I BRUKBAR FORM: Lionel Messi herjer i kjent stil om dagen.
I BRUKBAR FORM: Lionel Messi herjer i kjent stil om dagen. Foto: Albert Gea (Reuters)

Her kan Barcelona få trøbbel

Får ikke full tillit på søndagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1:
Citys superstatistikk kan ryke på Anfield
Oddstips 2: Montella er ikke Sevillas redningsmann
Oddstips 3: Sanchez-spekulasjonene ødelegger for Arsenal

V4 Charlottenlund: Dansk lunsj søndag

Innleveringsfrist for denne søndagskupongen er klokken 14.55 på søndag.

Komplette analyser finner du under spillboksen!

1. Liverpool — Manchester City
Etter tapet for Tottenham den 22. oktober, har Liverpool virkelig knekket en kode - i ligaen har de 9-4-0 på de 13 kampene siden nedsablingen på Wembley. De fikk en ny boost med både signeringen av Virgil van Dijk og stopperens matchvinnerscoring mot Everton i forrige fredags FA cup-oppgjør. Det er tilsynelatende fryd og gammen på Merseyside, altså, men nå er det opp til eksamen.

Klopps menn er sammen med dagens motstander de eneste ubeseirede på hjemmebane denne sesongen, 6-5-0 er tallene. Det vil nok være nok av revansjelyst hos hjemmelaget også, etter det pinlige 5-0-tapet på Etihad i høst.

De to siste kampene har gått uten Mohamed Salah, som har vært skadet. Han er nå tilbake. Clyne, Henderson, Moreno og Sturridge er alle utilgjenglige, mens en viss Philippe Coutinho er solgt.

Manchester City dundrer videre i ligaen og har vel på mange måter avgjort denne, de har også fokusert på cupene de er med i og spilte semifinale i ligacupen på onsdag, da med et noe redusert mannskap. Forrige bortekamp kom deres første poengtap på reisefot denne sesongen, 10-1-0 er uansett en makeløs statistikk.

Det blir naturligvis et toppet lag fra start her, men uten skadde Jesus, Kompany og Mendy.

HUB på tippekupongen.

2. Real Sociedad — Barcelona
Hjemmelaget har vært inne i en eneste lang nedtur siden sin formidable sesongtart og er nå i et lite ingenmannsland, selv om avstanden opp til europacupplassene er overkommelig. Og resultatene har vært noe forbedret de siste syv-åtte kampene, forrige hjemmekamp slo de Sevilla 3-1.

Hjemme på Anoeta er de normalt virkelig til å stole på, men 3-3-3 er de noe skuffende hjemmetallene denne sesongen. Ikke sjelden har katalanerne gått på en smell her de senere år, men forrige sesong endte oppgjøret 1-1, etter hjemmelaget ble fradømt en seier.

Gjestene gjorde som de ville i midtukens cuprunde mot Celta Vigo, ledet 3-0 etter rundt halvtimen spilt og begynte nedjoggingen allerede da. I ligasammenheng har de et forsprang på ni poeng og 15-3-0 totalt, dette virker ikke å være sesongen der de snubler noe sted, selv ikke på Anoeta.

UB.

3. CD Alaves — Sevilla
Hjemmelaget er i voldsomt trøbbel, så da hjelper det at de har vunnet tre av sine siste fem kamper, noe som har gitt dem ni av deres totalt 15 poeng. Og offensivt har de styrket laget med en viss John Guidetti på lån, han er aktuell for spill alt i aften.

3-0-6 er hjemmetallene til Alavés, så 60% av deres poeng er tatt her. Tre spillere går skadet og Alexis Ruano er suspendert for gule kort.

Sevilla sparket den kreftsyke Berizzo for så å erstatte ham med en viss Vincenzo Montella, som kommer fra en horribel høst i Milan. Horribel var også italienerens debut på trenerbenken, de tapte byderbyet mot Betis, den viktigste kampen hver sesong, 3-5 etter flere eksempler på elendig forsvarsspill. Nå har storklubben bare ett poeng på de siste fire.

Som vanlig er Sevilla soleklart best på hjemmebane og 3-0-6 er deres beskjedne tall på reisefot. Viktige spillere som Carrico og Pareja går stadig skadet, de har vært ute en god stund.

Alavés har funnet en vinneroppskrift og Sevilla virker helt ribbet for selvtillit. Her bør ikke bortelaget ta noe for gitt. (H)UB.

4. Espanyol — Athletic Bilbao
Det er heftige spekulasjoner rundt hvorvidt hjemmelagets trener Sanchez Flores skal til Stoke eller ikke, men i skrivende stund er han stadig sjef i Barcelona. Der har han opplevd et visst oppsving de siste kampene etter en tøff sesongstart, Espanyol har to trepoengere på rad og plutselig en god klaring ned til den røde streken.

På eget gress har de gjort nesten all jobben rent poengmessig og 5-1-3 er solide tall. I dag må de imidlertid klare seg uten to viktige midtbanespilelre i David Lopez og Javi Fuego. Ellers er Morillas og den andre Lopez ute med skade.

Få hadde troen på at den uerfarne reservelagstreneren Ziganda kunne snu den unektelig negative trenden den baskiske storheten var i på høsten, men jommen har de ikke 13 poeng på sine siste fem kamper og plutselig kontakt med europacupplassene.

Etter deres standarder har de ikke gjort det så verst på reisefot, heller, her har de 3-2-4 denne sesongen. De har noen fravær, som Balenziaga, de Marcos og Muniain.

HU.

5. CF Cadiz — CF Córdoba
Hjemmelaget har virkelig funnet formen i Segunda om dagen, uten at det stoppet dem fra å ryke ut 4-1 sammenlagt mot Sevilla i cupen. Uansett, i ligaen har de 16 poeng på de siste seks ligakampene og de har fått en liten luke til konkurrentene om direkte opprykksplass.

6-4-1 er deres sterke hjemmetall.

Cordoba var for bare et par sesonger siden på det øverste nivået, men nå er de nærmere et nytt nedrykk en noen tur opp - de har hele syv poeng opp til trygg grunn, og med fem poeng på de siste seks, har de gjort lite for å forbedre denne situasjonen. Bortetallene er rett og slett elendige: 1-1-9.

H.

6. Albacete — Granada
Hjemmelaget ligger så midt på tabellen som det er mulig å komme og de har ni poeng både opp og ned til plasser av betydning. Formen er helt godkjent og de har plukket syv poeng på sine siste fem kamper. De trives kalrt best på hjemmebane, med 5-3-3 her.

Gjestene ligger på den siste playoffplassen, men har et kobbel av lag hakk i hæl. De har like bra poengfangst som sin motstander for tiden, men på reisefot har de middelmådige 2-5-4 så langt denne sesongen. HU.

7. Cultural Deportiva Leones — La Hoya Lorca CF
Vertskapet ligger to poeng over den røde streken og har plukket fem poeng på de siste fem, akkurat nok til å holde seg over vann. De har de snodige statistikken 3-7-1, men de taper i det minste sjelden og det er på hjemmebane de har gjort mesteparten av jobben til nå.

Ingen i Segunda er i verre form enn Lorca, som har fem tap på rappen og er et av tre jumbo-lag på 16 poeng, med hele syv opp til trygg grunn. Bortestatistikken er skrekkelige 1-1-9.

H(U).

8. Saint-Etienne — Toulouse
Hjemmelaget var tvunget til drastiske grep etter ti ligakamper på rad og bare ett poeng ned til den røde streken, og manageren fikk sparken. Inn har Gasset kommet og kveldens kamp blir hans første ligakamp der han virkelig har ledet laget i forberedelsene.

Han fikk en positiv start med cupseier over lille Nimes forrige helg, uten at det hjelper dem veldig mye. Som vanlig lener Saint-Etienne seg på hjemmestatistikken, men 3-4-3 er ikke spesielt solid, det heller. Alex Søderlund er suspendert, uten at noen i Saint-Etienne gråter av den grunn.

Gjestene kan representere en drømmemotstander for Saint-Etienne, for også Toulouse er i krise, de er over den røde streken bare på målforskjell og har bare fem poeng på sine siste ni kamper. Og de er svake på reisefot: 2-1-7 er tallene her.

Drømmestart for Saint-Etiennes nye sjef? H.

9. Lyon — Angers SCO
Hjemmelaget avsluttet fjoråret perfekt med fire seire på rad og har hatt en hel hvileuke siden cupseieren over lille Nancy forrige helg, her er det uthvilt og sultent Lyon vi får se i aksjon. De er sedvanlig sterke på hjemmebane og har notert seg for 5-3-1 så langt denne sesongen.

Gjestene avsluttet fjoråret med en livsviktig seier over Dijon, men den alene var ikke nok til å sende dem opp på trygg grunn, opp dit skiller ett poeng. Poengmessig har de faktisk vært skarpest på riesefot, uten at 2-5-3 er veldig skremmende for Lyon.

H.

10. Nantes — Paris Saint-Germain
Claudio Ranieri har gjort en god jobb med dette Nantes-laget og de var virkelig med i europacup-kampen i høst, de har imidlertid mistet noe av kontakten med topp-kvartetten. De to siste kampene i fjor endte med seier, over overkommelig motstand som Amiens og Angers.

I sann Ranieri-stil har Nantes virkelig levert på hjemmebane denne sesongen, 6-1-2 er hjemmetallene til nå.

Gjestene er naturligvis det soleklart beste laget i Frankrike og de har ni poeng ned til nærmeste utfordrer, og de har gjort som de ville i årets to første kamper, begge i cupen. Deres eneste tap for sesongen har kommet på reisefot, men 6-2-1 er uansett kruttsterke tall.

Normalt ville vi vurdert å jakte en skrell her, men PSG ser rett og slett for gode ut for røkla. B.

11. 1. FC Köln — Borussia Mönchengladbach
Bundesliga er tilbake etter vinterferien, men Köln skulle nok ønske at ferien aldri begynte - de vant nemlig sin første kamp for sesongen i det siste oppgjøret for pausen, hjemme mot Wolfsburg. Dermed doblet de antall poeng til seks.

Gjestene er på sin side i høyeste grad med i Champions League-kampen, der de er ett av fem lag innenfor en differanse på to poeng, disse fem er de første bak suverene Bayern München. BMG avsluttet fjoråret noe turbulent, men noterte seg for en avsluttende seier.

Som vanlig liker de seg best på hjemmebane, men 3-2-3 er ikke like dårlige bortetall som vi er vant med fra den kanten. (H)UB.

12. Borussia Dortmund — VfL Wolfsburg
Hjemmelaget fikk et lite oppsving etter å ha sparket Peter Bösz og noterte seg for to trepoengere på rappen inn mot sommerferien med sin nyansatte trener, den samme treneren som ledet Köln til avgrunnen sist høst.

Hjemme på Signal Iduna Park har de vært ukarakteristisk svake, 4-1-3 hører intet sted hjemme for en klubb som Dortmund.

Gjestene ligger på nedre halvdel av tabellen og er langt nærmere nedrykk enn noen plasser av betydning i toppen, kun fire poeng skiller dem fra kvalifiseringsplass. De avsluttet fjoråret med å bli det første laget som tapte for Köln og på reisefot har de skrekkelige 1-4-3.

H.

Dermed får vi følgende 96-rekker:

1. Liverpool — Manchester City HUB

2. Real Sociedad — Barcelona UB

3. CD Alaves — Sevilla UB

4. Espanyol — Athletic Bilbao HU

5. CF Cadiz — CF Córdoba H

6. Albacete — Granada HU

7. Cultural Deportiva Leones — La Hoya Lorca CF H

8. Saint-Etienne — Toulouse H

9. Lyon — Angers SCO H

10. Nantes — Paris Saint-Germain B

11. 1. FC Köln — Borussia Mönchengladbach UB

12. Borussia Dortmund — VfL Wolfsburg H

Og 432-rekker:

1. Liverpool — Manchester City HUB

2. Real Sociedad — Barcelona UB

3. CD Alaves — Sevilla HUB

4. Espanyol — Athletic Bilbao HU

5. CF Cadiz — CF Córdoba H

6. Albacete — Granada HU

7. Cultural Deportiva Leones — La Hoya Lorca CF HU

8. Saint-Etienne — Toulouse H

9. Lyon — Angers SCO H

10. Nantes — Paris Saint-Germain B

11. 1. FC Köln — Borussia Mönchengladbach HUB

12. Borussia Dortmund — VfL Wolfsburg H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør