Åtte eliteserielag er i aksjon onsdag. I dag ryker trolig ett av dem ut– kanskje flere. I hvert fall om vi skal tro på statistikken.

Sportspill har gått gjennom cuprundene fra 2012 og frem til i år, og samtlige sesonger har minst to eliteserielag røket ut av cupen i 3. runden.

Dette spillet gir 7,20 i odds på at Byåsen ikke taper etter 90 minutter mot eliteserielaget

I fjor forsvant hele fire eliteserielag ut i 3. runden i cupen, og ytterligere to lag måtte ha enten ekstraomganger eller straffespark for å ta seg videre i norgesmesterskapet.

Året før var brutalt mot eliteserielagene. Da røk hele seks klubber ut av cupen i 3. runden.

Også i 2018 ble flere eliteserielag slått ut av cupen i 3. runden. Totalt tre lag ble sendt hodestups ut av norgesmesterskapet.

I 2017 fikk bare to eliteserieklubber nådestøtet i 3. runden, i tillegg måtte tre lag fra landets øverste divisjon ut i ekstraomganger.

Historien er full av cupbomber. Hele seks eliteserieklubber røk ut av NM i denne runden i 2016. Det var ikke like gale i 2015. Da røk kun tre eliteserieklubber ut av cupen i 3. runden.

I 2014 stoppet cupeventyret for Rosenborg og Strømsgodset i denne runden. Begge røk ut etter ekstraomganger.

På fredag ligger 671 millioner kroner i hovedpotten i Eurojackpot. Klikk her for å levere kupongen din.

I 2013 ble det cupexit for fire klubber fra eliteserien i 3. runden. Historien er den samme i 2012. Da forsvant tre eliteklubber ut av cupen i 3. runden.

Statistikken tyder på at det vil komme en overraskelse i kveld. Spørsmålet er hvor. Vi tror Sandefjord kan få trøbbel i Trondheim.

Byåsen - Sandefjord

Odds: Uavgjort - 7,20

Kampstart onsdag 29.juni kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Dalgård kunstgress

Vi tror at Sandefjord og Byåsen spiller uavgjort etter 90 minutter. Det spiller du på her til 7,20 i odds

Det er klart for tredje runden i cupen. Byåsen er det eneste 3. divisjonslaget som er igjen i NM.

Trønderne ladet opp til cupkampen mot eliteserielaget med å slå nedrykkstruede Innstranden 4-0 hjemme, mens de spilt 1-1 borte mot Kolstad i den foregående kampen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.

Etter tolv kamper ligger Byåsen på andreplass i 3. divisjon avdeling 5 med 28 poeng. De er seks poeng bak serieleder Junkeren.

Hjemme på Dalgård kunstgress har trønderne vært solide. De har vunnet seks av de syv første hjemmekampene. Målforskjellen viser 19-4. Det eneste tapet kom mot serieleder Junkeren. De tapte 0-1 mot bodøværingene.

I cupen slo de ut Kolstad i 1. runden etter å ha vunnet 1-0 på hjemmebane, og i forrige runde sendte de Stjørdals-Blink fra OBOS-ligaen ut av cupen etter straffesparkkonkurranse.

Nå venter et eliteserielag på cupaskeladden i 3. runden.

Måtte ta buss til Trondheim

Sandefjord banket John Arne Riises tidligere klubb, Flint, 5-1 i forrige runden, men det skulle vel også bare mangle mot et lag fra 4. divisjon.

Laget til Hans Erik Ødegaard er inne i en god periode. De er ubeseiret i de tre siste kampene. Søndag ledet de to ganger mot Tromsø, men kampen endte 2-2 hjemme i hvalfangerbyen. De to foregående kampene har begge vært spilt på bortebane, men vestfoldingene har vunnet både mot Odd og Viking - henholdsvis 1-0 og 2-1. Faktum er at de har vunnet fire av seks bortekamper i Eliteserien denne sesongen.

På fredag ligger 671 millioner kroner i hovedpotten i Eurojackpot. Klikk her for å levere kupongen din.

Likevel finnes det argumenter for å spille på en cupbombe i Trondheim onsdag.

Sandefjord fikk ikke utsatt onsdagens cupkamp mot Byåsen etter at klubbens fly til Trondheim ble kansellert. Dermed måtte de kjøre buss til Trøndelag, noe som ikke akkurat er en optimal oppladning for eliteserielaget.

Det er også et svært tett kampprogram for eliteserieklubbene. Sandefjord skal til Sarpsborg søndag, og det blir den fjerde kampen på tolv dager for vestfoldingene. Sandefjord har ikke den største spillerstallen, og det kan bety at Hans Erik Ødegaard vil gjøre en del endringer på laget.

Sandefjord bør gå videre her, men 1.13 i odds på borteseier er ikke fristende. Vestfoldingene har røket ut av cupen i andre og tredje runden de fire siste sesongene, og vi tror de kan få problemer i Trondheim onsdag.

Flere eliteserieklubber har opplevd å måtte ut i ekstraomganger, og vi tror det kan bli tilfelle for Sandefjord onsdag. Byåsen holdt Stjørdals-Blink til uavgjort etter ordinær spilletid i forrige runde, og sist sesong var det uavgjort etter 90 minutter mot Ranheim. Sandefjord på sin side røk ut mot Arendal i fjor etter ekstraomganger.

Vi tror det kan bli spennende på Dalgård i kveld.

Vi tror at Sandefjord og Byåsen spiller uavgjort etter 90 minutter. Det spiller du på her til 7,20 i odds