Frankrike - Marokko

Kampstart onsdag 14. desember kl 20:00

Spillestopp kl 19:59

Al Bayt Stadium, Al Khor

Kampen vises på TV2 Direkte

Ikke mange hadde trodd at Marokko skulle være i en semifinale i VM i 2022.

Men det er de.

Onsdag kveld kan de skape historie. Da kan Marokko bli den første afrikanske og arabiske nasjonen som tar seg til en finale i et verdensmesterskap i fotball. Dersom de skal klare det, må de slå regjerende verdensmester Frankrike i semifinalen.

Sportspills hovedspill på semifinalen mellom Frankrike og Marokko er uavgjort ved fulltid. Norsk Tipping tilbyr 131 spill på kampen, og vi har funnet tre andre høyinteressante spill.

Hernandez må ty til ulovlige midler

Vi tror at Theo Hernandez får kort. Det spiller du på her til 4,20 i odds

Bayern Münchens Lucas Hernandez ble skadet etter 13 minutter i åpningskampen mot Australia. Han ble erstattet av sin yngre bror Theo Hernandez.

AC Milan-spilleren har utviklet seg til å bli en av Frankrikes viktigste spillere i mesterskapet.

Han jobber kontinuerlig opp og ned på venstrekanten, og han er ikke redd for å utfordre offensivt. Det viste han flere ganger i VM. 25-åringen har to målgivende pasninger så langt. Det er like mange som Ousmane Dembélé. Det er bare Antoine Griezmann som har flere assists hos Frankrike med sine tre.

Theo Hernandez pådro seg ett gult kort i kvartfinalen mot England. På onsdag tror vi han får kjørt seg mot Marokkos høyreside.

Cesar Arturo Ramos Palazuelos skal dømme kampen mellom Frankrike og Marokko. Dette er hans fjerde kamp i mesterskapet. Brasilianeren har tillit mye før han har begynt å dele ut kort. Da han var kampleder i kampen mellom Marokko og Belgia delte han ut kun to kort, selv om det var 24 frispark i kampen.

Palazuelos kan oppleve et lignende kampbilde mellom Frankrike og Marokko. Frankrike vil antakeligvis ha størst ballinnehav, men marokkanerne vil kontre med full fart når de får sjansen. Det kan skape problemer for Theo Hernandez, og det er ikke usannsynlighet at han må ty til ulovlige midler for å stoppe Hakim Ziyech og Achraf Hakimi.

4,20 i odds på et gult kort til Hernandez er et interessant spill.

Ziyech skaper trøbbel for Frankrike

Vi tror at Hakim Ziyech scorer. Det spiller du på her til 6,80 i odds

Kylian Mbappe er en fantastisk spiller, og han skaper enormt mye med farten og den lekne teknikken sin på venstreflanken hos Frankrike.

Men han gidder ikke alltid å løpe tilbake i forsvar. Da Frankrike slo England 2-1 hadde han kun syv defensive ballberøringer. Polen og Australia viste hvordan Marokko kan bruke denne svakheten hos franskmennene, og England gjorde det samme i kvartfinalen.

England utnyttet gang på gang de store rommene bak Mbappe da de crosset baller fra venstre mot høyre flanken. Det gjorde at Bukayo Saka fikk ballen og kunne utfordre Theo Hernandez én-mot-én. Saka skape problemer for Frankrike gjennom hele matche, og det var et løp fra Arsenal-spilleren inn i boksen som ga England ett av straffesparkene i kampen.

Hernandez får en ny hektisk kveld på jobben onsdag.

Både mot Belgia og Canada var Marokkos høyreving Hakim Ziyech viktig i kontringsspillet til marokkanerne, og evnen hans til å trekke inn i banen og fyre løs med den gode venstrefoten sin gjør ham til en farlig spiller for Hernandez og midtstopper Dayot Upamecano.

Hernandez løp ned Mason Mount før Englands andre straffespark, og Upamecano var heldige som ikke pådro seg et straffespark tidligere i kampen. Begge de franske spillerne har fått trøbbel når de har møtt driblefanter med stor fart. Og det er akkurat det de møter i onsdagens kamp.

Tre av Marokkos fem mål i VM har kommet fra lagets høyreside, og Achraf Hakimi har i tillegg hatt en målgivende pasning. Hakimi vil antakeligvis måtte passe på lagkamerat Mbappe fra PSG, og det betyr at Hakim Ziyech får en mer sentral rolle. Ziyech er ofte involvert i frisparkene til Marokko, og han skaper mye på kanten sin. Frankrike har ikke klart å holde nullen i noen av VM-kampene sine så langt.

Ziyech kan hamre inn ett mål med venstrefoten sin. 6,80 i odds på at Hakim Ziyech kommer på scoringslisten er ok.

Straffespark nummer 17?

Vi tror det blir straffespark i kampen mellom Frankrike og Marokko. Det spiller du på her til 2,80 i odds

Det har vært delt ut 16 straffespark så langt i VM, og det ville ikke være en overraskelse om straffespark nummer 17 ble delt ut på Al Bayt Stadium onsdag kveld.

Frankrike ga vekk to straffespark med to litt klossete taklinger mot England lørdag. Heldigvis for franskmennene blåste Harry Kane sitt andre straffespark over mål på tampen av kampen. Dermed vant Frankrike 2-1 etter ordinær spilletid.

Det ble delt ut tre straffespark i ordinær spilletid i de fire kvartfinalene i forrige uke, og det ble delt ut ett straffespark i tirsdagens semifinale mellom Argentina og Kroatia. Det vil ikke være noen overraskelse om dommer Cesar Arturo Ramos også peker på straffemerket i onsdagens kamp.

Oddsen på at det blir straffespark i kampen mellom Frankrike og Marokko er 2,85.