Foto: Joe Giddens (PA/Scanpix)

Hangeland slår Gamst Pedersen

Vi tror ikke Gamstens Blackburn kan true Hangelands Fulham. Her er dagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Lørdagens meny fra Sportspill.no:
Odds del 2: Cardiff fortsetter å imponere
Tipping: Bendtner redder Arsenal
Nyttig: Skader og karantener i Premier League
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag
Lotto: Vinn 15 mill her!
Trav: Vinn 38 mill i dag!

Det er veldig mye spennende vinteridrett, ishockey og fotball på langoddsen i dag. Allerede klokken 10.00 starter skiskytingen, klokken 16.00 sparkes ballen i gang på de britiske øyer.

Vi kommer med to oddstips i dag, det første kommer her og det er en dobbel fra engelsk fotball.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League, og fullstendige tropper for alle lag denne helgen.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Fulham - Blackburn
Fulham har ikke bedre enn 1-3-1 på sine fem siste, men 1-1 resultatet borte mot Manchester City forrige helg var sterkt. Vi ser ingen grunn til å tvile på Fulhams form etter det de viste der. 5-6-3 på hjemmebane totalt er fint, men det er jevnt i bunnen og flere poeng trengs.

Bobby Zamora er friskmeldt igjen og med i troppen. Dermed er det kun Steve Sidwell og Phillippe Senderos som er på skadelisten for London-laget. Zamora har tidvis vært et stort savn i det offensive hittil denne sesongen, og det blir spennende å følge ham finne tilbake til formen.

Det er lenge siden Blackburn var noe stort bortelag. Forrige sesong stoppet de på 3-5-11 totalt på bortebane, nå har de 3-1-10 så langt denne sesongen. Formen er stusselig, 0-1-4 på de fem siste når vi tar med cupkamper. De fem siste bortekampene er alle tapt, og hele 16 baklengs har man fått på disse fem. Ille, rett og slett.

Ryan Nelsen er suspendert og David Dunn er på skadelisten. Nykommeren fra Barcelonas B-lag Ruben Rochina er for første gang med i troppen. Roque Santa Cruz var svært tvilsom tidligere i uken, men trente fredag og er ventet spilleklar. Nelsen er forsvarsdirigenten til Blackburn, og hans fravær er en svekkelse.

Her kan vi ikke se at bortelaget skal klare å få til noe videre. Blackburn er ute av form og de møter et habilt hjemmelag, som får tidligere målmaskin Zamora tilbake. Om han ikke scorer mål fra første stund, vil hans tilstedeværelse trolig virke positivt inn. Dette skal ende med hjemmeseier og vi spiller H til 1,65. Denne kan spilles som single, vi bruker den i en dobbel.

Scunthorpe - Swansea
Scunthorpe var ligaens klart svakeste hjemmelag, men på de tre siste hjemmekampene har de slått Nottingham Forest og Sheffield United, og spilt 0-0 mot Derby. Med 3-4-9 på hjemmebane har man avansert til å bli det beste av de tre lagene på nedrykksplass. Men derfra til å si at formen er god, er det et stykke. 0-2 i Bristol forrige helg og 0-2 i Portsmouth på tirsdag er Scunnys to siste prestasjoner.

Det er stadig litt problemer med Ian Baracloughs mannskap. I forsvaret er Paul Reid ute igjen, og i hans fravær har det blitt 0-2 og 0-2 (han ble skadet mot Portsmouth). Byrne er også ute med skade i forsvaret. Målvakten Murphy og spissen Dagnal er ute, så også midtbanespillerne O'Connor og Thompson.

Swansea viser formidabel form for tiden. 3-0 mot Leeds sist helg var den fjerde strake seieren, og den tredje kampen på rad man holdet nullen. Ekstremt bra utteling på bortebane har man også hatt, med 1-0 i Coventry, 4-3 i Middlesbrough og 2-0 i Bristol på de tre reisene. Swansea er oppe på 2. plass og har 8-2-7 på bortebane totalt. Det er ingen nye skader i laget og manager Brendan Rodgers har en rekke muligheter foran dagens kamp.

Innbyrdes oppgjør:

18.09.2010 Swansea - Scunthorpe 2 - 0
05.04.2010 Swansea - Scunthorpe 3 - 0
31.10.2009 Scunthorpe - Swansea 0 - 2
25.08.2009 Swansea - Scunthorpe 0 - 1

Det er bunn mot topp på Glanford Park i dag. Vel har Scunthorpe hatt god uttelling på hjemmebane den siste tiden, men mot et godtgående og skadefritt Swansea tror vi den skadeplagede nedrykkskandidaten bokfører sesongens tiende hjemmetap. Borteseier til 1,70 spilles og vi får en dobbel til 2,81. Den er verdt en innsats på 100 kroner. Spillefristen er klokken 15.55.

52. Fulham - Blackburn 1,65 3,35 4,10
62. Scunthorpe - Swansea 3,75 3,10 1,70

Total odds 2,81

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør