*Nettavisen* Sportspill.

Her kan cupbombene smelle

Start har fått en fin start på sesongen, men kveldens cupkamp i Vennesla er ingen enkel oppgave for tippeligalaget. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Flere topplag er i fare på ondagens tippekupong. Sjekk tipsene.

06.05.15 14:19

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel 1:
Barcelona holder lekestue
Dagens dobbel 2: Cupspill til 5,06 i odds!
Dagens dobbel 3: Mjøndalen kan få trøbbel
Jackpot i Viking Lotto: Spill om 38 mill her!
V76 Bjerke: Turboen må virke
V4 Täby: Mer galoppsuksess

Onsdagens tippekupong består av Champions League-semifinalen mellom Barcelona og Bayern München og 11 kamper fra annen runde i den hjemlige cupen.

Samtlige kamper spilles i kveld, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken.

Det er viktig å ta med i betraktningen at lagene i Tippeligaen og OBOS-ligaen er inne i et meget tett kampprogram. Det skal spilles tre serierunder fra cuprunden og til og med 16. mai, og vi anbefaler at man sjekker lagoppstillinger før kryssene settes.

1. Barcelona - Bayern München
Barcelona har variert en del i prestasjonene de siste sesongene og har på det dårligste spilt en statistisk og lite gjennombruddshissig fotball. Det begynner imidlertid å bli en stund siden siste down-periode, og de siste månedene har det vært en fest å se laget spille fotball.

Luis Suarez er blitt virkelig varm i trøya, og sammen med Neymar og Lionel Messi utgjør han en søramerikansk supertrio som kan radbrekke selv de beste forsvar. I de to siste seriekampene står laget med 14-0 i målforskjell, og i CL-kvartfinalen ble PSG lekt med.

Fraværsmessig ser det meget bra ut for kveldens hjemmelag; Jérémy Mathieu er eneste fravær.

Bayern stilte med et nokså alternativt mannskap borte mot Bayer Leverkusen i helgen og gikk på en 0-2-smell. Ettersom seriegullet var sikret for lengst, var ikke tapet så farlig. Verre var det å ryke ut av cupen i semifinalekampen mot Borussia Dortmund forrige midtuke.

I CL-sluttspillet har Bayern vært som natt og dag borte og hjemme. Både mot Shakhtar og Porto slet laget på fremmed gress (spesielt mot sistnevnte), men tok en grusom hevn på Allianz Arena.

Den tyske storklubben har slitt med mange skader den siste tiden, og til kveldens kamp er Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba, Holger Badstuber og Sebastian Rode uaktuelle. I tillegg er det usikkerhet rundt Robert Lewandowski.

Skadene på Robben og Ribery gjør at Barcelona kan presse høyere og ta med flere spillere i angrep ettersom Bayern er mindre farlige på kontringer uten lynvingene. Skulle Lewandowski også mangle, er laget ytterligere svekket offensivt.

Barcelona er for tiden på sitt aller beste nivå, og Bayern har på ingen måte imponert på bortebane i CL denne sesongen. Vi tror klart mest på de spanske serielederne. H.

2. Fram Larvik – Sandefjord
Fram måtte ha ekstraomganger for å slå ut Lyn på hjemmebane forrige runde og har fått en moderat start på sesongen i Oddsen-ligaen avdeling 2. Før 2-0-seieren over bunnlaget Gjøvik-Lyn sist, ble det uavgjort mot Godset 2 og hjemmetap mot Moss.

Forrige sesong ble det tap 2-4-tap for Odd i annen runde, mens KFUM Oslo ble for sterke i første runde i 2013.

Laget har en meget god kaptein i Lars Grorud, en stopperkjempe med mange år bak seg i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Forsvarstrioen Jamil Fearrington, Christer Fjellstad og er ute med skader til kveldens kamp.

Sandefjord måtte slite for ta seg videre fra første cuprunde i bortemøtet med Asker, men klarte å hale i land en 2-1-seier. Har vunnet to av seks kamper i comebacket i Tippeligaen så langt, men står uten poeng på bortebane.

Skademessig har det sett nokså bra ut for Sandefjord så langt i sesongen.

Cupen har nok ikke høyeste prioritet for Sandefjord denne sesongen, og laget skal spille viktig hjemmekamp mot Aalesund om fire dager. Spørsmålet er om Fram har et godt nok lag til å detonere en bombe? UB.

3. HamKam – Sogndal
HamKam har måttet bygge opp et nytt lag etter katastrofesesongen i fjor og har fått en ok start på tilværelsen i Oddsen-ligaen. Så langt er det blitt to uavgjorte og én seier. I første cuprunde ble Lørenskog beseiret med 2-1.

Kaptein Aziz Idris ble utvist i 1-1-kampen mot Florø sist, men er tilgjengelig i kveld. Marius Holt og Christopher Mbamba som utgjorde spissparet i samme match, står trolig over kveldens oppgjør.

Sogndal fremstod innledningsvis på sesongen som den kanskje klareste opprykkskandidaten i OBOS-ligaen, men 1-3-tap hjemme for Levanger og en sur Kristiansund-utlikning i sluttminuttene sist har sendt laget ned på fjerdeplass.

Forrige cuprunde ble det 5-1-seier over Lysekloster.

Sogndal trenger en opptur, og den tror vi kommer i kveld. B.

4. Kongsvinger – Follo
Kongsvinger vant 3-1 over Funnefoss forrige cuprunde og har fått en flott start i avdeling fire i Oddsen-ligaen. Laget er det eneste med full pott, og målforskjellen viser 9-0.

Follo fikk store problemer med å slå ut lille Trosvik forrige runde, men vant til slutt 3-2. Fikk en knallstart på comebacket i OBOS-ligaen og delte serieledelsen etter fire runder. Har bare tatt ett poeng på de to siste rundene (mot Levanger og Nest-Sotra), men ligger fortsatt så høyt som annenplass.

Kongsvinger er et av de aller beste Oddsen-lagene, og dette er en meget tøff oppgave for Follo. Vi sjanser på ren H.

5. Kvik Halden – Fredrikstad
Kvik måtte ha straffekonk for å beseire Oppsal på bortebane forrige runde, men har fått en fin start på sesongen i Oddsen-ligaen avdeling 2. Sju poeng og 6-0 er fasiten etter tre runder.

Trener Glenn Ståhl kan glede seg over skadefritt mannskap til kveldens kamp.

Fredrikstad hadde få problemer med å beseire Ås forrige runde, men vårsesongen i OBOS-ligaen har ikke vært mye å juble for. Laget har fortsatt til gode å vinne en kamp, og fem scoringer på seks matcher er nest dårligst av samtlige lag.

Verken supporterne eller klubbens ledelse er imponert over resultater og innsats så langt, og trenerteamet måtte tidligere i uken presentere en analyse av årets kamper for styret. Laget har vært (og er) plaget av skader på flere sentrale spillere, og det var en av trenerteamets forklaringer på den svake sesonginnledningen.

Halden slo Sarpsborg ut av cupen i 2013 mens FFK (som da spilte i Tippeligaen) ble ekspedert året før. Halden-spillerne kommer til å gi alt for å banke naborivalen fra Fredrikstad også i kveld, og en FFK-exit vil på ingen måte overraske oss. HU.

6. Raufoss – Hønefoss
Raufoss slo ut Skedsmo på bortebane forrige runde og har fått en perfekt start i avdeling 2 i Oddsen-ligaen. 5-0 over Nybergsund, 2-0 over Moss og 6-1 over Strømsgodset 2 er ikke annet enn imponerende.

I fjor ble det et knepet tap mot Stabæk i annen runde i cupen.

Hønefoss gikk på et pinlig hjemmetap for Grorud i annen runde i 2014, men kom seg helskinnet gjennom runde én i år (4-1-seier over Hallingdal). Tok en fin 2-0-seier over Fredrikstad for tre serierunder siden, men har ellers tapt samtlige kamper i OBOS-ligaen og ligger sist etter seks runder.

Lagene spilte 1-1 i en treningskamp i vinter.

Hønefoss skal ut i en meget viktig bortekamp mot Strømmen allerede om tre dager, og det spørs om ikke laget må nedprioritere cupen i år. HU.

7 . Senja – Tromsø
Senja beseiret den lokale rivalen Salangen i første cuprunde med 3-1 på bortebane. I Oddsen-ligaen avdeling er det blitt 1-1-1 så langt og en plassering midt på tabellen.

Tromsø rotet fælt i cupen forrige sesong. I runde én og to måtte man ha straffekonk for å beseire Mjølner og Finnsnes, mens Glimt ble for sterke på Alfheim i runde tre. I årets cup ble det 2-1-seier over Mo i første runde.

Comebacket i Tippeligaen har ikke vært av det enkle slaget, og Gutan ligger nest sist med fire poeng etter seks runder.

Til kveldens kamp spares Mikael Norø Ingebrigtsen og Simen Wangberg. I tillegg befinner Christian Landu Landu, Lars-Gunnar Johnsen og Gudmund Kongshavn seg på skadelisten.

Tromsø kan ikke prioritere cupen i år, og når hele 81 prosent av tegnene på folkerekka er plassert på B, frister det å spekulere. UB.

8. Strindheim – Aalesund
Strindheim tapte bare 0-1 for cupvinner Molde i annen runde forrige sesong og er for samme runde i år etter å ha beseiret Tynset md 3-0 for to uker siden. Slo Molde 2 på bortebane i helgen og står med fem poeng etter tre runder.

Aalesund er ikke til å kjenne igjen etter trenerskiftet og har klatret til opp til tiendeplass (to seiere på rappen) etter en katastrofalt svak start på sesongen.

I forrige cuprunde ble Stryn beseiret med 3-1. I fjor endte cupeventyret med tap etter ekstraomganger mot LSK i fjerde runde.

Fredrik Carlsen og Aron Thrandarson har slitt med skader i vårsesongen, og i kveld står Mos og Mikael Dyrestam også over. Trener Karl Oscar Fjørtoft varsler også endringer på laget.

Vi har ikke nok kryss til å gardere alle tippeligalagene på kupongen, og her må vi nøye oss med B.

9. Ullensaker/Kisa – Strømmen
Ullensaker slo ut Nybergsund på bortebane forrige cuprunde og leder avdeling 3 i Oddsen-ligaen etter tre runder. Kom til tredje runde i cupen i fjor, der det ble tap for Mjøndalen.

Strømmen tapte for Songdal i tredje cuprunde forrige sesong slo enkelt ut Sander i første runde i år. Det er blitt mange jevne kamper i serien så langt, og laget ligger på 12. plass med fem poeng etter å ha spilt uavgjort mot Jerv og Bryne i de to siste kampene.

Slaget om Romerike blir trolig en jevn affære, og vi tar med alle tegn. HUB.

10. Vard Haugesund – Brann
Vard slo ut Bryne i annen runde forrige sesong, men klarte aldri å true Start runden etter. Beseiret Vidar i første runde i år og har fått en start på det jevne i Oddsen-ligaen avdeling 3 (1-1-1 og 4-5 i målforskjell).

Brann har fått oppleve at man ikke kan spasere seg til opprykk fra OBOS-ligaen, men har vist positive takter i de to siste kampene. Etter seks poeng mot Ranheim og Bryne, er bergenserne for fullt med i tetkampen. I første cuprunde ble Os knust 6-1.

Marcus Pedersen, Piotr Leciejewski og Eirik Birkelund er ute med skader. I tillegg hviles Vadim Demidov.

Vi utelukker ikke Vard helt. UB.

11. Vindbjart - Start
Vindbjart gikk videre fra første runde etter straffedrama mot Flekkerøy. Har åpnet sesongen i Oddsen-ligaen avdeling 3 med tre uavgjort og 3-3 i målforskjell.

Trener Steinar Skeie forteller til lokalpressen at laget er helt restituert ettersom forrige seriekamp ble spilt for seks dager siden.

Starts anstrengte økonomi gjorde at klubben har måttet satse ungt denne sesongen, men så langt har prestasjonene vært bedre enn ekspertenes forventninger. Sørlendingene har åtte poeng på seks kamper, og laget klarte seg også bra i de to tapene som har vært (mot VIF og RBK).

I forrige cuprunde ble Vigør slått 5-0, og laget kom til fjerde runde forrige sesong.

Vindbjart vant 4-2 da lagene møttes til treningskamp i vinter. Året før ble det 1-1 i en tilsvarende treningskamp.

Det blir folkefest på Moseidmoen i Vennesla i kveld, og Vindbjart-spillerne kommer til å gjøre alt de kan for å gi publikum valuta for inngangspengene. UB.

12. Åsane - Nest-Sotra
Åsane fikk en pangstart på comebacket i OBOS-ligaen og ligger fortsatt på toppen av tabellen til tross for at det er blitt uavgjort de tre siste rundene. I forrige cuprunde ble Øystese beseiret med 2-0 på bortebane.

Nest-Sotra fikk en vond start på lagets annen sesong OBOS-ligaen og tapte de tre første kampene. Uavgjort mot Follo og seier over FFK har imidlertid sendt laget vekk fra sisteplassen.

Åsane vant 3-2 da lagene møttes på Ågotnes stadion i serien 12. april i år.
Verken Åsane eller Nest-Sotra har kommet seg videre fra annen runde de to siste sesongene.

Nest er ute etter revansje for serietapet, og dette er et åpent oppgjør som helst burde ha vært helgardert. HB.

384-rekker:
1. Barcelona - Bayern München H

2. Fram Larvik – Sandefjord UB

3. HamKam – Sogndal B

4. Kongsvinger – Follo H

5. Kvik Halden – Fredrikstad HU

6. Raufoss – Hønefoss HU

7 . Senja – Tromsø UB

8. Strindheim – Aalesund B

9. Ullensaker/Kisa – Strømmen HUB

10. Vard Haugesund – Brann UB

11. Vindbjart - Start UB

12. Åsane - Nest-Sotra HB

Klikk her for å levere 384-rekken.

96-rekker:
1. Barcelona - Bayern München H

2. Fram Larvik – Sandefjord B

3. HamKam – Sogndal B

4. Kongsvinger – Follo H

5. Kvik Halden – Fredrikstad HU

6. Raufoss – Hønefoss HU

7 . Senja – Tromsø B

8. Strindheim – Aalesund B

9. Ullensaker/Kisa – Strømmen HUB

10. Vard Haugesund – Brann UB

11. Vindbjart - Start UB

12. Åsane - Nest-Sotra HB

Klikk her for å levere 96-rekken.

Onsdagens oddsprogram finner du her.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag