeng foran Kubacki, mens Granerud misset litt og endte på femteplass til slutt.

I gårsdagens mix-konkurranse var det Granerud som var klart best av de tre. Han fikk 281,2 poeng, Lanisek var 8,1 poeng bak, mens Kubacki ble slått med 13 poeng.

Disse tre var i en helt egen klasse, og selv om det manglet mange, stilte de beste nasjonene med sine antatt beste hoppere.

I dagens renn tror vi derfor mest på Granerud. Han har et enormt makspotensial, og selv om både Kubacki og Lanisek selvsagt kan gå til topps, hoppet nordmannen på seg enda mer selvtillit i bakken han trives godt i.

Vårt tips blir at Halvor Egner Granerud vinner. Det spiller du på her til 3.00 i odds

Topp tre

Det er naturligvis de samme hopperne som gjelder her. Vi føler at trioen Granerud, Kubacki og Lanisek er et lite hestehode foran resten for øyeblikket.

Selv om skihopping er en marginal idrett der ting kan snu over natten uten noen spesiell grunn, hopper disse tre på et enormt høyt nivå for tiden.

For de som vil risikere det lille ekstra kan man se på Karl Geiger og Stefan Kraft. Geiger har ikke vært lik seg så langt i år, men har en forkjærlighet for denne bakken.

Han vant begge rennene her i fjor, og hoppet seg plutselig opp på pallen på fredag. Topp tre på Geiger i dagens renn gir 4.00 i odds.

Stefan Kraft delte seieren med Halvor Egner Granerud i Ruka for 14 dager siden, og hvis han treffer er han en av de beste. I Titisee-Neustadt har han vært litt for ivrig på å stupe fremover, og har manglet den siste farten på slutten av svevene.

Dette kan han selvsagt løse over natten, og topp tre på Kraft gir 3.00 i odds.

Vårt tips blir uansett at Anze Lanisek kommer topp tre. Det spillet leverer du her