Etter ti sesonger i Brann ble Fredrik Haugen i slutten av desember klar for den kypriotiske klubben AEK Larnaca.

Han er den femte nordmannen i den kypriotiske toppdivisjonen. Ghayas Zahid og Marius Lundemo spiller begge i APOEL, Abdisalam Ibrahim er under kontrakt med Pafos og Henning Berg er trener for AC Omonia.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupong.

Haugen har startet på benken i fire av de fem kampene etter at han kom til Kypros. Etter 155 minutter på banen, fordelt på fire innhopp, har han ennå ikke opplevd å vinne med den nye klubben.

AEK Larnaca - Ermis Aradippou 1,32 - 3,80 - 7,20 U (spillestopp fredag kl. 16.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kypriotisk, 1. divisjon. Fredrik Haugens nye klubb har fått en grusom start på det nye året. Da bergenseren ble klar for AEK Larnaca i slutten av desember lå klubben på femteplass i den kypriotiske toppdivisjonen. Med én kamp mindre spilt, var de fire poeng bak tabelltoppen.

Første seier siden oktober

Fem kamper inn i det nye kalenderåret står AEK Larnaca uten seier, og avstanden opp til serieleder Apollon Limassol har økt til tolv poeng.

AEK Larnaca har tapt de to siste hjemmekampene - først 0-3 mot Henning Bergs Omonia Nicosia og deretter 1-2 mot Enosis Neon Paralimniou, som på det tipspunktet lå på nest sisteplass i ligaen.

Nå møter Fredrik Haugen & co et nytt lag fra nedre halvdel av tabellen. Ermis Aradippou ligger tredje sist av de 14 lagene i den kypriotiske toppdivisjonen, men de har kun tapt to av de siste fem bortekampene.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten lørdag. Her kan du levere inn kupongen.

Etter elleve kamper på rad uten seier, vant Ermis Aradippou 2-0 mot tabellnabo Karmiotissa i helgen. Det var klubbens første seier siden 28. oktober, men de har spilt syv kamper uavgjort i denne perioden. Vi tror de kan skape problemer for AEK Larnaca.

Flere tidligere Brann-spillere

Haugen er ikke den eneste spilleren i klubben med en fortid i Brann.

Nordmakedonske Daniel Mojsov spilte i Brann i 2013 og 2014, men etter nedrykket dro han Lierse i Belgia. Etter en snarvisitt i tyrkisk fotball, har 32-åringen spilt fast i AEK Larnacas midtforsvar siden januar 2016.

På midtbanen i den kypriotiske klubben spiller engelskmannen Tom Hateley. Hvis du drar kjensel på etternavnet, så kan det være fordi du husker faren hans. Faren er nemlig betydelig mer kjent enn sønnen. Mark Hateley var engelsk landslagsspiller og spilte blant annet for AC Milan, Leeds, Coventry og Portsmouth.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupong.

Tom Hateley kom til AEK Larnaca fra polske Piast før denne sesongen.

Den største prestasjonen til AEK Larnaca, som kun er 26 år gammel, er at de kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League i 2011-2012-sesongen, hvor de slo ut Rosenborg i playoffen. Klubben har aldri vunnet ligaen på Kypros, men de endte på andreplassen i 2018-2019-sesongen. Å gjenta den prestasjonen denne sesongen virker vanskelig.

AEK har vunnet ti av de siste tolv kampene mot fredagens motstander, men de har spilt uavgjort i de to siste hjemmekampene mot Ermis Aradippou. I 2019 spilte de 2-2 i Larnaca, og i 2017 endte kampen på GSZ stadion 1-1. Vi tror det blir en ny tett og jevnspilt kamp fredag. Fredrik Haugen & co er gjort til altfor store favoritter i denne kampen. Gjestene er uavgjortspesialistene i den kypriotiske ligaen, og vi tror de kan få med seg poeng fra denne kampen mot et formløst AEK Larnaca-lag. 3,80 i odds på U er greit betalt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset