Gå til sidens hovedinnhold

Her er fem Premier League-stjerner som startet i non-league

Det er landslagspause i Premier League og Championship i England, men mandag spilles det full serierunde i non-league i England.

Her kan du spille på tirsdagens kamper

Non-league kan virke som et lysår borte fra glansen og glamouren i Premier League, men en gang i blant avler de engelske bakgårdsklubbene opp fremtidige stjernespillere.

De fleste som følger engelsk fotball har hørt eventyrhistorien om Jamie Vardys fire år fra Conference-spiss hos Fleetwood Town til Premier League-mester med Leicester City. Det finnes også andre spillere som har fått fotballdrømmen oppfylt. Charlie Austin var ansatt i farens murerfirma og spilte for Poole Town før han havnet i Southampton. Nå spiller han i Championship-klubben QPR.

Onsdag er det ca. 31 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Her er syv andre Premier League-spillere med en fortid i non-league:

1. Michail Antonio – West Ham United

West Ham-spissen er kanskje det heteste navnet i Premier League om dagen. Antonio er toppscorer i den engelske toppdivisjonen, men fotballkarrieren startet i London-klubben Tooting and Mitcham United. Som 17-åringen kom han på radaren til Championship-klubben Reading. Han ble lånt ut til flere klubber. Etter flere låneopphold gikk han Sheffield Wednesday, og deretter videre til Nottingham Forest.

Etter 19 mål på 54 kamper i Nottingham Forest fikk han endelig sjansen i Premier League, da han signerte for West Ham i 2015 for syv millioner pund. Med sine 50 mål for West Ham er han klubbens mestscorende spiller i Premier League.

2. Chris Smalling – AS Roma

Chris Smalling prestasjoner for non-league-laget Maidstone United ble lagt merke til av Premier League-klubben Fulham, og etter to år på Craven Cottage ble forsvarsspilleren hentet til Old Trafford av Sir Alex Ferguson. Han spilte over 200 Premier League-kamper for Manchester United, og har spilt 31 landskamper for England. En fantastisk prestasjon for en spiller som begynte fotball-livet i non-league. Nå spiller Smalling for Jose Mourinhos AS Roma.

3. Troy Deeney – Watford

Troy Deeney er ikke den største stjernen i Premier League-sirkuset, men det er ikke mange forsvarsspillere i Premier League som liker å markere den 32 år gamle muskelbunten.

Her kan du spille på tirsdagens kamper

Historien forteller at han spilte ungdomsfotball i Chelmsley Town som 15-åring, og ble oppdaget av Walsalls Mick Halsall. Halsall dukket kun opp på kampen fordi sønnen spilte kampen, og til tross for at Deeney var bakfull scoret han syv mål i en kamp de vant 11-4. Han ble umiddelbart tilbud et prøvespill i League Two-klubben. Deeneys prøvespill var en suksess, og han ble lånt ut til non-league-klubben Halesowen Town, hvor han scoret åtte mål på ti kamper. Watford hentet Deeney i 2010. På Vicarage Road har han blitt en klubblegende. Han har scoret 140 mål for the Horets de siste elleve årene.

4. Callum Wilson – Newcastle

Til tross for store skadeproblemer, har Callum Wilson vært en stabil målscorer for Bournemouth og Newcastle i Premier League. Han har også spilt fire kamper for England, og scoret ett mål. Med det i tankene kommer det kanskje som en overraskelse at han kun scoret to mål på 20 kamper for Conference Premier-laget Kettering Town - den eneste klubben den tidligere Tottenham-stjernen Paul Gascoigne har vært manager i — og Tamworth mellom 2010 og 2012.

5. Danny Ings – Aston Villa

Store skadeproblemer ødela for Danny Ings i Liverpool, men etter at han gikk til Southampton fikk han fart på karrieren igjen. Før denne sesongen ble han hentet til Aston Villa. Da han kom til St. Mary's i 2018 var han på lån hos the Saints, og det var andre gang i karrieren han ble lånt ut. Første gangen var i 2010, da scoret spissen fire mål på ni kamper for non-league-laget Dorchester Town.

Her kan du spille på tirsdagens kamper