Vegard Hansen og Mjøndalen kan få grunn til å juble i kveld.
Vegard Hansen og Mjøndalen kan få grunn til å juble i kveld. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Hansen må ha seier

Mjøndalen og trener Vegard Hansen har ikke vunnet i Tippeligaen siden 12. mai. I kveld må ha laget ha tre poeng hjemme mot Haugesund.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Stabæk velges foran Rosenborg
Oddstips 2: City-stjernene skinner igjen
Oddstips 3: Nå er det verd å spille Gytkjær
Premier League: Skade- og karanterapport
Tippeligaen: Skade- og karanterapport
V4 Gøteborg galopp: Herlig galoppomgang i vente
V64 Kalmar: Jackpot med drøye 1,1 mill ekstra
V65 Sørlandet: Nesten 700 000 kr ekstra i sekserpotten

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra OBOS-ligaen, en kamp fra norsk 2. divisjon og en kamp fra dansk Superliga. Bonuspotten vokser og er på ca 1,9 mill kroner nå. Innleveringsfrist er kl 17.55.

1. Stabæk — Lillestrøm
Etter et par kamper litt under pari før sommerpausen, har Stabæk nå tre overbevisende seire på rad, samtidig som de har holdt nullen i alle tre. Torsdag måtte de jobbe lenge for å bryte gjennom Sandefjord i kvartfinalen, men det endte med en meget fortjent 1-0 seier.

Bob Bradley har fortsatt den luksus av å kunne ha en skadefri tropp og hjemmestatistikken på 6-2-1 er bunnsolid.

Lillestrøm er i alle typer problemer for tiden og ble ydmyket mot Rosenborg på Åråsen sist søndag. Det er lite som tyder på at kanarifuglene er på bedringens vei, men de har fortsatt hele åtte poeng ned til nedrykksplass.

I løpet av sommeren har de mistet offensiv kraft i form av Moryke Fofana og Amahl Pellegrino. 2-4-3 er ikke en spesielt solid bortestatistikk for gjestene, men de kan i det minste glede seg over at kampen går på naturgress.

Bonke Innocent, Simen Mikalsen og Martin Malaury er alle suspenderte, mens Lum Rexhepi og Johan Andersson er skadet.

Et godtgående Stabøk fikser tre nye poeng her. H.

2. Mjøndalen — Haugesund
Vegard Hansen beskrev overfor NRK dette som sesongens viktigste kamp til nå. Og det er ingen grunn til å betvile det - uten seier vil det se enda mørkere ut enn det alt gjør.

0-4-6 på de ti siste seriekampene for bruntrøyene, men det skiller kun tre poeng opp til sikker plass, så løpet er aldeles ikke kjørt. Vamouti Diomande og Martin Strange er skadet. Rhett Bernstein og Stain Rasch er tvilsomme, mens Stian Aasmundsen og Ulrik Arneberg er suspenderte.

Haugesund er inne i en god stim og har elleve poeng på de siste fem kampene og ikke tapt i denne perioden (3-2-0). Forrige runde tok de en komfortabel 3-1-seier over Aalesund, der Christian Gytkjær scoret alle målene. De har faktisk tatt borteseire over Viking og Molde de to siste gangene på reisefot, så Jostein Grindhaugs menn har åpenbart knekt en kode her. 3-2-4 er en godkjent bortestatistikk.

Eirik Mæland, Joakim Våge Nilsen og David Myrestam er alle skadet.

Vrien kamp dette, men Haugesund kan ta sin tredje borteseier på rappen. HUB.

3. Rosenborg — Vålerenga
Rosenborg stormer videre og bøtter inn mål for tiden. Svært komfortabel 4-0 seier hjemme mot Mjøndalen i kvartfinalen i cupen torsdag og i serien er de fire siste vunnet. Har tre hjemmekamper på de fire neste i serien, deriblant hjemmekamp mot Stabæk og det er trolig det eneste laget som kan utfordre trønderne i kampen om gullet.

Tore Reginiussen er stadig skadet, Ole Selnæs ble hvilt i cupkampen torsdag, men kan være tilbake her.

