Fredrikstad tok sølv i Eliteserien i 2008, men så startet nedturen. Bjørn «Bummen» Johansen tok FFK tilbake OBOS-ligaen etter tre sesonger på nivå tre i norsk fotball. Nå kan han kopiere prestasjonen til Knut Torbjørn Eggen fra 2003. Den legendariske FFK-treneren ledet laget tilbake til Eliteserien med to opprykk på rad.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten!

Ifølge NRK-ikonet Arne Scheie er det bare noen få som har klart det tidligere. Os, Lillestrøm, Strømsgodset og Stabæk er de eneste som har maktet opprykk to år på rad. I tillegg lyktes Bodø/Glimt det samme under Trond Sollieds ledelse. Men ingen har gjort det to ganger. Fredrikstad kan gjøre det for andre gang om de rykker opp denne sesongen. Det er slett ikke usannsynlig.

At Fredrikstad vinner hjemme mot Start gir 2,10 i odds

Skal aristokratene henge henge med i kampen om direkte opprykk, må de helst vinne mot Start onsdag.

Fredrikstad - Start 2.10 - 3.60 - 2.95 H (spillestopp onsdag kl. 19.59)

Tror du Fredrikstad vinner? Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

To lag med lange tradisjoner i toppen av norsk fotball møtes på Fredrikstad stadion onsdag. Fredrikstad har fått en drømmestart etter comebacket i OBOS-ligaen. De ligger på andreplass før høstsesongen, men det er tett som hagel i toppen av tabellen. Kun to poeng skiller de fire lagene i toppen, og Fredrikstad har ett poeng opp til serieleder HamKam.

På hjemmebane har laget fra plankebyen vært solide. Fasiten etter de seks første hjemmekampene viser 4-1-1 og 13-6 i målforskjell.

Nøkkelspillere tilbake

FFK brukt sommerpausen til å forsterke laget. Adnan Hadzic har kommet fra Sandnes Ulf, og de har hentet Noa Williams den svenske Superettan-klubben Brage. Innlånte Jesper Isaksen har forsvunnet til Kristiansund.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten!

Fredrikstad avsluttet vårsesongen med en flere sentrale spillere ute. Håvard Åsheim, Thomas Drage, Ayoub Aleesami, Jakob Lindström og Henrik Kjelsrud Johansen. Samtlige er nå tilbake i full trening. Lindström er derimot ikke med i troppen til onsdagens kamp mot Start. Start fikk en svak start på sesongen, og i juni fikk Joey Hardarson fyken i sørlandsklubben. 31 år gamle Sindre Tjelmeland tok over sørlendingene. Han kom fra divisjonskollega Ull/Kisa. Tjemeland fikk en drømmedebut med 4-1-seier borte mot Grorud i den første kampen, men deretter ble det tre strake tap mot Bryne (2-3), Strømmen (1-2) og HamKam (1-4).

Her er hele onsdagens oddsprogram!

Men Start var ubeseiret i de tre siste kampene før ferien i OBOS-ligaen. Da slo de KFUM Oslo og Stjørdals-Bling og spilte uavgjort mot Raufoss.

Storhandel på Sørlandet

Start har brukt sommeren til å handle spillere. Jon Helge Tveita har kommet fra Brann. Luc Mares er hentet inn fra nederlandsk fotball. Camerron Creswell fra Derby. I tillegg har sørlendingene fått inn Ask Tjærandsen Skaug fra Bodø/Glimt (lån) og Kristoffer Valsvik fra Sogndal.

Her kan du spille Flax-lodd på nett

Sørlendingene ligger nede på syvendeplass med 16 poeng, men det skiller det bare poenget opp til KFUM som innehar den siste plassen som gir playoff. Avstanden opp til Fredrikstad som innehar den siste direkte opprykksplassen før onsdagens serierunde er ni poeng. De har ikke råd til å tape mot Fredrikstad, dersom de skal ha håp om å kapre én av de to direkte opprykksplassene. Start vil antakeligvis bruke et par kampe på å spille inn de nye spillerne. Det kan FFK dra fordel av.

Her er hele onsdagens oddsprogram!

Fredrikstad har fått tilbake nøkkelspillerne sine som har vært skadet, og de har en bra statistikk hjemme mot Start. De har kun tapt én av de siste syv kampene i plankebyen mot sørlendingene, hvorav fem av kampene er vunnet. Med seier mot Start vil sørlendingene kanskje vært parkert for godt? Det vet Fredrikstad-guttene. Vi tror FFK fortsetter marsjen mot Eliteserien med å ta tre poeng mot Start. Oddsen på FFK-seier er 2,10.

Tror du Fredrikstad vinner i kveld? Klikk på denne lenken for å levere tipset