Gå til sidens hovedinnhold

Håpet lever for Norge

Kun seier er godt nok mot Sveits hvis Drillos skal melde seg på i kampen om gruppeseier. Les dagens tippetips.

Sportspills meny tirsdag:
V4 Solänget: Ny V4-suksess?
Oddstips: Ensom på topp

Dagens tippetips er utarbeidet av Thomas Gulbrandsen og James Gordon.

Midtukekupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra VM-kvaliken i Europa.

Bonuspotten er oppe i 600.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Norge – Sveits
Fredagens resultater i gruppe E var meget gunstige for Norge, og Drillos ligger nå på andreplass med elleve poeng, fire poeng bak kveldens motstander. På plassene bak følger Albania (ti poeng), Island (ti poeng) og Slovenia (ni poeng). Skulle det bli norsk seier i kveld, vil kampen om førsteplassen med ett være vidåpen.

Håvard Nordtveit og Marcus Pedersen måtte stå over med skader i Norges 2-0-seier over Kypros, men er i full trening nå. Midtstopper Fredrik Semb Berge var syk søndag, og det er usikkert om han blir klar.

Sveits så ut til å ta et langt steg mot sikker VM-plass, men klarte bare uavgjort hjemme mot Island etter å ha ledet 4-1 et stykke ut i andre omgang. Islands utlikning rett før slutt førte samtidig til at 12-eren røk for Nettavisens tippetips fredag. Sveits ligger fortsatt godt an når det gjelder gruppeseieren. Med tre poeng mot Norge og uavgjort i kampen mellom Island og Albania, vil sveitserne være VM-klare når to runder gjenstår.

Det første oppgjøret i Sveits endte 1-1, og vi tror også denne kampen blir tett og jevn. HUB

2. Kypros – Slovenia
Kypros spilte to brukbare kamper mot Sveits, der det ble 0-1 på bortebane og 0-0 hjemme. Mot Norge leverte kypriotene imidlertid en meget slapp forestilling, og det var lett å se at dette er gruppens desiderte bunnlag. Har bare scoret tre mål på de siste sju landskampene.

Slovenia så ut til å være ute av kampen om VM-billettene, men håpet lever fortsatt etter fredagens 1-0-seier over Albania. Med seier i kveld, norsk tap og uavgjort mellom Albania og Island, er slovenerne faktisk oppe på andreplass.

Det omvendte møtet mellom disse to endte 2-1 til Slovenia. Vi tror på ny seier til gjestene. B

3. Island – Albania
Island lå under 1-4 for Sveits på bortebane fredag, men klarte utrolig nok å knipe et poeng i sluttminuttene. Ligger på fjerdeplass gruppe E, ett poeng bak Norge og ett mål bak dagens motstander. Er gruppens svakeste hjemmelag med 1-0-2 så langt.

Albania stod med fine 2-1-0 på bortebane før det ble 0-1-tap for Slovenia fredag. Mistet dermed den viktige andreplassen til Norge.

Det første møtet mellom disse to endte 2-1 til Island. Hjemmelaget skal ha gode sjanser på ny seier i dag, men vi stoler ikke nok på islendingene til å la den stå ugardert. HU

4. Makedonia – Skottland
Makedonia slo Wales 2-1 fredag, men det hadde ingen betydning for kampen om VM-billettene i gruppe A. Der leder Belgia med 21 poeng, mens Kroatia følger på 17 poeng. Makedonia på fjerdeplass har sju poeng og kan best bli nummer tre.

Skottland har hatt en meget skuffende kvalik og ligger sist med sine fem poeng på åtte kamper. Tapte 0-2 for Belgia sist, og det eneste lyspunktet å ta med seg til EM-kvaliken er den overraskende borteseieren mot Kroatia før ferien.

George Boyd, Graham Dorrans, James Morrison, Darren Fletcher og Gary Caldwell stod over med skader fredag, og søndag trakk også Blackburns Jordan Rhodes og Stokes Charlie Adam seg fra troppen.

Lagenes første møte endte 1-1. Skottene er betydelig redusert og vi holder Makedonia som knappe favoritter. HU

5. Wales – Serbia
Nok en uviktig kamp i gruppe A. Wales ligger nest sist med seks poeng på sju kamper, og Serbia på tredje har åtte poeng. Wales tapte 1-2 for Makedonia fredag, mens Serbia mistet den siste lille sjansen til å kapre andreplassen med 1-1 hjemme mot Kroatia.

Wales må klare seg uten Crystal Palace-midtbanespilleren Jonathan Williams, som skadet seg i fredagens kamp. Kaptein Ashley Williams soner karantene, mens Wolverhampton-forsvareren Sam Ricketts betegnes som usikker. I tillegg er Joe Allen og venstrebacken Neil Taylor ute. Det er heller ikke sannsynlig at Gareth Bale blir å se på banen.

Serbia vant hele 6-1 i det første møtet mellom disse to. Ingen av lagene har noe å spille for og vi tror det kan svinge begge veier. HB

6. Italia – Tsjekkia
Italia slo Bulgaria 1-0 fredag og tok et langt steg mot seier i gruppe B. Når det gjenstår ni poeng å spille om, leder italienerne med sju poeng på Bulgaria og åtte på Tsjekkia, Danmark og Armenia.

Det er altså en meget tøff kamp om andreplassen i puljen, og Tsjekkia skulle garantert vært uten det smertefulle 1-2-tapet hjemme for Armenia på fredag.

Det første møtet mellom disse to endte 0-0, men vi har mest tro på hjemmeseier i dagens oppgjør. H

7. Østerrike – Irland
Østerrike var som vanlig sjanseløs mot Tyskland og tapte 0-3 på bortebane fredag. Ble dermed stående på 11 poeng i gruppe C.

Irland tapte 1-2 hjemme mot Sverige og står også med 11 poeng når det er tre kamper igjen. Sverige har dermed fått en luke i kampen om andreplassen med sine 14 poeng.

Det første møtet mellom disse to endte 2-2, og med tanke på at Sverige møter svake Kasakhstan i dag og fort kan ta tre poeng, er et nytt uavgjortresultat lite nyttig for noen av lagene. HB

8. Romania – Tyrkia
Romania klatret til andreplass takket være en meget viktig 3-0-seier over Ungarn fredag. Ligger dermed seks poeng bak suverene Nederland. To foran Ungarn og tre foran Tyrkia. Det er med andre ord full spenning i gruppe D når det gjenstår tre runder.

Tyrkia slo bunnlaget Andorra 5-0 samme dag og skaffet seg samtidig best målforskjell av lagene som kjemper om andreplass.

Romania vant det omvendte møtet 1-0. Tyrkia har til gode å imponere i kvaliken og vi tror på ny seier til hjemmelaget. H

9. Luxembourg—Nord-Irland
Med 1-4 tapet i Russland sist og 0-3-4 totalt blir Luxembourg ikke å finne i VM denne gangen heller. Poengene ble tatt over to kamper mot Aserbajdsjan og i bortemøtet mot Nord-Irland. Går lenge mellom hver trepoenger til lilleputt-nasjonen, og seneste seier i en kvalik-kamp kom i 2009 da Albania ble slått 2-1 hjemme.

Nord-Irland ledet 2-1 over Portugal hjemme sist, men tre mål av Ronaldo sørget for at kampen endte med 2-4 tap. Fikk både Kyle Lafferty og Chris Brunt utvist som dermed er utestengt i dagens oppgjør. Jamie Ward og Shane Ferguson måtte ut med skade i samme kamp, men landslagssjef Michael O'Neill er optimistisk med tanke deres muligheter for spill i dag. Har fremdeles en teoretisk mulighet til å kapre andreplassen i gruppen, men med ni poeng opp til Russland når tre kamper gjenstår er de i realiteten ute.

Nord-Irland dominerte forrige møte fullstendig og burde ha vunnet med klare sifre, men svak uttelling og et selvmål like før slutt gjorde at Luxembourg fikk med seg et heldig poeng. Faren er at sjansesløseriet kan fortsette i dag, men vi mener likevel at det bør ende med borteseier. B

10. Slovakia – Bosnia-Hercegovina
Slovakia vant overraskende 1-0 over gruppeleder Bosnia-Hercegovina på fredag og er dermed ennå med i kappløpet om VM-billett. Er nå fire poeng bak rivalen og laget bør finne motivasjon i at de kan legge seg helt opp i ryggen på bosnierne med seier i dag. Har kun tapt mot Hellas i kvaliken så langt og står med 3-3-1 totalt. Bosnia ligger side om side med Hellas på topp som begge har 16 poeng, og kan med seier i dag knuse slovakernes VM-drøm. Gikk derimot på sitt første tap i kvaliken mot dagens motstander sist og vi holder alle utfall som sannsynlig. HUB

11. Ukraina – England
Ukraina gjorde hakkemat av San Marino på fredag og vant til slutt 9-0. Har vunnet alle sine kamper i 2013; borte mot Polen (3-1) og Montenegro (4-0), hjemme mot Moldova (2-1). Beholdt dermed tredjeplassen og ligger kun ett poeng bak England på topp. Spilte 1-1 mot England på Wembley i september i fjor, og har kun tapt for Montenegro i kvaliken.

England vant 4-0 over tafatte Moldova sist og er dermed eneste ubeseirede lag i gruppen. Roy Hodgson må reise til Kiev uten flere av sine viktigste offensive brikker; Wayne Rooney og Daniel Sturridge er skadet, mens Danny Welbeck soner karantene. Southamptons Rickie Lambert, som har scoret i sine to første landskamper, er forventet å starte på topp. Glen Johnson er også ute med skade.

Ukraina imponerte i forrige møte og det måtte et sent straffemål av Frank Lampard til for å redde ett poeng for britene. Ser jevnt ut og vi holder alle muligheter åpne. HUB

12. Hviterussland – Frankrike
Hviterussland er uten mulighet til å kvalifisere seg til VM med sine fire poeng i gruppe I. Samtlige poeng er tatt hjemme med seier over Georgia og uavgjort mot Finland. Ladet opp til dagens oppgjør med å slå Kirgisistan 3-1 i en treningskamp på fredag.

Frankrike kjemper en innbitt kamp med Spania om førsteplassen i gruppen, men etter det skuffende 0-0 oppgjøret borte mot Georgia på fredag ligger de tre poeng bak rivalen på topp. Didier Deschamps valgte spissparet Karim Benzema og Olivier Giroud på topp, og med Mathieu Valbuena og Franck Ribéry på kantene burde det franskmennene ha slagkraft nok fremover, men uttellingen uteble. Franskmennene er for øvrig uten mål i sine fem siste kamper.

Forrige oppgjør endte med 3-1-seier til Frankrike. Le Bleus har ikke råd til å miste flere poeng og vi tror de tar seg sammen i dagens oppgjør. B

96-rekker:

1.HUB
2.B
3.H
4.HU
5.HB
6.H
7.HB
8.H
9.B
10.UB
11.HU
12.B

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.HUB
2.B
3.HU
4.HU
5.HB
6.H
7.HB
8.H
9.B
10.HUB
11.HUB
12.B

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken