*Nettavisen* Sportspill.

Har scoret 30 mål på 6 kamper

Norske Valon Berisha (til venstre) kom på scoringslisten i Salzburgs siste seriekamp. Foto: Bylinenamename (Afp)

Glem Liverpool. Valon Berishas klubb scorer mye mer. Sjekk tippetipsene.

20.03.14 10:25

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:Siste sjanse for Moyes?
V4/V5 Bergsåker:Den femsifrede jakten
V5 Skive:Sprek ettermiddagsmeny

Midtukekupongen består i hovedsak av kamper fra Champions League og Europa League. De fire første spilles onsdag, de øvrige åtte torsdag.

Bonuspotten er kommet opp i pene 4,8 millioner kroner og blir trolig utbetalt til alle med 12 rette på lørdagens tippekupong dersom den ikke skulle ryke i midtuken.

1. Manchester United – Olympiakos
Uniteds marerittsesong fortsatte med 0-3 hjemme for erkerivalen Liverpool søndag. Bare suksess i Champions League kan reddet stumpene, men da må man ta igjen 0-2 fra det første møtet med Olympiakos.

Og for å klare det må nivået opp flere hakk fra Liverpool-matchen og det laget presterte i Hellas. United har for tiden en lite tydelig plan i angrepsspillet, og Robin van Persie er milevis unna fjorårssesongen.

Manager David Moyes er i hardt vær, og det er tvilsomt om han får beholde United-jobben etter sesongen dersom det ikke blir suksess i CL og et spillemessig løft i PL i vårsesongen.

Skulle det bli sorti i kveld, er det heller ikke helt utenkelig at han må ta hatten sin og gå allerede denne uken. Men vi tror United er i stand til å slå ut Olympiakos. Det er ikke Bayern München eller Real Madrid som kommer på besøk, men høyst overkommelige grekere som stiller uten sine soleklare toppscorer fra gruppespillet (Konstantinos Mitroglou har gått til Fulham).

Vi må huske på at United var i godt, gammelt slag i gruppespillet, der det ble full pott på Old Traff og null tap på seks kamper. Kveldens oppgjør er ikke en kjedelig ettermiddagskamp mot Hull. Det er en kvartfinale i CL som står på spill. United-stjernene kan avgjøre alt selv, på et fullsatt Drømmenes teater, med flomlys og CL-atmosfære.

Juan Mata er ikke berettiget for spill for United i Champions League. Jonny Evans og Chris Smalling er ute med skade.

Olympiakos fikk en reaksjon etter United-seieren og tapte de to følgende matchene i den hjemlige ligaen. Vant imidlertid 2-0 hjemme mot Panthrakikos i helgen og leder tabellen suverent.

Javier Saviola og Ivan Marcano er tilbake i full trening og er med i troppen. Michael Olaitan og Dimitris Siovas er skadet.

Vi tror United endelig viser noe som likner gammel nivå og setter H.

2. Borussia Dortmund – Zenit
Dortmund ledet 2-0 allerede etter fem minutter i Russland og vant til slutt med komfortable 4-2. Det innebærer at Zenit i praksis må vinne med tre mål for å avansere, noe som virker ekstremt lite sannsynlig at de klarer.

Dortmund slo Nürnberg 3-0 og Freiburg 1-0 etter det første møtet, men tapte 1-2 hjemme for Borussia Mönchengladbach i helgen. Ligger fortsatt på andreplass i Bundesligaen, men Schalke er bare ett poeng bak.

Sven Bender og Marco Reus står over kampen.

Zenit har bare tatt ett poeng på de to kampene etter vinterpausen og ligger nå fire poeng bak lederlaget Lokomotiv Moskva. Cristian Ansaldi og Andrey Arshavin er blitt hjemme i Russland for å pleie skader.

Det er stor klasseforskjell på disse lagene, og tyske toppklubber pleier sjelden å safe på hjemmebane. H.

3. Newport - Dagenham & Redbridge
Newport har bare tatt tre poeng på de siste sju seriekampene og er i fritt fall på League 2-tabellen. Ligger for tiden på 14. plass, og drømmen om playoff er blitt erstattet av nedrykksfrykt.

Tom Naylor (innleid fra Derby) er tilbake etter å ha sonet karantene sist. Han tar trolig plassen til forsvareren Ismail Yakubu, som skadet seg i 1-1-kampen mot Exeter. Byron Anthony og Andy Sandell er usikre. Spissen Aaron O'Connor, som har mistet hele sesongen så langt, er tilbake i full trening og kan få spilletid her.

Dagenham har bare tatt ett poeng mer enn Newport, men formen er en del bedre – 1-3-0 på de siste fire. Forsvareren Luke Wilkinson testes før kampstart. Toppscorer Rhys Murphy (13 mål) og spisskollega Zavon Hines (6 mål) er ute med skader.

Newport har spilt uavgjort i sine tre siste hjemmekamper, mens Dagenham har delt poengene i to av sine tre siste borte. Lagene spilte også uavgjort da de møttes tidligere i sesongen, og det er relativt sannsynlig at dét blir resultatet også i dag. Men vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

4. Motherwell – Inverness
Motherwell har et godt tak på bronsemedaljen i Skottland og har også mulighet til å vinne sølv, slik laget gjorde forrige sesong. Har bare tatt fire av tolv mulige poeng på de fire siste kampene, men tre av dem har gått på bortebane. Hjemme er det blitt 4-1-0 på de fem siste.

Keeper Lee Hollis er ute med fingerbrudd og erstattes av Gunnar Nielsen, som er tilbake fra skade. Steven Hammell, Zaine Francis-Angol og Stuart Carswell er alle tilgjengelige etter skadeavbrekk.

Inverness står med 0-1-3 i de fire siste kampene i serie og cup, og har tapt 0-5 både for Dundee United og Celtic i denne perioden.

Er inne i et knallhardt kampprogram, og spilte kamp både 9.- 12.- og 16. mars. Søndag spilte laget cupfinale mot Aberdeen foran 51.000 tilskuere på Celtic Park. Det endte med tap på straffekonk, og mange spillere er nok slitne både mentalt og fysisk etter den bataljen.

Til sammenlikning har Motherwell hatt spillefri siden 3-3-kampen borte mot Hibernian 8. mars.

Inverness-manager John Hughes har en fulltallig tropp, og det er ikke umulig at han lar noen av de faste spillerne få litt hvile i kveld.

Motherwell stiller uthvilt og er i knallform på hjemmebane. Vi tror laget fra North Lanarkshire hevner 0-2-tapet for Inverness tidligere i sesongen. H.

5. Anzhi – Alkmaar
Alkmaar tok en oppskriftsmessig 1-0-seier i det første møtet. Har siden tapt 1-2 for Twente i ligaen og ligger på en beskjeden sjuendeplass.

Jeffrey Gouweleeuw er ute med karantene.

Anzhi to sesongens første serieseier mot Rubin Kazan før møtet med Alkmaar og fulgte opp med 2-2 borte mot Spartak Moskva, der utlikningsmålet kom fem minutter på overtid. Ligger fortsatt sist i ligaen, men har bare fem poeng opp til kvalik og seks til sikker plass.

Odil Akhmedov, Rasim Tagirbekov og Ilya Maximov soner karantene.

Anzhi har spilt mye uavgjort på hjemmebane denne sesongen, og dét kan fort bli resultatet også i kveld. HUB.

6. Benfica – Tottenham
Tottenham tapte hele 1-3 på hjemmebane i det første oppgjøret og har blitt slått 0-1 og 0-4 av henholdsvis Arsenal og Chelsea i de to siste i serien. Humøret og formen er naturlig nok ikke på topp.

Hardt prøvede Tom Sherwood sliter med å komponere forsvarsrekka mot Benfica. Jan Vertonghen er suspendert, mens Chiriches og Michael Dawson er skadet. Younes Kaboul og Kyle Walkerer høyst tvilsomme, og det er mulig at midtbanespilleren Sandro omskoleres til midtstopper.

Benfica går imidlertid fra triumf til triumf og leder den hjemlige ligaen med sju poeng på Sporting Lisboa. Kom tidlig under borte mot brukbare Nacional mandag, men snudde elegant og vant til slutt 4-2.

Midtstopperen Silvio er ute med karantene.

Tottenham må score minst tre mål for å gå videre og har trolig ingen av midtstopperne tilgjengelig. Dette kan ikke gå bra. H.

7. Fiorentina – Juventus
Juventus så ut til å ta en oppskriftsmessig seier i det første møtet, men Fiorentina kom tilbake og berget 1-1 og et godt utgangspunkt før returkampen torsdag. Fulgte opp med 3-1 hjemme mot Chievo og er i ferd med å komme seg etter en litt tung periode.

Juventus slo Genoa 1-0 borte forrige serierunde og står nå med fem strake seiere i ligaen. Juventus kan nok tenke seg en Europa League-pokal i tillegg til seriegull denne sesongen, mens Fiorentina er det eneste laget som har slått Juventus i seriesammenheng. Vi ser oss nødt til å heldekke. HUB.

8. Viktoria Plzen – Lyon
Plzen tok ledelsen tidlig i det første oppgjøret, men Lyon kom tilbake og vant til slutt med komfortable 4-1. Hadde uflaks med flere offsideavgjørelser mot Monaco i helgen og tapte 2-3 i en kamp de ikke hadde fortjent å komme tomhendte fra.

Plzen tapte for serieleder Sparta Praha rett før Lyon-kampen og fulgte opp med 0-0 hjemme mot Slovacko i helgen. Kommer trolig til å ende på sølvplass denne sesongen.

Den erfarne midtstopperen Roman Hubnik er ute med karantene.

Lyon har vist stigende form i det siste, men har ikke prioritert Europa League nevneverdig før hjemmekampen mot Plzen. Med 4-1 som utgangspunkt kan det godt hende at man nok en gang stiller med en alternativ lagoppstilling. Vi tror mest på hjemmelaget, men garderer helt ut. HUB.

9. Valencia – Ludogorets
Valencia fikk Seydou Keita utvist allerede halvveis i første omgang i den første kampen, men vant likevel 3-0 på bortebane. Ludogorets’ Juninho Quixada fikk også rødt kort i sluttminuttene, og begge spillerne må stå over i kveld. I tillegg er bortelagets Espinho suspendert.

Valencia tapte 0-1 for Real Sociedad i helgen og ligger på en skuffende åttendeplass i ligaen, mens Ludogorets slo Liteks Lovtech 2-1 på bortebane i den hjemlige cupen.

Det er klassforskjell på disse lagene, og vi tror Valencia vinner greit selv om de er videre nesten uansett resultat. H.

10. Real Betis – Sevilla
Vi varslet før det første møtet mellom disse to at det dreide seg om et lokaloppgjør som levde sitt eget liv uavhengig av tabellsituasjon. Vi ble likevel litt overrasket over at bunnlaget Betis skulle slå til med 2-0 på bortebane.

Laget har kommet seg kraftig etter en forferdelig høst og vinter og står med 3-2-0 på de siste fem i serie og cup. Det er ni poeng opp til sikker plass når ti kamper gjenstår i La Liga.

Sevilla har tatt 25 poeng mer enn dagens motstander og ligger på sjuendeplass. Slo tilbake etter Betis-tapet med 4-1 mot Valladolid i helgen.

Midtbanespilleren Vicente Iborra er ute med karantene.

Sevilla er i stand til å ta igjen 0-2 hvis de virkelig går inn for det, og dette oppgjøret er vidåpent. HUB.

11. Napoli – Porto
Porto vant en fortjent 1-0-seier i det første møtet, men fikk en ny nedtur i den hjemlige serien med 0-1 for Sporting Lisboa i helgen. Ligger hele 12 poeng bak serieleder Benfica.

Alex Sandro er suspendert.

Napoli slo tilbake med en sen 1-0-seier borte mot Torino mandag og ligger på bronseplass, tre poeng bak Roma.

Napoli har gode vinnersjanser hvis laget satser for fullt torsdag, men vi tar med en gardering. HU.

12 . Salzburg – Basel
Det ble 0-0 i prestisjeoppgjøret mellom de to beste lagene i Østerrike og Sveits, men Salzburg var faktisk det førende laget og vant cornerstatistikken 11-2. Laget fulgte opp med 5-0 mot Wolfsberg i helgen og har scoret 30 mål på de siste seks seriekampene.

Forsvarsspilleren Martin Hinteregger soner karantene.

Basel vant også 5-0 i helgen, mot svake Aarau, og befestet serieledelsen. Midtbanespilleren Serey Die er ute med karantene.

Salzburg er en seriøs utfordrer til Europa League-pokalen, og vi tror østerrikerne går videre i kveld. H.

108-rekker:
1. Manchester United – Olympiakos H

2. Borussia Dortmund – Zenit H

3. Newport - Dagenham & Redbridge HUB

4. Motherwell – Inverness H

5. Anzhi – Alkmaar HUB

6. Benfica – Tottenham H

7. Fiorentina – Juventus HUB

8. Viktoria Plzen – Lyon HUB

9. Valencia – Ludogorets H

10. Real Betis – Sevilla HUB

11. Napoli – Porto HU

12. Salzburg – Basel H
Klikk her for å levere 108-rekken

486-rekker:
1. Manchester United – Olympiakos H

2. Borussia Dortmund – Zenit H

3. Newport - Dagenham & Redbridge HUB

4. Motherwell – Inverness H

5. Anzhi – Alkmaar HUB

6. Benfica – Tottenham H

7. Fiorentina – Juventus HUB

8. Viktoria Plzen – Lyon HUB

9. Valencia – Ludogorets H

10. Real Betis – Sevilla HUB

11. Napoli – Porto HU

12. Salzburg – Basel H
Klikk her for å levere 486-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag