Foto: Getty Images

Helsingborg mot tabelltopp

Selv ikke gode Häcken skal ha noen sjanse i Skåne.

Kommersielt

Sportspills meny mandag
V4 Örebro: Vi starter med Calle
Lunsjtrav Klosterskogen: Lar seg ikke fange
Tippeligaen: Skader og karantener

langoddsen finner vi to oppgjør fra Tippeligaen, flere oppgjør fra Allsvenskan og dansk superliga, samt Oddsen-Liga og norsk 3. divisjon. Engelsk Championship og Primera Division finner vi også, i tillegg til fotball fra Finland, Tyrkia og Sveits.

Det ble en god dag i går, med treff på Haugesund og Norwich i en dobbel til 3,41, samt langskuddet Alta til 2,95 og uavgjort i Sunderland til 3,05.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
AC Horsens - Silkeborg U 3,15

Dansk superliga. Dette er den store bunnkampen, begge lag ligger på nedrykk når 3 runder gjenstår. Det er ikke matematisk sikkert, men en eventuell taper her skal få det fryktelig tungt med å berge plassen, spesielt Silkeborg, som har to poeng mindre enn Horsens. Hjemmelaget bør jo avgjøre dette, men de sliter med å produsere målsjanser og scorer alt for lite. Silkeborg spiller mer risikabelt og åpent, og kommer fra 2-2 mot Nordsjælland. Det er ellers ganske lenge siden Horsens vant hjemme mot Silkeborg, vi må helt tilbake til 2007, det er 1-1 som er gjengangeren i resultatlistene mellom disse. Uavgjort er ikke det dummeste å satse på mellom to lag som sjelden vinner, og det er klassisk bunnlag-uflaks å bare klare ett poeng mot andre bunnlag. Uavgjort til 3,15 er et aktuelt langskudd.

Dagens avslag
FC Lahti - HJK Helsinki B 1,70

Veikkuasliiga. Vi husker FC Lahti vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 3-0, som enda større outsidere enn i dag. Årets sesong er bare fem runder gammel, og Lahti har vel ikke direkte imponert, men de har vunnet den ene spilte på dagens bane. HJK er Finlands beste lag, de ble seriemestere med god margin i fjor og enda bedre margin året før, og de er i toppen etter 3-2-0 på de fem første i år. Men de feilet som store favoritter borte mot Inter Turku og det ble bare 0-0 hjemme mot Mariehamn sist. Vi melder pass på HJK til 1,70 på bortebane i dag.

Dagens spill
Det er stor spenning i Tippeligan, men vi mener å se en mer opplagt vinner i Allsvenskan, og en god vinnerkandidat i Championship-playoff også.

238. Helsingborg IF - Häcken
Allsvenskan. Helsingborg tok sin fjerde strake seier da de vant 1-0 borte mot Syrianska forrige runde. Forrige hjemmekamp vant de hele 5-1 mot Gefle, og det ser ut til at formen er stabilt god, etter en noe rufsete start. Poeng i dag vil ta dem opp på tabelltopp.

Bouaouzan, C. Andersson, Uronen, E. Andersson og Jarl er ute, oppgir klubben på sin nettside. Dette er troppen:

Målvakter:D. Andersson, Hansson
Forsvar: Sadiku, Atta, Edman, Krafth, Baffo, Hanstveit, Larsson
Midtbane: Mahlangu, Lindström, Gashi, Lindgren, Bedoya, Nordmark, Svensson
Angrep: Simovic, Santos, Accam.

Häcken vant 1-0 hjemme mot Brommapojkarna forrige runde og tok sin tredje strake hjemmeseier etter at de røk 0-3 hjemme for IFK Göteborg i premieren. På bortebane har det ikke gått like greit, det har blitt tap for Norrköping og Östers, etter 0-0 mot Kalmar. Häcken er ventet å kjempe i toppen, men må opp et par hakk i bortekampene før de er der.

Lagkaptein Kahn (f) måtte av banen med benbrudd i forrige kamp og er ute i rundt to måneder.

Avspark på Olympia er satt til klokken 19.07, etter året klubben ble stiftet. Vi tror hjemmelaget skal ha gode sjanser, igjen, de er i siget og vinner både borte og hjemme, mens Häcken ikke har knukket borte-koden ennå. Det står 4-1-0 fordel HIF i de fem siste tilsvarende, og vi kjøper 1,70 på nok en hjemmeseier.

Norsk Tipping

246. Brighton & Hove Albion - Crystal Palace
Championship, playoff, kamp 2 av 2. Det ble 0-0 i London, og spenningen er like stor før denne avgjørende kampen. Bortemålsregelen som vi kjenner fra Champions League og Europa League gjelder ikke her, vi får ekstraomganger og eventuelt straffer dersom kveldens kamp ender uavgjort.

Brighton rundet av sesongen med tre strake seire, mot Blackpool, Leeds og Wolves, og de er nå ubeseirede i sine ti siste spilte. De hadde 11-9-3 på eget gress i ligaen og ingen spilte mer uavgjort enn måkene, med de slo dagens motstander 3-0 her på Amex Stadium.

Calderon (f) var tilbake sist og erstattet Bruno, som er ute med skade. Mackail-Smith (a) og Hoskins (a) er ute fra før. Barker (a) var ikke med sist og er ute her også. Orlandi (m) er friskmeldt, så manager Gus Poyet stiller trolig likt lag som på fredag.

Crystal Palace hadde en veldig god høst og kjempet helt i toppen, men utover vårparten vant de ikke spesielt mange kamper, de har for ekspempel bare én seier på de 11 siste rundene og har ikke vunnet en bortekamp siden 1. mars. Det holdt likevel til playoff.

Dobbie (a) er utlånt fra Brighton og får ikke spille mot moderklubben. Manager Ian Holloway mangler McCarthy (f) og Parr (f) fra tidligere, men verre er det at Murray (a), som ble toppscorer i Championship med 30 mål, skadet seg i den første kampen og er ute her. Williams (m) måtte også av banen sist, men han kan være tilbake. Noe usikkerhet rundt Zaha (m), den gode vingen som ble solgt til Manhester United allerede i januar, men han blir trolig klar.

Vinneren her møter Watford i finalen på Wembley. Vi tror det blir Brighton som reiser dit, siden Crystal Palace har hatt veldig tungt for å vinne kamper denne våren, og ikke klarte å utnytte hjemmebanefordelen sist. Murrays fravær svekker bortelaget, og 1,80 for hjemmeseier er fint. Vi får en dobbel til 3,06 og setter en hundrelapp. Spillefrist klokken 19.00.

238. Helsingborg IF - Häcken 1,70 3,25 3,80
246. Brighton- Crystal Palace 1,80 3,20 3,55

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus