*Nettavisen* Sportspill.

Har du sett disse norske cheerleaderne?

Foto: Einar Eliassen/Viqueens

Slik kan du støtte en cheerleader.

06.02.12 15:24

Viqueens ble startet i 1997, noe som betyr at det som var Norges første cheerleadinglag feirer 15 år i år. Bakgrunnen for navnet er at klubben startet som cheerleadere for Oslo Viking Am fotballklubb. I dag er det 275 aktive utøvere i alderen 6 til 25 år, som utgjør 12 ulike lag.

Vi tok en prat med Kari Moberg, styreleder i Viqueens Cheerleaders. I intervjuet spurte vi om det var greit at vi omtalte cheerlading som en idrett. Svaret var kontant og greit:

- Cheerlading er først og fremst idrett!

HTML EMBED

Har man sett cheerleadere i aksjon er det heller ingen tvil om at det er sant. Hard trening og fysiske utfodringer er en del av hverdagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Einar Eliassen/Viqueens

Ny hall

Viqueens har åpnet en ny hall, noe som er svært viktig for klubben.

- Det betyr veldig mye for samholdet og lagfølelsen, forteller Moberg. Det å trene i sin egen hall, tilrettelagt for oss og våre behov har vært en prioritert oppgave for oss. Vi kan sette preg på anlegget i form av bilder, dekor, våre egne trofeer på veggene og slikt.

Det har også satt sitt preg på utøverne:

- Vi ser at utøverne trives i hallen og bruker mer tid i den enn den gamle. Det er rett og slett blitt et viktig samlingspunkt for utøverne våre, ja til og med for andre lag. Dette skaper et godt miljø på tvers av alder og kjønn, og vi tror dette vil være med på å sørge for god rekruttering samt suksess i årene som kommer. Det å nå idrettslige mål har faktisk en del med fasiliteter å gjøre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Einar Eliassen

Frivillig innsats

En klubb som Viqueens klarer seg ikke uten frivillig innsats.

- Frivillig innsats er helt avgjørende for drift av vårt idrettslag, på lik linje med mange andre. Det er ingen av våre ressurser på det administrative plan som mottar honorar. Trenerne våre får en symbolsk lønn, samt at de slipper å betale treningsavgift.

HTML EMBED

For å få økonomi i idrettslaget er Viqueens en av mange norske lag, klubber og foreninger som får støtte av Grasrotandelen. Hvor viktig er det for klubben?

- Veldig viktig. All støtte vi mottar fra slike tiltak er med på å holde treningsavgifter nede, samt tilbudet oppe. Vi trenger mye plass til vår idrett, og har lite tid i kommunale haller slik at vi må leie private anlegg for å tilby treningstid. Likeledes må vi ha en del utstyr, og støtten vi mottar brukes til dette.

Klubben jobber også aktivt med å rekruttere til Grasrotandelen:

- Informasjon om dette ligger på våre nettsider med mulig for nedlasting av info om vår klubb. I tillegg sender vi ut informasjon til alle medlemmer og foresatte, og deler ut samme informasjon til nye medlemmer. Vi rekrutterer så godt vi kan.

Klikk på bildet for å forstørre.

VM i cheerlading

Mot slutten av april er det VM i cheerlading i Colorado i USA.

- Det er viktig markedsføring for vår idrett, sier Moberg, og skaper interesse rundt idretten.

Spesielt for Viqueens er det spennende:

- Viqueens har gjort det svært bra internasjonalt i flere år og vi er Europas mestvinnende lag. I år har vi 30 utøvere på landslaget som skal representere Norge i VM.

Hvis du vil støtte Viqueens eller et annet lag eller forening, må du som spiller hos Norsk Tipping tilknytte deg som grasrotgiver. En enkel måte å knytte deg opp til en grasrotmottaker er å gjøre det på nett, eller via mobiltelefon.

Registrer deg som nettspiller her

Registrerer deg som mobilspiller her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.