TABELLTIPS ELITESERIEN:
12. plass: Lillestrøm

- Hva tror du om LSK denne sesongen, Pål André Helland?

- Jeg tror vi kan få en veldig bra sesong. Det er mye positivitet rundt laget, og det er mange spennende unggutter, som kan ta et veldig stort steg og som det er et stort potensial i.

- Hvilken spiller på LSK er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg får ta noen som er litt ubeskrevet. Jeg tror at Lars Ranger på høyreback kommer til å få en god sesong. Så håper jeg vi får litt fart i fetteren til Braut Haaland, Jonatan Braut-Brunes. Da har vel dere i media noen overskrifter liggende latent.

Les også: Mener Fagermo må vinne titler med Vålerenga nå

- Hvem tror du vinner Eliteserien?

- Jeg tror Rosenborg vinner. Rent historisk er man aldri langt unna hvis man tipper Rosenborg som vinner. De har fått rensket litt, har en merittert og beviselig god trener. Han har fått satt stallen sin selv, de har hentet tilbake Markus og Per nå, som har fått en god pre-season. De har dobbel dekning på alle plasser. Har den mest meritterte stallen og er den klubben med best økonomiske rammer for å lykkes. Jeg tror RBK slår tilbake og vinner, så tror jeg Molde blir nummer to.

- Hvem rykker ned?

- Det er litt ufint å si, men ... jeg tror kanskje Sandefjord kan få det tøft. Jeg lurer på om det er litt underkommunisert hvor god jobb Cifuentes gjorde i fjor. Sandefjord var veldig gode i fjor, med et lag som på papiret overpresterte litt. Det tyder på en trener som har gjort en veldig god jobb.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil?

- Hvis Botheim dunker inn mål i Bodø/Glimt, vet jeg at han er en kar det blir litt fart i, og han er en som kan bli veldig profilert. Også har du de beste spillerne i de største klubbene. Rosenborg dyrker jo Vecchia veldig - han nye svenske kanten, som i tillegg har en en popstjerne latent liggende i seg. Alle lag som har profiler, må bare dyrke dem for å skape mest mulig rock'n roll og engasjement rundt klubbene. Det er alle tjent med.

Les også: Avslørte detalj om hvor mye makt Solskjær har i United

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Det er lett for meg å si Kåre Ingebrigtsen. Jeg har ikke mange dårlige opplevelser med han, så det får være svaret.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Hvis vi ser bort fra LSK, for der er det mange, så tror jeg Emil Konradsen Ceide i Rosenborg. Han er kanskje den beste dribleren i Eliteserien. Hvis det først løsner, og han begynner å produsere litt målpoeng, så blir han veldig, veldig god.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Forhåpentligvis spiller jeg fortsatt fotball. Jeg har en ambisjon om å spille på toppnivå så lenge jeg er god nok. Man er prisgitt den tiden man får når man er så privilegert at man får ha sin hobby og store lidenskap som jobb. Jeg vil ikke spille den dagen jeg ikke er god nok, men hvis jeg fortsatt er god nok til å spille og bidra på toppnivå, så håper jeg og tror at jeg gjør det. Ingenting er bedre enn at jeg gjør det i Lillestrøm.

Les også: Har konkludert i Godset-saken

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg likte veldig godt å komme til Åråsen som Rosenborg-spiller fordi det er en fantastisk stadion med nydelig gressbane. Jeg er veldig svak for gress, så da blir det fort Lerkendal eller Brann Stadion.

- Hvorfor falt valget på Lillestrøm da du forlot Rosenborg?

- Under rådende omstendigheter var det uaktuelt for meg å flytte ut av landet, med familiesituasjonen, korona og alt det negative rundt det. Jeg er veldig glad i gress, glad i tradisjoner og glad i at det betyr noe. Lillestrøm tikket alle de boksene og så er det litt optimisme rundt klubben, i og med at de har vært nede, snudd og hentet fart igjen. Jeg har veldig tro på dette prosjektet. Jeg kunne gått utenlands og tjent mye mer penger, men for meg er fotball så artig at det handler om å finne ut hvor du tror det er artigst å spille. Jeg tror at jeg kommer til å trives best i Lillestrøm og har tro på at det kan bli et fruktbart forhold.

- Hvordan har reaksjonene vært på det i Trondheim? Det må jo smerte litt for en hardbarka RBK-fan å se deg i LSK-drakt?

- Nei, det er stort sett bare positivt. De så vel utenfra at det var litt anspent på slutten der, så jeg håper og tror jeg har etterlatt et godt avtrykk i Rosenborg. Fra Lillestrøm-supporterne sin side, har jeg følt meg veldig ønsket. Fra RBK-siden har jeg takket og satt pris på den tiden vi hadde sammen.

Les også: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappa-Ødegaard prøve

- Både du og Gjermund Åsen er jo rundt 30 år og bør ha noen gode år igjen på fotballbanen. Hvorfor endte det som det gjorde i RBK for deres del?

- Jeg har fått en grei forklaring på det. Jeg kan ikke snakke på vegne av Gjermund, men for meg handlet det om at de var usikre på kroppen min - at jeg var for mye skadet. Det er fair enough, det, så får jeg bare bevise at det ikke er sånn. Det har blitt litt hypet. Jeg har stort sett raket med meg minimum 30 kamper fordelt på serie, cup og Europa hvert år, men aller helst skulle jeg vært det småtteriet foruten.

- I et intervju med LSK.no sier du at du ikke vil avkrefte at du og Gjermund Åsen snakket sammen og avtalte at begge skulle gå for samme klubb i vinter. Kan du avsløre litt mer om hva som skjedde og hvordan de samtalene der imellom var?

- Vi er jo begge ærgjerrige og mener sjøl at vi er noenlunde høvelige fotballspillere, så ville ikke være bekjent med hvordan situasjonen var i Rosenborg, så vi ville slå tilbake. Vi er også gode kompiser, som stoler veldig på hverandre som spillere. Vi ønsket å få til noe sammen, og det fikk vi heldigvis til i Lillestrøm.

Les også: Tromsø-profilen om det tøffe utenlandsoppholdet: - Det var veldig spesielt

- Du og Åsen gjennomførte et ganske kjent interju direkte på TV i en av de siste kampene det var lov med fulle tribuner i Norge før koronaen. Står du inne for det du sa, og føler du det er en større likegyldighet til RBK nå enn for ti år siden?

- Jeg står inne for det jeg sa, ja. Det var en livsvikig kamp for Rosenborg, og det var knapt 5000 tilskuere på stadion. Jeg vet jo sjøl at når omgivelsene føler at en klubb drar i samme retning og man kjenner seg igjen i konseptet og i spillerne og teamet rundt, så er det 15-20.000 på kamp. Det må man jobbe for, for det unner jeg alle fotballspillere, å spille for et fullsatt Lerkendal. Sånn er det i samtlige klubber. Man må klare å engasjere supporterne sine og kan ikke distansere seg fra dem. Det tror jeg er nøkkelen til å få et best mulig produkt. Det får man når det er flest mulig folk på kamp, når flest mulig folk bryr seg. I norsk fotball må vi sørge for å engasjere omgivelsene, og det var et par år på slutten i Rosenborg der jeg følte at man distanserte seg litt fra publikum, og da så man igjen det på tilskuertallene.

- Hvordan blir det å ta på seg gul drakt og gå ut på Lerkendal 30. oktober?

- Det skal gå fint, det. Som idrettsutøver er man ganske selvsentrert og egoistisk. Jeg har null problemer med å score mål på Lerkendal. Det er mine og mitt lags interesser som går først alltid. Jeg har fortsatt et hjerte for Rosenborg. Det har jeg har jeg hatt fra barnsben av, men nå er jeg Lillestrøm-spiller og kommer til å ofre alt for at vi vinner hver kamp. I en ideell verden vinner vi 30 kamper og Rosenborg vinner 28, men så naiv er ikke jeg heller.

Les også: Klubbhelten mener det bør være slutten på Liverpools gulltriov

OVERGANGER:

INN:

Pål André Helland (Rosenborg)
Gjermund Åsen (lån, Rosenborg)
Kent Håvard Eriksen (Sandnes Ulf)
Alex Craninx (lån, Molde)
Vetle Dragsnes (Mjøndalen)
Uranik Seferi (Kvik Halden)
Josef Baccay (tilbake fra utlån)
Kaan Kairinen (Midtjylland)
Charles Ezeh (tilbake fra utlån)
Emil Gundelach Ødegaard (tilbake fra utlån)
Jonatan Braut Brunes (Florø)
Igoh Ogbu (Sogndal)

UT:

Björn Bergmann Sigurðarson (Molde)
Aleksander Melgalvis (HamKam)
Simen Rafn (utgått kontrakt)
Torbjørn Kallevåg (Aalesund)
Kristoffer Ødemarksbakken (Aalesund)
Arnor Smarason (Valur)
Tryggvi Haraldsson (Valur)
Jo Coppens (Unterhaching, Tyskland)
Frode Kippe (lagt opp)
Marius Amundsen (lagt opp)

LILLESTRØMS TRENINGSKAMPER:

18. april: Strømsgodset - Lillestrøm 2-3 (Isaksen, Krogstad, Kairinen)
25. april: Sarpsborg 08 - Lillestrøm 0-2 (Lehne Olsen, Edh)
2. mai: Mjøndalen - Lillestrøm 2-1 (Kairinen)
9. mai: Stabæk - Lillestrøm 0-1 (Dragsnes)

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2.35 i odds foran Rosenborg med 4 , og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill