*Nettavisen* Sportspill.

Harde takter i Rogaland

Foto: Vegard Grøtt (NTB /Scanpix)

Med medaljer i sikte er det mye som står på spill i lokaloppgjøret mellom Haugesund og Viking. Les dagens tippetips.

14.09.13 10:05

Sportspills meny lørdag:
V75 Lørdag: Voldsomme penger i sving
V4 Karlstad: Moroa starter tidlig
Oddstips 1: Villa vinner hjemme
Oddstips 2: Jevnt på Goodison Park

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Premier League og Championship.

Bonuspotten er oppe i 1.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Haugesund – Viking
Haugesund kunne kapret tredjeplassen med seier i bortemøtet mot Sarpsborg (16.) sist, men vertene avgjorde kampen på overtid og sendte dermed rogalendingene ned på femteplass. Viste strålende form før det med fire seiere på rad, men det skal nevnes at de ble tatt mot nedrykksrivalene Sandnes Ulf (12.), Tromsø (13.), Start (14.) og Hønefoss (15.). Står med 8-0-3 på Haugesund Stadion, hvor de har slått Rosenborg (1.) og Strømsgodset (2.), men også tapt for Sarpsborg (16.) og Sogndal (7.).

Viking leverte en solid forestilling mot Strømsgodset sist og vant helt fortjent 1-0. Skapte nok av sjanser og kunne fort ha vunnet med større sifre. La seg dermed på plassen over Haugesund med ett poeng mer. Er ubeseiret på Viking Stadion (7-4-0), men viser helt andre takter på bortebane hvor de tapte forrige kamp mot Sogndal, og på de fem siste hjemmefra viser tallene 0-3-2. Har ikke vunnet en bortekamp siden oppgjøret mot Sandnes Ulf i mai, og har 3-3-5 totalt.

Haugesund fikk ikke med seg poeng mot tabelljumboen sist, men er normal sett solide hjemme. Viking skal være fullt på høyde med vertene, men viser seg fra en annen side på bortebane. Det motsatte oppgjøret endte 0-0, men vi går for hjemmeseier i dagens. H

2. Everton – Chelsea
Everton er fremdeles på søken etter sin første seier for sesongen etter tre poengdelinger på rad. Roberto Martinez har satt sammen en solid tropp etter hans ankomst, men mistet en viktig brikke i Maroune Fellaini som forsvant til Manchester United. Greide ikke å avgjøre til sin forde tross et spillemessig overtak i sine to senste mo West Brom og Cardiff. Viste gode offensive takter og scoret to mål i seirepremieren Norwich, men med to baklengs ble det nok en poengdeling. Alcaraz og Lukaku spiller ikke, mens Gibson, Coleman og McCarthy er usikre.

Chelsea og Jose Mourinho gjorde en god jobb med å begrense Manchester Uniteds sjanser i forrige rundes toppkamp på Old Trafford, men fremover hadde London-laget lite å by på og oppgjøret endte målløst. Vant sine to første, mot Hull og Aston Villa, men sistnevnte skapte flere gode sjanser til å få med seg ett poeng fra Stamford Bridge. Hazard, Oscar og Eto'o er usikre til dagens kamp.

Begge oppgjørene i fjor var jevnspilte, men Chelsea trakk til slutt det lengste strået med 2-1-seier både hjemme og borte. Vi tror dagens også kommer til å bli en jevn affære, men har mest tro på gjestene. UB

3. Stoke City – Manchester City
Stoke tok en sterk 1-0-seier borte over West Ham sist og befinner seg nå på 5. plass med seks poeng. Kampen ble avgjort med et nydelig frispark av Jermaine Pennant. Stoke forsvarte seg godt og tok dermed en relativt fortjent seier i en eller ganske kjedelig kamp. Slo Crystal Palace borte i forrige runde, mens seriepremieren endte med 0-1 tap for Liverpool.

Manchester City vant 2-0 hjemme over Hull sist, men gjestene spilte seg frem til flere store sjanser og spesielt før pausen var Hull det førende laget. City viste imidlertid klasse ved å vinne på en dårlig dag. Innbytter Negredo scoret det første målet, før Yaya Toure doblet ledelsen like før slutt. Åpnet sesongen med en overbevisende 4-0-seier over Newcastle, men gikk på et overraskende 2-3 tap mot Cardiff helgen etter. Richards, Kompany, Demichelis er ute.

City har det beste mannskapet, men vertene er kapable til å ta poeng. UB

4. Sunderland – Arsenal
Sunderland er fremdeles uten seier etter 1-3 tapet mot Crystal Palace i forrige runde. Manager Paolo Di Canio var særdeles misfornøyd med forsvarsspillet og kalte baklengsmålene patetisk, men kan i det minste glede seg over at Steven Fletcher scoret i sin retur etter fem måneders skadefravær. Har ikke vært noen betryggende start for italieneren, som delte poeng med Southampton i forrige runde, men manageren innrømmet at de var heldige med utfallet. Leverte også en svak forestilling i seriepremieren som endte med tap hjemme mot Fulham. Bardsley og Brown er ute.

Det har stormet rund Arsène Wenger etter tapet mot Aston Villa i seriepremieren, men kritikken ser ut til å ha stilnet etter Champions League spill ble sikret og seierne over Tottenham og Fulham i serien. Spissen Olivier Giroud har fått en god start på sesongen med tre mål på like manger kamper, og laget har fått en solid forsterkning i Mesut Özil, som er forventet å debutere i dag. Diaby, Vermaelen, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Zelalem og Rosicky er ute.

Sunderland har vist svært lite innledningsvis og vi gir tipset til gjestene. B

5. Tottenham—Norwich City
Tottenham åpnet serien med 1-0-seiere over både Crystal Palace og Swansea, men gikk på sesongens første tap i den jevnspilte matchen mot Arsenal sist. Overgangssagaen rundt Gareth Bale er endelig sluttført og fraværet av waliseren har allerede satt sine spor i det offensive spillet. Har hentet inn blant annet Nacer Chadli (m/a), Erik Lamela (m), Christian Eriksen (m) og Vlad Chiriches (f). Sistnevnte venter fremdeles på arbeidstillatelse. Capoue, Adebayor og Lennon er ute.

Norwich City levde opp til Sportspills anbefaling som dagens spill i hjemmemøtet mot Southampton sist; begge lagene spilte seg frem til gode sjanser, men det var Nathan Redmond som avgjorde kampen for the Canaraies med sin glimrende scoring etter 68 minutter. Står dermed med en av hver etter 0-1-tapet mot Hull og 2-2-oppgjøret mot Everton innledningsvis. E. Bennet er lagets eneste fravær.

De fire siste oppgjørene har endt med med to seiere til Norwich og to poengdelinger. Spurs skal ha overtaket på hjemmebane, men vi velger å gardere. HU

6. Aston Villa – Newcastle
Aston Villa fikk en flott start på sesongen med 3-1-seieren over Arsenal i seriepremieren, men Villa greide ikke å følge opp mot Liverpool og Chelsea, som begge endte med tap. Etter fjorårets femtendeplass var det mye snakk rundt fremtiden til manager Paul Lambert, men Lambert greide å ri av stormen, mye takket være sine fremtidsplaner om å satse ungt, og som bekreftes med sommerens syv signeringer som alle er 24 år eller yngre. Siste mann inn er spissen Libor Kozak fra Lazio. Tsjekkeren scoret for landslaget mot Italia i tirsdagens VM-kvalik, og det blir spennende å se hva han kan prestere sammen med målmaskinen Christian Benteke og kontringssterke Gabriel Agbonlahor.

Hatem Ben Arfas sene scoring mot Fulham gjorde slutt på Newcastles rekke på fire hjemmekamper uten mål og sørget også for sesongen første seier for the Magpies. Manager Alan Pardew innrømmet at den siste tiden har vært en hard prøvelse for klubben som kun greide å sikre seg Loic Remy på lån i sommer. Åpnet sesongen med å bli overkjørt av Manchester City, kampen endte 4-0, men sifrene kunne raskt å ha blitt enda verre. Leverte nok en skuffende forestilling hjemme mot West Ham runden etter, vertene holdt i det minste nullen, men faktumet at de ikke hadde et eneste skudd på mål forklarer det meste.

Tross en laber sesongstart er det Newcastle som har plukket flest poeng av lagene innledningsvis. Men det skal være sagt at vertene har vært gjennom et betydelig hardere kampprogram, hvor de har møtt tre av tabellens fire øverste lag. Prestasjonsmessig har det variert en del for Villa, men med deres offensive slagkraft bør de ha gode muligheter til å bryte ned et tafatt Newcastle-lag. H

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

7. Fulham—West Bromwich
Fulham fikk en god start på sesongen med 1-0-seieren over Sunderland, men i de to påfølgende tapene mot Arsenal og Newcastle viste laget seg mer fra sin sanne side. Darrent Bent fikk sin første start for klubben mot sistnevnte, men utrettet lite.

West Bromwich har lagt seg nederst på tabellen etter 0-2 tapet på hjemmebane mot Swansea. Har dermed tapt begge to på the Hawthorns etter seriepremieren endte med 0-1 mot Southampton. Fikk med seg ett poeng borte mot Everton runden etter, men spillemessig var det ikke mye å skryte av og laget kan takke sisteskansen Ben Foster for at oppgjøret endte målløst. Har nå kun vunnet én av sine tolv siste i Premier League og er som eneste lag uten mål i årets serie.

Ingen av lagene har vist stort hittil, men Fulham skal være i førersetet på hjemmebane. Tror likevel uavgjortfaren er høy og vi velger å gardere. HU

8. Hull City—Cardiff City
Hull hang lenge godt med borte mot Manchester City sist og var det førende laget i første omgang. Spilte seg frem til flere gode sjanser, men uttellingen uteble og vertene viste seg langt mer effektive foran mål og vant til slutt 2-0. Fikk med seg alle tre mot Norwich i runden før selv om de fikk Y. Sagbo utvist etter 27. min. Gikk tidlig opp i ledelsen og forsvarte seg godt resten av kampen. Åpnet sesongen på Stamford Bridge hvor de skapte svært lite og fikk to i mot før halvtimen var spilt.

Cardiff City kom til få sjanser hjemme mot Everton sist, gjestene stod for det meste av spillet, men Cardiff forsvarte seg godt i 0-0 kampen. Tok sine første Premier League poeng ved å slå Manchester City hjemme i runden før. Anført av Frazier Campbells to scoringer viste waliserne seg svært effektive foran mål i 3-2-seier. Gikk ikke like bra i seriepremieren som endte med 0-2 tap mot West-Ham.

Årets nykommere har vist varierende form så langt og dagens oppgjør ser åpent ut. HUB

9. Queens Park Rangers—Birmingham City
QPR har startet sesongen meget lovende med 4-1-0. Har på de to siste vunnet vanskelige bortekamper mot Leeds og Bolton, og har kun tapt poeng i 1-1-kampen mot Huddersfield. Mistet en rekke av profilene sine etter nedrykket i fjor, men viser innledningsvis at de har kvalitet nok i troppen til å kjempe om snarlig retur.

Ikke like god stemning i Birmingham om dagen som har startet sesongen med 1-1-3. Sikret sesongen første poeng på hjemmebane i 1-1-kampen mot Ipswich sist, men det var gjestene som var nærmest seieren. Årets to første på St. Andrew's endte med tap mot Watford og Brighton & Hove, og deres eneste seier kom mot nyopprykkede Yeovil Town.

Etter fem runder har QPR innkasert ni poeng mer enn Birmingham, og det er ikke uten grunn. Hjemmelaget stiller med en klart bedre tropp og bør ta seg greit av et Birmingham-lag som har sett svake ut så langt. H

10. Leicester City—Wigan Athletic
Leicester utlignet med en mann mindre i bortemøtet med Charlton sist, men vertene utnyttet overtaket og vant til slutt fortjent 2-1. Gikk dermed på sesongens første tap og har samlet opp 3-1-1 på de fem første. Årets to første på King Power Stadium har resultert i 3-2-seier over Birmingham og 0-0 mot Leeds. Matthew James soner karantene.

Wigan påførte Nottingham Forest sitt første tap i 2-1-seieren på hjemmebane. Delte noe skuffende poeng i de to foregående mot Middlesbrough og Doncaster, som begge ble spilt på hjemmebane. Knuste Barnsley 4-0 borte i serieåpningen, men greide ikke å følge opp helgen etter i 0-1-tapet mot nykomlingen AFC Bournemouth.

Begge sider er kapable til å vinne og vi helgardere. HUB

11. Watford—Charlton Athletic
Watford hadde nok av sjanser til å gå opp i føringen borte mot Blackpool sist, men med brent straffespark og to stolpeskudd forble Zolas menn uten mål for første gang i år. Vertenes Tom Ince viste seg mer effektiv og ble matchvinner rett før slutt. Watford gikk dermed også på sitt første tap for sesongen med 2-2-1 totalt.

Både Michael Morrison and Yann Kermorgant scoret mot gamleklubben i 2-1-seieren over Leicester sist, og sørget for Charltons kunne innkassere sesongens første trepoenger. Startet årets serie med å tape mot Middlesbrough og AFC Bournemouth, og leverte heller ingen stor forestilling i 2-2-kampen mot Barnsley.

Watford stiller sterkest og får tipset. H

12. Bolton Wanderers—Leeds United
Bolton har fått en blytung start på årets sesong og er fremdeles uten seier. Tapte 1-4 borte mot Blackburn sist, som var deres tredje strake nederlag og ligger nå sist på tabellen. Åpnet sesongen med å dele poeng mot Burnley og Reading, og selv om de har møtt tre av de antatt topplagene er to poeng ikke godkjent for laget som så vidt tapte kampen om den attraktive sjetteplassen i fjor. Stuart Holden, Mark Davies og Joe Riley er ute med skade.

Leeds gikk for første gang poengløse av banen i hjemmemøtet mot QPR sist. Tok en sterk borteseier over Ipswich før det og står nå med 2-2-1. Forsvarte seg godt i årets andre bortekamp mot Leicester, men skapte lite fremover og det sjansefattige oppgjøret endte 0-0.

Leeds har startet best, men Bolton er normalt sett sterke hjemme. HUB

96-rekker:

1.H
2.UB
3.UB
4.B
5.H
6.H
7.HU
8.HU
9.H
10.HB
11.H
12.HUB

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.H
2.UB
3.UB
4.B
5.HU
6.H
7.HU
8.HUB
9.H
10.HUB
11.H
12.HUB

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag