Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

Helsingborg jager millioner

Åge Hareide og hans Helsingborg har en bra mulighet til å nå gruppespillet i Champions League. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 2: Se opp for Zola
Lunsjtrav Drammen: Straffespark for Goalpike

Det er en svært innholdsrik meny på fotballen denne uken og derfor kommer Norsk Tipping med to langoddsprogrammer denne midtuken. 74 av tirsdagens spilleobjekter skal avgjøres tirsdag, men det er også funnet plass til en rekke objekter som skal spilles onsdag og torsdag. Fire av dagens kamper er hentet fra playoff til Champions League, ellers er det i all hovedsak engelsk fotball det handler om.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Borussia Mönchengladbach - Dynamo Kiev

Det er ingen tvil om at det gror fantastisk godt i tysk fotball for tiden, men tyske klubblag (bortsett fra Bayern München) har ikke prestert veldig godt i Europa de senere årene. Borussia Dortmund feilet i gruppespillet i CL sist sesong, og Håvard Nordtveit og hans Mönchengladbach får en tøff oppgave med å avansere til gruppespillet i år. Stortalentet Marco Reus er forsvunnet fra klubben og det kommer til å merkes. Rutinerte og kontringssterke Dynamo Kiev kan utmerket godt vinne kveldens oppgjør og 3,15 på ukrainsk seier er spennende. Et klart langskudd for oss.

Dagens avslag
Bolton - Derby
Notorisk ustabile Championship og 1,60 i odds på Bolton her. Et Bolton-lag som skuffet stort i seriepremieren borte mot Burnley (tap 0-2). Derby ga riktignok fra seg en 2-0 ledelse hjemme mot Sheffield Wednesday (2-2), men har en veldig sterk offensiv og kan overraske her. 1,60 på Bolton-seier er uansett helt håpløst.

Dagens spill
Helsingborg - Celtic
Playoff til Champions League og første kamp spilles altså i Helsingborg. Helsingborg har kommet seg til playoff etter å ha slått walisiske The New Saints i 2. kvalifiseringsrunde og polske Slask Wroclaw i den tredje kvalifiseringsrunden. Mot polakkene avgjorde Åge Hareides menn allerede i bortemøtet med råsterke 3-0. Søndag måtte laget gi tapt 1-2 borte mot topplaget Elfsborg i den hjemlige Allsvenskan, men Åge Hareide har uansett hatt en svært heldig hånd med sitt trenervirke i "gamleklubben".

Det er allment kjent at skotsk fotball er i krise og siden Glasgow Rangers er tvangsnedflyttet etter vedvarende økonomiske problemer, er det opplest og vedtatt at Celtic vinner ligamesterskapet denne sesongen. Seriestartet med 1-0 seier hjemme mot Aberdeen forrige helg, men var i kjempetrøbbel borte mot nyopprykkede Ross County i helgen og berget uavgjort da med utligning på overtid (1-1). Kom inn i Champions League i den tredje kvalifiseringsrunden og slo da finske HJK Helsinki 2-1 i hjemmemøtet og komfortable 2-0 borte.

Islendingen Alfred Finnbogasson er dessverre uaktuell for hjemmelaget i kveld, selv om alt var klappet og klart for permanent overgang fra Lokeren. Ufint spill av Heerenveen i kulissene gjorde at den nederlandske klubben snappet islendingen og saken kommer til å få etterspill. Haugesunds notoriske goalgetter Nikola Djurdjic er hentet inn som erstatter og får trolig sin debut alerede i kveld, kanskje i tospann med sin gamle klubbkompis i Haugesund, Thomas Sørum. Ardian Gashi er fortsatt meget sentral på laget, mens tidligere Brann-spiller Erland Hanstveit fortsatt er skadet.

Det er ikke mange profiler på Celtic for tiden. Mest profilert er den greske landslagsspilleren Giorgis Samaras. Vår egen Thomas Rogne er ventet å starte i midtforsvaret i kveld. For øvrig har Celtic noen spillere skadet, som trolig hadde startet i kveld.

Det er elleve år siden sist et svensk lag var i gruppespillet i Champions League, men vi har veldig bra tro på at Helsingborg tar første stikk i kveld. Norsk Tipping holder Celtic som ørsmå favoritter, vi er ikke enige. 2,50 er oddsen for at Helsingborg vinner første oppgjør og den må testes i kveld. Vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 (spillestopp kl 20.40):
Kamp 17. Helsingborg IF - Celtic 2,50 2,80 2,40
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus