Gå til sidens hovedinnhold

Han vant the treble med Mourinho - men taper mot Ukrania

Goran Pandev er toppscorer for Nord-Makedonia og spilleren med flest landskamper for den ferske nasjonen, men det holder ikke til å slå Ukraina.

Goran Pandev er ansett som den beste makedonske spilleren gjennom tidene. Serie A-veteranen ble født i Makedonia i 1983, som den gangen var en del av Jugoslavia. Nord-Makedonia ble ikke en selvstendig stat før i 1991. Det betyr at Pandev er åtte år eldre enn nasjonen han spiller for.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

Selv om han fyller 38 år i juli, var Pandev en nøkkelspiller da Nord-Makedonia kvalifiserte seg for EM. Han ble matchvinner i playoff-kampen mot Georgia, noe som gjorde ham til en enda større folkehelt i hjemlandet, ja, hvis det er mulig da.

Pandev har spilt for flere italienske klubber. Han slo gjennom i Lazio, før han ble hentet til Inter.

At Ukraina vinner mot Nord-Makedonia gir 1,70 i odds

I Inter kom han litt i skyggen av Samuel Eto'o og Mario Balotelli, men var likevel en betrodd spiller da Jose Mourinho vant the treble med Milano-klubben i 2010. Portugiseren førte laget til topps i Serie A, Coppa Italia og Champions League. Pandev spilte 19 kamper i Serie A den sesongen, og scoret tre mål.

I en alder av 37 år han har spilt for Genoa i Serie A denne sesongen. Han vet fortsatt hvor målet står. Han scoret syv mål for klubben

Pandev er den første makedoneren som scoret 100 mål i en av de fem største ligaene i Europa.

Og han ble den første spilleren som scoret for Nord-Makedonia i et EM-sluttspill. Pandev kan score flere mål torsdag, men vi tror likevel ikke det holder mot Ukraina.

Ukraina - Nord-Makedonia (Kampvinner og begge lag scorer) Ukraina og Ja 3, 90 (spillestopp torsdag kl.14.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe C. Spilles i Bucuresti. Meget viktig kamp og med at både Ukraina og Nord-Makedonia tapte sine åpningskamper. Ukraina skal da ha kred for at de kom tilbake fra 0-2 mot Nederland til 2-2, selv om Nederland tilslutt vant den kampen fortjent 3-2.

Nord-Makedonia fikk det som ventet tøft mot Østerrike og tapte fortjent 1-3. Gamlefar Goran Pandev scoret lagets mål. Mannen som har uttalt at han blir fotballpensjonist etter EM kan skape problemer for Ukraina. Vi tror nordmakedonerne kan score i denne matchen, men at Ukraina vinner. Det er gode argumenter for et slikt spill.

Ukraina har nemlig kun tapt en av de siste syv kampene, men de har sluppet inn mål i fem av disse kampene og de slapp inn tre mål mot Nederland i EM-åpningen. Samtidig har Nord-Makedonia scoret i de seks siste kampene.

Oddsen på at Ukraina vinner og begge lag scorer er 3,90.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset