*Nettavisen* Sportspill.

Håndball-spill til 195 i odds

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Vi er i overskudd på håndball-EM og satser stort på norsk seier i kveld.

20.01.12 09:24

Gårsdagens systemspill, eller dobbeltsystem, ga oss gevinst på kampene Polen-Danmark og Tsjekkia-Makedonia. En totalodds på 6,49 med en innsats på 30 kroner. Det ga et pent overskudd selv om den tredje kampen ikke gikk inn (uavgjort på Sverige-Tyskland). Resultatene i går betydde uansett at Serbia vant sin gruppe foran Polen og Danmark, og at Tyskland vant sin gruppe foran Makedonia og Sverige.

I dag spilles de siste kampene i gruppe C og D.

Spania - Russland 1.20 9.20 4.25

Frankrike - Ungarn 1.12 10.80 5.25

Island - Slovenia 1.40 8.50 2.95

Kroatia - Norge 1.20 9.20 4.25

Kampene

Spania vil vinne sin gruppe hvis de slår et Russland som har vært skuffende i årets mesterskap. Russland på sin side må vinne for å være sikret avansement. Spania har vært relativt gode i mesterskapet uten å storimponere, men skal i utgangspunktet være et bedre lag enn Russland. I fjor tok Spania bronse i VM. Likevel var ikke Spania veldig gode i sin kvalifiseringsgruppe, mens Russland fikk like mange poeng som Danmark i sin gruppe.

Kampen mellom Frankrike og Ungarn står mellom fjorårets verdensmester og laget som kom på en 7.plass. Ungarn har to uavgjorte kamper til nå i mesterskapet og har like mange poeng som Frankrike (som tapte mot Spania). Lagene møttes i hovedrunden i VM i fjor, da vant Frankrike 37-24. I EM året før spilte lagene uavgjort. Gruppen til Frankrike, Ungarn, Spania og Russland er faktisk vidåpen før de siste kampene siden lagene har 3,2,2 og 1 poeng.

Island var heldige som slo Norge, et lag de på papiret skal være mye bedre enn. Island tapte også sin første kamp mot sterke Kroatia. Slovenia på sin side har tapt mot Norge og Kroatia, men ser du bak at de har 0 poeng er målforskjellen på de to kampene -3. Det har ikke akkurat vært klare tap. Lagene møttes til treningakamp rett før mesterskapet. Da vant Island 29-26.

Kroatia er en gigant i herrehåndball. Det ble en femteplass i fjorårets VM. Norge kom på en 9.plass, etter å ha slått Serbia i plasseringskamp. I EM i 2010 vant Kroatia 25-23 mot Norge.

Vurdering

Håndball-EM har hittil vist seg å være mer åpent enn man trodde på forhånd, og med unntak av en kamp har det vært svært jevnt. Det er derfor svært fristende å ta på seg gamblingskoene når man skal spille på mesterskapet.

Vi tror ikke at forskjellen på Spania og Russland er så stor som oddsen på kampen skulle tilsi. Den russiske bjørnen kan reise seg i en kamp de må vinne, selv om Spania skal være bedre. Når det gjelder kampen mellom Frankrike og Ungarn er det selvfølgelig ekstremt fristende å tenke på uavgjort siden Ungarn har spilt nettopp uavgjort i sine to første kamper, men i håndball blir det egentlig tull. Det er veldig sjeldent kamper ender uavgjort, og at Ungarn har spilt to kamper uten at noe lag har vunnet er nok ingen indikasjon på at en tredje kamp ender uavgjort. Fristende er det likevel til 10.80 i odds.

Island er et bedre lag enn Slovenia som har hengt veldig godt med i sine to første kamper. Oddsen her er relativt svak på slovensk seier så Norsk Tipping har nok oppdaget det samme som oss: Slovenia kan overraske.

Kroatia slår Norge. Alt skulle tilsi det, men en odds på 4.25 på Norge er så fristende at vi tror en spillesugen Johnny Jensen og irritasjon over bortdømming i sluttsekundene mot Island kan gjøre at norsk ubuntu kan gi seier. Det er i hvert fall lov til å håpe.

Vi dobbeltsnører gamblingskoene og setter opp et dobbeltsystem i dag også.

Spania - Russland 1.20 9.20 4.25

Frankrike - Ungarn 1.12 10.80 5.25

Kroatia - Norge 1.20 9.20 4.25

Vi satser 30 kroner per rekke, som totalt blir 90 kroner. Oddsene blir da 18.06, 45.90 og 45.90. Hvis du i tillegg har gamblingsokkene på kan du levere en trippel til 195,08 i odds... Vi legger i hvert fall inn en tier på det og satser på at Ungarn har blitt noe håndballen aldri har hatt: En uavgjort-spesialist.

Du kan spille her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag