*Nettavisen* Sportspill.

Hareide-bombe mot Juventus?

Åge Hareide og Malmö har hatt en strålende sesong. Og CL-eventyret er fortsatt ikke over. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Vi tror ikke Åge Hareides menn er helt sjanseløse mot den italienske serielederen.

26.11.14 14:00

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd: - Ny nedtur for Liverpool
Oddstips:
- Brann ikke bra nok for Tippeligaen
Oddstips 2:
Takknemlig oppgave for Arsenal
V76 Bjerke:
Superonsdag med kjempepott

Det ble premie på tipptipsene både fredag (11 rette), lørdag (10 rette) og søndag (10 rette) forrige uke, og vi håper at tolveren snart sitter.

Midtukekupongen er satt sammen av sju kamper fra Champions League og fem fra Europa League. De fem siste spilles torsdag.

Bonuspotten har steget til 1,8 millioner kroner. Vi har satt opp spillforslag med nokså høy risiko i jakten på store premier

1. Arsenal - Borussia Dortmund
Arsenal kunne ha sikret avansement fra gruppe D forrige runde, men klarte å rote vekk to poeng hjemme mot Anderlecht etter å ha ledet 3-0 da det gjenstod en drøy halvtime. Har imidlertid fem poeng til gode på belgierne med to runder igjen og går videre med seier eller uavgjort i kveld.

Like godt går det imidlertid ikke i Premier League, der det er blitt 1-2-tap for Swansea og Manchester United i det to siste kampene og en skuffende åttendeplass på tabellen. 17 poeng på 12 matcher er lagets dårligste start noensinne i PL.

Var det beste laget mot United, men det hjelper ikke når man ikke klarer å utnytte sjansene.

Hjemmelaget har som vanlig en del skadeproblemer, og til kveldens kamp er Mezut Özil, Mathieu Debuchy, Jack Wilshere, The Walcott og keeper Wojciech Szczesny blant spillerne som er bekreftet ute. Laurent Koscielny og Danny Welbeck er derimot inkludert i troppen.

Dortmund har hatt en meget merkelig sesong. I Champions League er en plass i sluttspillet sikret gjennom full pott på de første fire kampene, og sjansene for gruppeseier er også gode.

I Bundesligaen ligger storklubben derimot nede på en meget skuffende tredje sisteplass med 11 poeng på 12 kamper. Så ut til å ta tre viktige poeng borte mot Paderborn forrige runde, men oppgjøret endte til slutt 2-2 etter to mål av motstanderen den siste halvtimen.

Laget har enda større skadeproblemer enn Arsenal om dagen. I kveld er kaptein og landslagsstopper Mats Hummels, midtbanestjernen Marco Reus, Sven Bender (midtbane), Nuri Sahin (midtbane) og den greske landslagsforsvareren Sokratis Papastathopoulos uaktuelle.

I tillegg er Polens tidligere landslagskaptein Jakub Blaszczykowski usikker. Situasjonen blir ikke bedre av at flere spillere, deriblant Shinji Kagawa, har vært i dårlig form i høst.

Dortmund var det klart beste laget i det første møtet i Tyskland, men vi tviler på at vi får se en gjentakelse av 2-0-kampen. Arsenal er heller ikke et lag som går for uavgjort i et slikt oppgjør, og vi setter en litt vågal H her.

2. Anderlecht – Galatasaray
Anderlecht står med to poeng etter fire kamper, men er ikke helt sjanseløs på avansement etter den urolige opphentingen mot Arsenal sist. Har fem poeng å ta igjen på London-klubben, så det er nødt til bli seier i det to siste kampene dersom det skal være noe som helst håp.

Vil sikre tredjeplassen og spill i Europa League med seier.

Gikk på et 1-3-tap for Charleroi i helgen og mistet dermed tabelledelsen til Club Brügge i den hjemlige ligaen. Har ikke bedre enn 2-2-2 på de siste seks i serien.

Midtbanespilleren Steven Defour er meldt klar til kampen til tross for at den belgiske landslagsmannen har slitt med en leggskade i det siste. Angrepsspilleren Matias Suarez og midtstopperen Bram Nuytinck er derimot uaktuelle.

Galatasaray har tatt kun ett poeng og er i praksis utslått av Champions League. En vill teori som innebærer seks poeng i de to siste rundene og storseier over Arsenal er eneste halmstrå.

Gikk på et stygt 0-3 hjemme for Trabzonsor i helgen og falt ned til tredjeplass i den hjemlige ligaen.

Den rutinerte forsvareren Hakan Balta og midtbanespilleren Blerim Xhemajli (karantene) er ute.

Anderlecht hadde fortjent tre poeng i lagenes 1-1-møte i Istanbul, og vi tror seieren kommer i kveld. H.

3. Ludogorets – Liverpool
Bortsett fra 0-4-tapet borte mot Basel sist, har Ludogorets vært en positiv overraskelse i Champions League. Ligger riktignok sist i gruppen, men lagets spill i tapene for Liverpool og Real Madrid var det ingen grunn til å skamme se over.

Kun et klønete straffespark i sluttminuttene på Anfield stod i veien for et fortjent poeng for bulgarerne. Liverpool ble tatt på sengen av høyt press og kvikke motstandere og måtte virkelig slite for seieren.

Ludogorets står med de tre poengene laget tok hjemme mot Basel, og kun seier må til onsdag kveld dersom drømmen om avansement skal holdes i live før bortekampen mot Real Madrid i siste runde.

Den slovenske angriperen Roman Bezjak ser ut til å være eneste fravær.

Liverpool har hatt en ekstremt skuffende sesong og står med fire strake tap i serie og cup i november etter det pinlige 1-3-nederlaget for Crystal Palace i helgen. Ligger helt nede på 12. plass i Premier League, og spillet har ikke vært bedre enn det tabellsituasjonen viser.

Ligger nest sist med tre poeng i denne CL-gruppen og har en tung vei å gå for å sikre avansement. Selv om seier selvsagt vil være det klart beste, har Liverpool et annet utgangspunkt enn Ludogorets. Laget spiller nemlig hjemme mot Basel i siste runde. Så uavgjort i kveld og seier over Basel vil gi sluttspillplass dersom Basel taper mot Real.

Angrepsesset Daniel Sturridge er ikke klar til denne kampen heller, og spisskollega Mario Balotelli er ute med lyskeproblemer. Dermed spiller trolig Rickie Lambert på topp fra start.

Mamadou Sakho, Suso og Jose Enrique har slitt med skader i det siste, men er med i troppen. Det er også Jordan Henderson, som har vært syk de siste dagene.

Sjansene for Ludogorets-avansement er som nevnt meget små, men bulgarerne (og lagets mange brasilianere) kommer likevel til å gi alt i en storkamp som denne.

Liverpool er i så svak forfatning om dagen at laget er i stand til å tape for alle lag som spiller i Champions League. Engelskmennene trivdes svært dårlig med Ludogorets aggressive spillestil på Anfield, og vi tror i utgangspunktet mest på hjemmelaget. Liverpool er imidlertid et storlag som kan reise seg når som helst. HUB.

4. Basel - Real Madrid
Basel ligger tre poeng foran Liverpool og Ludogorets og har også bedre målforskjell og fordelen av innbyrdes ledelse over begge rivalene. Skulle det bli seier i kveld, er det mye som skal gå galt dersom avansementet ikke skulle ikke gå i orden. Sveitserne vil ligge godt an også med uavgjort eller tap.

Det verste som kan skje er at det blir null poeng samtidig som Liverpool vinner over Ludogorets, for da må man trolig unngå tap på Anfield i siste runde.

I den hjemlige ligaen har Basel fått opp dampen etter en litt sløv periode, og tabellteten er gjenerobret takket være 4-1-0 på de siste fem kampene.

Er svekket i angrepet av skaden på kaptein Marco Streller. Den viktige midtbanespilleren Serey Die (karantene) og midtstopperen Ivan Ivanov er også ute, mens den sveitsiske landslagsspilleren Granit Xhaka (midtbane) betegnes som usikker.

14 seiere på rad og 56 scoringer er fasiten for Real Madrid de siste par månedene. Har i praksis vunnet denne gruppen og leder La Liga to poeng foran Barcelona.

Har noen spillere på skadelista, deriblant Luka Modric og Sami Khedira, men kan stille et meget sterkt lag i kveld dersom trener Carlo Ancelotti skulle ønske det.

Det er ingen tvil om at Real er det klart beste laget av disse to, men spørsmålet er hvor mye spanjolene legger i denne kampen. Real spilte på halv maskin i 1-0-oppgjøret mot Liverpool sist, og vi ser ikke for oss at det blir lagt ned noe særlig mer innsats i kveld. En del reserver kan også få sjansen.

Real er med rette stor favoritt, men vi utelukker ikke at Basel kan kjempe seg til uavgjort. UB.

5. Malmö – Juventus
Malmö står med tre poeng etter å ha beseiret Olympiakos i andre runde. Har ellers tapt to kamper mot Atletico og bortematchen mot Juventus med 0-9 i målforskjell. Spilte ingen dårlig match hjemme mot Atletico, og spanjolene måtte slite for poengene.

Avansement er det få som har tro på, men en eventuell seier i kveld vil gjøre siste runde spennende.

Den svenske serien er for lengst over (og vunnet), men Åge Hareides menn har holdt formen ved like i november med hjemlig cup og supercup og en treningskamp mot finske HJK.

Forsvarsspilleren Johan Hammar ser ut til å være eneste fravær.

Juventus har tapt sine to bortekamper så langt og er på ingen måte sikret en plass i sluttspillet. Har gjort det vanskelig for seg selv ved å være bak Olympiakos på innbyrdes oppgjør, og seier er det eneste som teller i kveld.

Gikk på en smell mot Genoa for fire runder siden i Serie A, men har slått tilbake med tre strake trepoengere og sammenlagt 12-0 i målforskjell.

Midtbanespilleren Kwadwo Asamoah og midtstopperne Andrea Barzagli og Jose Caceres er ute med skader, mens Patrice Evra, kantspilleren Simone Pepe og midtstopperen Angelo Ogbonna er usikre.

Malmö på hjemmebane i CL minner om Rosenborg på slutten av 90-tallet: Spillerne har tro på at de kan slå hvem som helst, og støtten fra publikum er enorm.

Hjernen sier Juventus, men hjertet og magefølelsen sier Malmö. HUB.

6. Atletico Madrid – Olympiakos
Atletico fikk en vrien start på årets CL med 2-3-tap borte mot Olympiakos, men tre strake seiere ført spanjolene til topps i gruppe A. Vil sikre avansement med seier i kveld. Uavgjort og Juventus-tap er også nok. Uavgjort innebærer imidlertid at man er bak Olympiakos på innbyrdes oppgjør ved eventuell poenglikhet.

Midtstopperen Miranda er ute med skade, mens superspissen Mario Mandzukic er usikker.

Olympiakos står med seks poeng etter å ha slått Atletico og Juventus på hjemmebane og har fordelen av å ha være foran italienerne på innbyrdes oppgjør. Uavgjort vil være et strålende resultat ettersom man da også vil være foran spanjolene innbyrdes. I siste runde møter grekerne et Malmö-lag som trolig allerede er slått ut, på hjemmebane.

Ligger på andreplass i den hjemlige ligaen etter å ha slått bunnlaget Panthrakikos 5-1 i helgen.

Backen Konstantinos Giannouli er skadet, mens den svenske kantspilleren Jimmy Durmaz er usikker.

Atletico har en vrien bortekamp mot Juventus i siste runde og ønsker garantert å sikre seg en sluttspillplass i kveld. Der bør gå greit mot en motstander som er klart bedre hjemme enn borte. H.

7. Bayer Leverkusen – Monaco
Leverkusen leder gruppe C med ni poeng er sikret førsteplassen med seier i kveld. Uavgjort holder til avansement. Ved et eventuelt tap ligger imidlertid ikke tyskerne spesielt godt an. Da kan det bli nødvendig å ta poeng i den vanskelige bortekampen mot Benfica i siste runde.

Leverkusen tok en sterk 3-1-seier borte mot Hannover i helgen og klatret opp på fjerdeplass i Bundesligaen.

Den defensive spillerne Stefan Reinartz og Kyriakos Papadopoulos er ute med skader.

Monaco har bare scoret ett mål så langt i gruppespillet (1-0 over Leverkusen), men har utrolig nok klart å ta fem poeng. Bør ha brukbare sjanser til å ta tre poeng hjemme mot Zenit i siste runde, men det er langt fra sikkert at det vil holde til avansement. Det er med andre ord svært viktig å ta poeng – helst tre - i kveld.

Har spilt uavgjort i de tre siste seriekampene og ligger på en skuffende åttendeplass i Ligue 1.

Backen Layvin Kurzawa er eneste fravær av betydning.

Vi tror mest på Leverkusen, men Monaco er gode til å forsvare seg og spiller veldig ofte uavgjort. HU.

8. Wolfsburg – Everton
De fem siste kampene er hentet fra Europa League, der man også har kommet til runde fem av seks.

Wolfsburg ligger på andreplass i gruppe H med sju poeng – ett mindre enn Everton. Tapte hele 1-4 på Goodison Park i lagene første møte. Har fire poeng til gode på Lille og vil ligge sikre en plass i sluttspillet dersom det bli seier i kveld.

Var det største formlaget i Bundesligaen før det ble 2-3-tap for Schalke i helgen, men holder fortsatt andreplassen.

Har usikker rundt spillere som Ricardo Rodriguez, Joshua Guilavogui og Vieirinha før dette oppgjøret.

Med fem poeng ned til Lille og hjemmekamp mot bunnlaget Krasnodar i siste runde, skal Everton gjøre mye galt dersom det ikke skal bli avansement.

Har også fått opp dampen i Premier League etter en tung sesongstart, og helgens 2-1-seier over West Ham i helgen sendte Liverpool-klubben opp på niendeplass.

En del skadebekymringer før torsdagens kamp. Steven Naismith fikk trøbbel med hamstringen lørdag og er ute. Det er også John Stones og Antolin Alcaraz, mens Bryan Oviedo, Gareth Barry, Stephen Pienaar, Leighton Baines og Darron Gibson er høyst tvilsomme.

Laget har en viktig kamp mot Tottenham tre dager etter denne, og det er ikke umulig at noen av nøkkelspillerne hviles. HU.

9. Sparta Praha – Napoli
Begge lagene står med ni poeng i gruppe I, men Napoli er foran på innbyrdes oppgjør etter at det første møtet endte med 3-1-seier til italienerne.

Young Boys, som møter bunnlaget Slovan Bratislava (0 poeng) torsdag, er bare tre poeng bak, så verken Sparta eller Napoli er sikret en plass i sluttspillet.

I serien ligger Sparta ett poeng bak serieleder Plzen etter at bunnlaget Budejovice ble banket 4-0 i helgen. Napoli på sin side skuffet med 3-3 hjemme mot Cagliari, men ligger fortsatt på tredjeplass i Serie A.

Hos hjemmelaget er Michael Brezniak, Josef Hausbauer, Martin Nespor og Patrick Schick ute med skader.

Napolis Michu, Driers Martens og Lorenzo Insigne har ikke tatt turen til Tsjekkia.

Napoli har en enkel hjemmekamp mot Bratislava i siste runde og er nok fornøyd med uavgjort her. UB.

10. Tottenham - Partizan Beograd
Tottenham har i likhet med ledende Besiktas tatt åtte poeng på fire kamper. Asteras er fire poeng bak, så sluttspillbilletten er i boks dersom det skulle bli seier i kveld.

Har ikke hatt noen god høst i Premier League og måtte ha hjelp av en Hull-utvisning for klare å ta tre poeng i helgen. Klatret opp på tiendeplass.

Partizan har kun tatt det ene poenget som ble vunnet på hjemmebane i åpningsrunden mot Tottenham og er dermed allerede slått ut av mesterskapet. Partizan kan trøste seg med en trygg ledelse og god form i den serbiske ligaen.

Tottenham har stilt med en del reserver i alle de første fire kampene, og vi får nok se et alternativt mannskap fra start også torsdag. Frederico Fazio er uaktuell grunnet karantene, mens Emmanuel Adebayor og Roberto Soldado er usikre.

Vi ser ikke for oss at Tottenham roter bort poeng mot et Partizan som allerede er ferdigspilt. H.

11. Villarreal - Borussia Mönchengladbach
Ingenting er avgjort i gruppe A. Villarreal ligger på andreplass med sju poeng etter å ha tapt for Zürich på bortebane sist, mens Borussia topper med åtte poeng. Zürich står med fire poeng og Limassol tre.

Skulle Zürich vinne sin hjemmekamp mot Limassol, vil en eventuell taper i denne matchen være i småtrøbbel. En eventuell vinner vil imidlertid være sikret avansement.

Villarreal har tatt fire poeng på de to siste rundene i La Liga og ligger på åttendeplass. Borussia står med to strake tap i Bundesligaen, men ligger fortsatt på tredjeplass.

Hjemmelaget har Bojan Jokic og Giovani dos Santos ute, og det er usikkerhet rundt Bruno Soriano.

Bortelaget har den viktige forsvareren Fabian Johnson tilbake i trening, men verken han, den tyske landslagsspilleren Christoph Kramer eller midtstopperen Martin Stranzl har tatt turen til Spania.

Det ble uavgjort mellom dagens motstandere i først runde.

Villarreal er ikke et enkelt lag å slå i Spania, og vi satser på at HU holder.

12. Celtic – Salzburg
Celtic ligger på andreplass i gruppe D med åtte poeng etter å ha spilt uavgjort borte mot bunnlaget Astra sist. Har fem poeng til gode på Zagreb, men er ikke helt sikker på avansement ettersom det er bortekamp mot kroatene i siste runde.

Ronny Deilas mannskap har fått opp dampen etter en tung start på sesongen i den hjemlige ligaen og topper nå etter å ha vunnet fem på rad.

Skadesituasjonen hos Celtic er langt bedre enn tidligere i sesong, selv om det fortsatt er litt smårusk.

Salzburg sikret en plass i sluttspillet med en overbevisende 5-1-seier borte mot Zagreb sist. Har uavgjort mot Celtic fra første runde som eneste poengtap.

Salzburg har som vanlig en trygg ledelsen i den østerrikske serien, men laget er ikke så suverent som forrige sesong (11-1-4 på de første 16 rundene).

Celtic bør helst ta tre poeng torsdag, og det skal gå mot en motstander som allerede er klar for sluttspillet. H.

432-rekken
1. Arsenal - Borussia Dortmund H

2. Anderlecht – Galatasaray H

3. Ludogorets – Liverpool HUB

4. Basel - Real Madrid UB

5. Malmö – Juventus HUB

6. Atletico Madrid – Olympiakos H

7. Bayer Leverkusen – Monaco HU

8. Wolfsburg – Everton HU

9. Sparta Praha – Napoli HUB

10. Tottenham - Partizan Beograd H

11. Villarreal - Borussia Mönchengladbach HU

12. Celtic – Salzburg H

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Arsenal - Borussia Dortmund H

2. Anderlecht – Galatasaray H

3. Ludogorets – Liverpool HU

4. Basel - Real Madrid UB

5. Malmö – Juventus UB

6. Atletico Madrid – Olympiakos H

7. Bayer Leverkusen – Monaco HU

8. Wolfsburg – Everton H

9. Sparta Praha – Napoli HUB

10. Tottenham - Partizan Beograd H

11. Villarreal - Borussia Mönchengladbach HU

12. Celtic – Salzburg H

Klikk her for å levere 96-rekkenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.