Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix

Haugesund til semifinale

Hjemmesterke Haugesund får neppe problemer med Hødd i cupen. Her er lørdagens andre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
Premier League: Preview 2012-13
Engelsk fotball: Slik ser du kampene
Engelsk fotball: Følg kampene LIVE
Championship: Preview 2012-13
Oddstips 1: Pangstart for QPR
Oddstips 2: Haugesund til semifinale
Tippetips: Arsenal starter med seier
V75 Sørlandet: Fornyet tillit i V75!

Leeds og Wolverhampton innleder denne lørdagen på langoddsen. Deretter går det i Oddsen-Ligaen, Premier League og Championship utover dagen, før vi får to av kvartfinalene i NM, Ligue 1 og Primera Division utover kvelden. Også nederlandsk, belgisk, tyrkisk, svensk og dansk fotball er det gjort plass til.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
35. Nybergsund IL-Trysil - FK Tønsberg B 4,25

Oddsen-Ligaen avdeling 1. FK Tønsberg er avdelingens svakeste bortelag, så dette er et skikkelig langskudd. Grunnen til at vi ikke tror på Sundet lenger er alle de negative signalene som kommer fra de dype skoger. Tap mot Elverum, tap mot Lillehammer sist, samtidig som de trekker rekruttlaget i 3. divisjon, slanker A-stallen og har så svak økonomi at spillerne blir direkte skadelidende (ingen har fått utbetalt feriepenger ennå). Det er ikke helt utenkelig at dette går utover det sportslige, og da er veien kanskje ikke så lang til at FK Tønsberg pynter på sin begredelige bortestatistikk der de minst venter det.

Dagens avslag
77. FC København - Brøndby H 1,45

Det pleier å være høyere odds enn 1,45 på FCK når de spiller København-derby mot Brøndby. Grunnen til at vi bare får 1,45 på hjemmeseier i Parken denne gangen, er at FCK topper tabellen og er ubeseirede, mens Brøndby sliter i andre enden av tabellen. Likevel er vi på vakt, for det kan godt være den ekstra mobiliseringen av krefter som Brøndy gjerne gjør til derbykampene, som fører til at de tar poeng igjen. Brøndby hater å tape i Parken, og FCK er tross alt ikke så overlegent gode i år, selv om tabellen i Superligaen forteller at de fortsatt er best.

Dagens spill
Vi er så glade for at Premier League og Championship er i gang, at vi ikke klarer å holde oss unna spill i første runde. Vi startet dagen med en Premier League-dobbel, nå ser vi på Haugesunds sjanser i kvartfinalen og Mallorcas åpningskamp i La Liga i dagens andre tips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

86. Haugesund - Hødd
NM i fotball, kvartfinale. Haugesund har slått ut Odd, Egersund, Staal og Avaldsnes på veien hit. De har innledet sesongen meget godt, men fra juli og til nå har de ikke imponert i like stor grad. 1-1-4 på de seks siste i Tippeligaen har tatt klubben ned til en 7. plass på tabellen. Men det skal sies at Haugesund var gode i sin forrige hjemmekamp, som de vant 4-2 mot Vålerenga, og de klarte å redusere til 2-3 i Bergen forrige helg, etter en dårlig start mot Brann.

Søderlund (a) er tilbake fra innsats på landslaget. Lite skader ellers, men vi setter spørsmålstegn ved Geir Ludvig Fevang, Våge Nilsen og Andreassen, som har vært ute den siste tiden med skader.

Hødd har slått ut Tornado Måløy, Arna-Bjørnar, Sarpsborg 08 og Asker på veien hit. De sliter med å komme seg opp på trygg plass i Adeccoligaen, og de tapte 1-2 på Gjemselund forrige helg. Bare 0-2-6 på åtte bortekamper i Adeccoligaen. Heller svak form og det har vært en del skader i laget den siste tiden, og det har ikke Hødd tålt spesielt godt.

Brandal har slitt med sykdom, Sandal med en skade, men begge blir antagelig klare. Victor Grodås er også klar for spill. Andreas Rekdal er hentet tilbake fra Larsnes/Gursken.

Bortekamp i Haugesund var ikke den gunstigste trekningen Hødd kunne fått, for selv hjemme på Høddvoll ville de antagelig hatt store problemer med Haugesund. Slik lagene står mot hverandre nå, har vi vondt for å se noen annen utgang på dette enn at hjemmelaget vinner, trolig med god margin. Haugesund scoret 4 ganger mot Vålerenga her nylig, vi tror de kan gjenta den bedriften med Søderlund og Djurdjic på banen. 1,70 for en klar hjemmeseier frister og brukes i en dobbel.

111. Mallorca - Espanyol
Primera Division. Det begynner å bli noen år siden Mallorca var nærmest uslåelige hjemme på øya. Etter den flotte 5. plassen i 2009-10, ble det nesten nedrykk sesongen etter og forrige sesong var de også langt nede på tabellen, men kom opp til 8. plass etter en liten sluttspurt. 9-5-5 på hjemmebane forrige sesong. De går antagelig mot en ny sesong rundt midten av tabellen nå. De har sikret seg spillere som Javi Marquez (m) fra dagens motstander, Antonio Lopez (f) fra Atletico Madrid og Javier Arizmendi (m/a) fra Getafe. Enkelte spillere har forlatt klubben, men laget ser minst like bra ut som sist.

Nykommer Marquez går ganske sikkert rett inn på midtbanen, og Lopez i forsvaret. Det skal ikke være mange skader, men klubben melder at Arizmendi og Álvaro muligens står over. Nunes (f) og Martí(m) er klare for spill etter skader. Tomer Hemed og Dudu Aouate er tilbake fra det israelske landslaget.

Espanyol har vist muskler på hjemmebane de siste sesongene, men som bortelag har de ingen gode tradisjoner. 3-6-10 på forrige sesongs bortekamper sørget for en litt kjedelig 14. plass. Flere av lagets beste forrige sesong har reist, enkelte lånt ut. Javi Marquez, Coutinho, Weiss, Pandiani, Uche, Romaric og Amat spiller ikke for Espanyol denne sesongen.

I dag er Sergio Garcia, Baena og Colotto ute med skader, ser det ut til. Tidligere Villarreal-spillere Capdevila (f) og Wakaso (m) kan få sine første minutter for klubben.

Her frister hjemmeseieren, ikke fordi Mallorca er noe fantastisk lag, men fordi Espanyol stiller det vi mener er et ganske svakt lag, og sjelden er noen trussel på reise uansett. 1,80 for hjemmeseieren gir oss en dobbel til 3,06. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 19.55.

86. Haugesund - Hødd (0-1) 1,70 3,80 3,05
111. Mallorca - Espanyol 1,80 3,05 3,40

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus