World Cup Slalåm Schladming Østerrike

Tirsdag 25. januar:

Start første omgang - 17.45

Start andre omgang - 20.45

Live odds etter rennstart

Konkurransen ser du på NRK 2

Oddsen på konkurransen finner du her

Schladming er en by vest i delstaten Steiermark i de sentrale delene av Østerrike, nær delstatene Salzburg og Oberösterreich. Byen ligger mellom Dachsteinfjellet i nord og Niedere Tauern i sør, ved foten av Planai.

Byen har cirka fem tusen innbyggere og er et typisk vintersportssted. VM i alpint i 1982 og 2013 ble arrangert i Schladming, og verdenscupen har sitt stoppested her hvert år.

Kveldsrennet i Schladming - The night race - er det mest spektakulære rennet i alpinsirkuset. Vanligvis er det full fest her med 45000 tilskuere langs hele traseen, men på grunn av koronarestriksjoner vil det kun bli satt opp en tribune med plass til 1000 tilskuere i år.

Både Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg og Lucas Braathen er blant seierskandidatene i kveld. Norsk Tipping gir 2,70 i odds for norsk seier. Klikk på denne lenken for å levere spill på norsk seier

Det var i dette rennet publikum kastet snøball etter Henrik Kristoffersen i 2018 i håp om å forstyrre såpass at hjemmefavoritten Marcel Hirscher skulle gå til topps. Nå vet vi ikke om det var avgjørelsen, men Hirscher vant og Kristoffersen ble nummer to..

Løypen ligger i fjellet Planai, og starten er på 963 meter over havet. Etter 582 meters kjøring krysser de målstreken 745 meter over havet. Det gir en høydeforskjell på 218 meter.

Mestvinnende i bakken er de to gamle rivalene Hirscher og Kristoffersen med fire seiere hver. Det har også den gamle storløperen Benjamin Raisch.

Det er ca. 87 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Det norske laget:

Sebastian Johann Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Timon Haugan, Oppdal alpin
Lucas Braathen, Bærums Skiklub
Atle Lie Mcgrath, Bærums Skiklub
Alexander Steen Olsen, Kjelsås IL

Favorittene

Henrik Kristoffersen vil alltid være favoritt når han står på start i Schladming. Dette er en bakke han liker og med sine fire seire vet han hva som skal til for å få fart på skiene her.

Han var klart raskest til han kjørte ut i Wengen for en drøy uke siden. Etter en svak første omgang i Kitzbühel, kjørte han seg opp til tredjeplass med andre omgangs beste tid.

Vi tror det klaffer tirsdag kveld og han tar seieren.

Lucas Braathen er en kar med høy selvtillit, og med farten han har på skiene for øyeblikket kan han slå hvem som helst. Seier og andreplass i de to siste rennene gjør at han selvsagt også kan vinne i Schladming. Braathen topp tre er et godt spill.

Sebastian Foss Solevåg så friskere ut i Kitzbühel enn i Wengen. Tommelen er bedre og Solevåg er tryggere. Han var nummer tre etter første omgang i Kitzbühel og ledet suverent helt til han hektet halvveis i andre omgang. Solevåg er en soleklar vinnerkandidat.

Norsk seier spiller du på her til 2.70 i odds

Både Clement Noel fra Frankrike og Alex Vinatzer fra Italia kjørte sterkt i første omgang i Kitzbuhel. Feil i starten av andre omgang gjorde at de var sjanseløse på en topplassering. Potensialet er skyhøyt på begge og pallen er innenfor rekkevidde.

Dave Ryding hadde karrierens største dag i Kitzbühel på lørdag. Sliteren fra England som kjørte på plastikkunderlag frem til han var 21 år tok en meget populær seier, og det blir spennende å se hva han kan få til i Schladming.

En seier kan gjøre underverker for selvtilliten og vi blir ikke overrasket om han klinker til med et godt renn igjen.

Oddsen på konkurransen finner du her