Gå til sidens hovedinnhold

Harry Kane sender Tottenham til topps

Harry Kane gjør sin første Premier League-start for sesongen i dag. Tottenham blir en av våre sikre på søndagens tippekupong.

Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien, tre kamper fra OBOS-ligaen og avsluttes med tre kamper fra Premier League. Bonuspotten er på ca 240 000 kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

1. Vålerenga - Stabæk
Vålerenga så ut som en klar medaljekandidat for et par måneder siden, men salget av Aron Dønnum har åpenbart påvirket Vålerenga i negativ retning. Kun en seier på de seks siste seriekampene og hele fire poengdelinger i denne perioden. Ligger på 7. plass med 23 poeng og har ti poeng opp til serieleder Molde. Hjemme på Intility Arena er kun to av åtte kamper vunnet (2-5-1).

Stabæk kjemper på i nedrykksstriden og ligger nest sist med kun 13 poeng. Ledet lenge 1-0 hjemme mot Mjøndalen forrige lørdag, men bruntrøyene sikret en klart fortjent utligning og det endte 1-1. Har ikke gjort noe stort vesen av seg på bortebane og kun vunnet en av åtte bortekamper (1-2-5).

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong, mens Stabæk faktisk vant 2-0 i 2019-sesongen. Vålerenga bør kunne fikse tre poeng i kveld. H.

2. Kristiansund - Molde
Kristiansund er i ferd med å gjennomføre enda en knallsterk sesong. Ligger på 5. plass med 26 poeng og har kun to poeng opp til Rosenborg på bronseplass. Meget solide 6-1-1 hjemme i Kristiansund og hjemmetapet kom i seriepremieren mot Bodø/Glimt. Røk hele 0-3 borte mot Glimt forrige søndag, men var langt bedre med i den kampen enn sluttresultatet tyder på.

Molde hadde spillefri forrige helg og var sist i aksjon borte mot Viking for 14 dager siden. Ledet 2-0 til pause i den kampen, men endte opp med å tape 2-3. Erling Moes Molde er fortsatt klart best på hjemmebane (7-0-1), serielederen har ikke bedre enn 3-3-2 på bortebane.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Kristiansund og Molde kommer til å få en stri tørn også denne gang. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Odd - Strømsgodset
Nedadgående formkurve for Odd etter salget av toppscorer Mushaga Bakenga. Men også defensivt sliter Odd om dagen. De fire siste Eliteseriekampene har gitt tre tap og en seier og hele 13 baklengsmål. Seieren kom nest sist hjemme mot formløse Haugesund. Har falt ned til 10. plass på tabellen med sine 22 poeng, men har sterke 4-2-1 hjemme i Skien.

Strømsgodset snudde 0-1 til pause til 3-1 seier hjemme mot Brann sist lørdag, men var effektive i den kampen og det hadde ikke vært noenting å si på om Brann hadde fått med seg poeng da. Samtidig hadde Godset helt klart fortjent poeng borte mot Sarpsborg 08 nest sist, den kampen tapte de 0-1. Skrekkelige 0-2-6 på bortebane for Godset som i likhet med Odd står med 22 poeng.

Godset vant 3-1 i Skien forrige sesong, og kan ta sesongens første borteseier mot et formsvakt Odd søndag kveld. Vi tar sjansen på UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Sarpsborg 08 - Sandefjord
Etter fem kamper med kun to poeng, ble det en etterlengtet trepoenger for Sarpsborg 08 hjemme mot Strømsgodset for 14 dager siden. Ibrahim Kone scoret kampens eneste mål i en kamp der Godset var klart best. Spillemessig er det fortsatt svært mye å gå på for Lars Bohinens lag. Ligger på 12. plass med 17 poeng og har kun fire poeng ned til Mjøndalen på kvalikplass. Moderate 2-4-2 hjemme på Sarpsborg stadion.

Sandefjord med en strålende førsteomgang borte mot Brann for 14 dager siden og fortjent 2-1 ledelse til pause. Men endte opp med å tape 2-3. Også best hjemme mot Tromsø sist søndag, men fikk kun med seg ett poeng. Ligger på 11. plass med 21 poeng og har åtte poeng ned til trøbbel. 3-0-4 totalt på bortebane.

0-0 og 1-1 i de to siste tilsvarende i Sarpsborg. Det blir U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Tromsø - Bodø/Glimt
Normalt hjemmesterke Tromsø står faktisk uten hjemmeseier på sine sju første opptredender på Alfheim (0-3-4). Heldigvis har TIL fått med seg tolv poeng på bortebane. Ligger fjerde sist med 15 poeng og har kun to poeng ned til Mjøndalen på kvalifiseringsplassen. Tomas Totland har blitt linket til Vålerenga, men blir det neppe salg i denne omgang. Samme Totland er usikker til kveldens kamp.

Bodø/Glimt tok seg videre til gruppespill i European Conference League torsdag kveld. Sleit lenge med å få hull på byllen hjemme mot Kristiansund forrige søndag, men tre scoringer av Amahl Pellegrino sørget for 3-0 seier til Glimt. Har kommet seg helt opp i ryggen på serieleder Molde og er kun to poeng bak nå. Borte står Glimt med 3-2-2.

Bodø/Glimt har vunnet 2-1 på Alfheim i de to siste mellom lagene og må få et klart favorittstempel også denne gang. B.

6. Viking - Rosenborg
Imponerende snuoperasjon av Viking hjemme mot Molde for 14 dager siden. Lå da under 0-2 til pause, men snudde til 3-2 seier. Sist søndag fikk laget med seg ett sterkt bortepoeng fra Intility da det endte 1-1 mot Vålerenga. Ligger på 6. plass med 25 poeng og henger fortsatt med i medaljekampen, da det kun er fire poeng opp til Rosenborg på 3. plass. Solide 5-2-1 hjemme i Stavanger.

Rosenborg er ubeseiret på sine seks siste seriekamper og imponerte med 5-0 seier hjemme mot Odd forrige søndag. Men var heldige som vant 2-1 borte mot Mjøndalen nest sist og var også sjanseløse mot Rennes i torsdagens returkamp hjemme i European Conference League. Ligger på 3. plass i Eliteserien med 28 poeng og har kun fem poeng opp til serieleder Molde. Brukbare 3-3-2 på bortebane. Dino Islamovic, Markus Henriksen og Vebjørn Hoff er ute med skader.

Viking vant tilsvarende kamp 3-0 forrige sesong og får tipset også søndag. HU.

7. HamKam - Start
Kjetil Rekdal har gjort en strålende trenerjobb med HamKam som virkelig imponerte med 4-0 seier borte mot Ranheim mandag kveld. Fem dager før vant HamKam 2-0 borte mot høyt plasserte Jerv. Etter halvspilt OBOS-liga topper HamKam tabellen, tre poeng foran Fredrikstad. Totalt 4-1-2 hjemme på Briskeby.

Start kommer senest fra to strake poengdelinger. Forrige onsdag ble det 2-2 borte mot Fredrikstad, mens Start måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Sogndal mandag kveld. Innledet sesongen svakt og ligger helt nede på 8. plass med 19 poeng, men det er kun tre poeng opp til siste playoffplass. Brukbare 3-2-2 på bortebane.

HamKam imponerer mer og mer og vi tror ikke Start tar med seg tre poeng fra Hamar. HU.

8. Stjørdals-Blink - Bryne
Etter den flotte 2-1 seieren borte mot Strømmen i midten av juli, er det kun blitt ett poeng på de fire neste seriekampene for nedrykkstruede Stjørdals-Blink. Ligger nest sist med 13 poeng, men det er kun fire poeng opp til sikker plass og kun ett poeng opp til Strømmen på kvalifiseringsplassen. 10 av 13 poeng er tatt hjemme (3-1-3).

Nyopprykkede Bryne innledet sesongen bra, men står nå med kun ett poeng på de seks siste seriekampene. Det poenget kom hjemme mot Åsane forrige mandag. Tre dager senere ble det 1-2 tap borte mot Ullensaker/Kisa. Ligger på 11. plass med 18 poeng, men har ikke bedre enn 2-0-5 på sju spilte bortekamper.

Vi har klart mest tro på hjemmeseier og lar Stjørdals-Blink stå ugardert. H.

9. Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo
Ullensaker/Kisa er ubeseiret på sine seks siste seriekamper og står med tre strake seire, etter torsdagens 2-1 seier hjemme mot Bryne. Det har sendt Romeriks-laget opp på 6. plass og den siste playoffplassen. Står med 22 poeng.

KFUM Oslo er sammen med Strømmen det eneste laget som ikke har vunnet på bortebane hittil (0-4-3). Men med solide 4-2-2 på hjemmebane, er laget oppe på 18 poeng og ligger på 9. plass.

1-1 og 4-2 i de to siste tilsvarende på Romerike. På en vrien søndagskupong, går vi all-inn på Kisa. H.

10. Burnley - Leeds
Burnley gjorde en ganske brukbar bortekamp mot Liverpool forrige lørdag, selv om det tapte fortjent. Det endte 0-2 og dermed står Burnley uten poeng på sine to første seriekamper denne sesongen. De ledet 1-0 til pause hjemme mot Brighton i seriepremieren, men endte opp med å tape 1-2. Det blir nok en kamp for å overleve for Burnley denne sesongen. Ashley Westwood og Matej Vydra er usikre, mens Aaron Lennon er tilbake i klubben.

Leeds hang godt med lenge borte mot Manchester United i seriepremieren. Tre minutter ut i andre omgang utlignet Luke Ayling til 1-1 for Leeds, 12 minutter senere stod det 4-1 til Manchester United. 2-2 hjemme mot Everton i en fartsfylt og underholdende kamp på Elland Road forrige lørdag. Diego Llorente gjorde comeback i tirsdagens ligacupkamp mot Crewe, mens Robin Koch trolig er ute også i dag.

Leeds vant 4-0 på Turf Moor forrige sesong, men det er ikke gitt at det blir like enkelt for Leeds denne gang. UB.

11. Tottenham - Watford
Imponerende seriepremiere av Tottenham med 1-0 seier hjemme mot Manchester City og det var heller ikke veldig ufortjent. Tok også full pott med 1-0 seier borte mot Wolverhampton forrige søndag og står med full pott etter to serierunder. Torsdag kom også beskjeden om at Harry Kane blir værende i klubben og han er klart til sin første seriekamp søndag. Ellers ser det bra ut med mannskapet til Tottenham som med seier i dag vil toppe Premier League-tabellen etter tre runder.

Nyopprykkede Watford med 3-2 seier hjemme mot Aston Villa i seriepremieren, men fikk som ventet trrøbbel borte mot Brighton forrige lørdag og endte opp med 0-2 tap. Meget svake 2-4-13 på bortebane da de rykket ned fra Premier League etter 2019-20 sesongen. Nathaniel Chalobah, Dan Gosling og Joao Pedro er aller fortsatt uaktuelle. Førstekeeper Ben Foster skadet seg i midtuken og mister trolig dagens kamp.

Tottenham blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

12. Wolverhampton - Manchester United
To strake 0-1 tap for Wolverhampton i sesonginnledningen, men de hadde fortjent poeng både borte mot Leicester i seriepremieren og hjemme mot Tottenham forrige søndag. Friskmeldte Raul Jimenez tegner seg nok snart på scoringslisten. Etter en flott 7. plass i 2019/20-sesongen, ble det en litt skuffende 13. plass på Wolverhampton forrige sesong. Midtbanespilleren Daniel Podence var tilbake i ligacupen tirsdag, mens både Willy Boly og Yerson Mosquera er tilbake i trening.

Fredag kom nyheten om at Cristiano Ronaldo vender tilbake til Manchester United og det er naturligvis en kjempenyhet for United. Som innledet sesongen med en strålende 5-1 seier hjemme mot Leeds, men ditto skuffende med kun 1-1 borte mot Southampton forrige søndag. Ubeseiret på bortebane forrige sesong (12-7-0). Scott McTominay er ute på ubestemt tid, mens nysignerte Raphael Varane er spilleklar. Marcus Rashford, Alex Telles og Dean Henderson er fortsatt ute.

1-2, 1-1 og 2-1 i de tre siste tilsvarende på Molineux. Ikke gitt at United vinner denne, men vi tror heller ikke de taper. UB.

96-rekker:
1. Vålerenga - Stabæk H

2. Kristiansund - Molde HUB

3. Odd - Strømsgodset UB

4. Sarpsborg 08 - Sandefjord U

5. Tromsø - Bodø/Glimt B

6. Viking - Rosenborg HU

7. HamKam - Start HU

8. Stjørdals-Blink - Bryne FK H

9. Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo H

10. Burnley - Leeds UB

11. Tottenham - Watford H

12. Wolverhampton - Manchester United UB

432-rekker:
1. Vålerenga - Stabæk H

2. Kristiansund - Molde HUB

3. Odd - Strømsgodset HUB

4. Sarpsborg 08 - Sandefjord HUB

5. Tromsø - Bodø/Glimt B

6. Viking - Rosenborg HU

7. HamKam - Start HU

8. Stjørdals-Blink - Bryne FK H

9. Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo H

10. Burnley - Leeds UB

11. Tottenham - Watford H

12. Wolverhampton - Manchester United UB