Vålerenga vant 1-0 hjemme mot Tromsø i en meget svak fotballkamp forrige helg, og henger godt på i medaljekampen. Til denne kampen kan de glede seg over å ha Mohammed Abdellaoue er kampklar for første gang siden han forlot til fordel for Tyskland. Flotte 5-3-1 på bortebane, tapet kom i forrige bortekamp mot Stabæk. Michael Langer og Daniel Fredheim Holm er skadet, Herman Stengel er suspendert.

Klar fordel Rosenborg dette, og Vålerenga skal få slite for poengene på Lerkendal. H.

4. Tromsø — Sandefjord Fotball
Etter 3-3-1 på sju kamper og tilsynelatende på vei ut av bunnstriden, har Gutan røket på tre strake tap. Men det skal tillegges at motstanden har vært tøff (bortekamp mot Odd og Vålerenga og hjemmekamp mot Godset).

3-2-4 er knapt godkjent hjemmestatistikk for Steinar Nilsen og gjengen. Gudmund Kongshavn, William Frantzen og Lars-Gunnar Johnsen er skadet.

Sandefjord har endelig vunnet en kamp igjen, og gjorde en god defensiv grei innsats mot Stabæk i torsdagens cupkamp. De kom likevel til kort og det er kanskje greit - det viktigste er å holde seg i Tippeligaen.

Bortestatistikken på 0-1-8 gjør det vanskelig å tro på Lars Bohinens menn. Jakob Busk, Alexander Gabrielsen og Yaw Ihle Amankwah er skadet.

Normalt skal dette være klar fordel Tromsø, men det er økende press på hjemmelaget nå og Sandefjord kan kanskje knipe med seg ett poeng. HU.

5. Follo — Bærum
Follo kom ikke overraskende ned på jorden etter den solide hjemmeseieren over Ranheim, med 2-1-tap borte for Sandnes Ulf i den forrige runden. Dog er det ikke en skam å tape borte for Sandnes Ulf.

23 poeng totalt gjør at det kun er tre poeng ned til øverste nedrykksplass, på den annen side er det kun seks poeng opp til kvalikplass. Hjemme på Ski Stadion har de levert middels med 3-2-4.

Bærum er virkelig i trist form for tiden og og står med ett fattig poeng på de åtte siste seriekampene. Likevel er laget fortsatt over streken ettersom innledningen på sesongen var solid. 2-1-6 på bortebane skremmer ikke mange.

Hjemmelaget sliter med effektiviteten, men fikk endelig en opptur i forrige hjemmekamp. Bortesvake og formløse Bærum bør være overkommelig motstand. H.

6. Hødd — Levanger
Forrige runde ble Hødd det aller første laget som har slått Jerv i Grimstad. Da var de plutselig tilbake i kampen om direkte opprykk, etter den triste forestillingen de viste mot Åsane runden før. Hjemme på nye Høddvoll har de solide 5-2-2 denne sesongen.

Levanger tok en solid 4-1-triumf mot Bærum i midtukens runde. Det sendte dem over nedrykksstreken for første gang på syv runder. De er imidlertid best hjemme og står med svake 1-2-6 på bortebane.

Hjemmelaget har variert en god del den siste tiden, men bør vinne hjemme mot meget bortesvake Levanger. H.

7. Hønefoss BK — Jerv
Formen er helt fraværende og økonomien er elendig. 1-4-4 på de ni siste seriekampene for Hønefoss som er den klareste nedrykkskandidaten i OBOS-ligaen i øyeblikket. Med elleve serierunder igjen er det seks poeng opp til sikker plass for Rune Skarsfjord mannskap, men når poengfangsten er sju poeng på de ni foregående, blir ikke det lett.

Nyopprykkede Jerv falt utenfor kvalifiseringsplassene med sitt første hjemmetap for sesongen onsdag, men har uansett levert en bra debutsesong så langt. 27 poeng gjør at laget kun har to poeng opp til siste playoffplass, men laget sliter borte (2-4-3).

Nå eller aldri for Hønefoss og her kan de ta en meget etterlengtet trepoenger. HU.

8. Nest-Sotra — Bryne
Hjemmelaget tapte knepent hjemme for Kristiansund i midtuken og klaget på dommerfeil etter kampen, slik bunnlag ofte gjør. Var uansett best i det meste i den kampen, men har ikke marginene med seg om dagen (mistet 2-1 ledelsen fire minutter på overtid borte mot Hønefoss i runden før). Sotra-laget ligger nest sist og har fem poeng opp til sikker plass. 2-2-5 på hjemmebane forteller om et lag som sliter med å vinne fotballkamper.

Bryne har på sin side fire poeng fra sine siste fem kamper og ligger på midten av tabellen med 26 poeng. Det betyr kun tre poeng opp til kvalik.  Bortestatistikken på 3-3-3 er beskrivende for notorisk ustabile Bryne.

Ingen av lagene er tjent med ett poeng. HB.

9. Strømmen — Fredrikstad
Hjemmelaget er inne på en meget overraskende playoffplass etter 19 serierunder og har levert en strålende sesong hittil. 3-2-0 på de fem siste og hjemme på Strømmen leverer laget som alltid (5-2-2). Nytt av året er at Strømmen nå også tar poeng på bortebane (3-3-4).

Arne Erlandsen og Fredrikstad så ut til å være på vei bort fra nedrykksstriden og inn i playoffkampen etter 10 poeng på fire kamper i juni/starten av juli. Men nå er det kun blitt to poeng på de fire siste seriekampene og FFK er fortsatt under streken med sine 20 poeng.

Hjemmesterke Strømmen, mot et Fredrikstad med potensial. HUB.

10. Åsane — Ranheim

Hjemmelaget har endelig begynt å sanke poeng igjen etter en meget svak periode tidligere i sommer. Fire poeng på de to siste har sendt laget over nedrykksstreken igjen, riktignok kun på bedre målforskjell enn Fredrikstad.

3-2-4 er ingen imponerende hjemmestatistikk.

Ola BY Rise og Ranheim reiste seg umiddelbart etter bortetapet for Follo sist helg og slo formløse Hønefoss med 4-0 hjemme i Trondheim onsdag. Solide 4-1-1 på de seks siste og kun to poeng opp til Strømmen på 6. plass. Bortetallene på 1-4-4 skremmer dog ingen.

Hjemmelaget har fått trua tilbake, og møter et lag som presterer svakt på bortebane. HUB.

11. Moss — Notodden
Hjemmelaget tok en meget sterk seier over serieleder Raufoss forrige runde, og kom seg a poeng med Raufoss på toppen av tabellen etter den seieren. . 6-0-2 er hjemmestatistikken deres.

Etter fem strake seire tidligere i sommer, har det kladdet skikkelig for Notodden i det siste og tre av de fire siste er tapt. Tross 5. plass er det hele 13 poeng opp til lederduoen og borte opptrer laget variabelt (3-1-3).

Et skjerpet hjemmelag skal normalt vinne denne. H.

12. OB — Randers
En kamp fra den danske Superligaen avslutter søndagskupongen.  Odense åpnet med to strake trepoengere og holdt stand i det lengste i bortemøtet mot sterke FC Midtjylland i den tredje serierunden, men måtte tåle vinnermål mot tre minutter på overtid. Sist helg ble det 2-2 hjemme mot AGF Aarhus.

Gjestene har på sin side fire poeng fra tre kamper. De har tapt sin eneste bortekamp så langt, mot Aarhus. Forrige runde ble det uavgjort mot Brøndby. Både kasper Fisker og Mustafa Amini soner karantene.

Hjemmelaget har innledet bra og bør ha gode poengmuligheter her. HUB.

96-rekker

1. Stabæk — Lillestrøm H

2. Mjøndalen — Haugesund UB

3. Rosenborg — Vålerenga H

4. Tromsø — Sandefjord Fotball HU

5. Follo — Bærum H

6. Hødd — Levanger H

7. Hønefoss BK — Jerv HU

8. Nest-Sotra — Bryne HB

9. Strømmen — Fredrikstad H

10. Åsane — Ranheim HUB

11. Moss — Notodden H

12. OB — Randers HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på nettbrett eller mobil

432-rekker

1. Stabæk — Lillestrøm H

2. Mjøndalen — Haugesund HUB

3. Rosenborg — Vålerenga H

4. Tromsø — Sandefjord Fotball HU

5. Follo — Bærum H

6. Hødd — Levanger H

7. Hønefoss BK — Jerv HU

8. Nest-Sotra — Bryne HB

9. Strømmen — Fredrikstad HUB

10. Åsane — Ranheim HUB

11. Moss — Notodden H

12. OB — Randers HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på nettbrett eller mobil

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus