Henrikh Mkhitaryan scoret det viktige 1-0 målet for Arsenal borte mot Milan forrige torsdag og kom også på scoringslisten for Arsenal hjemme mot Watford søndag.
Henrikh Mkhitaryan scoret det viktige 1-0 målet for Arsenal borte mot Milan forrige torsdag og kom også på scoringslisten for Arsenal hjemme mot Watford søndag. Foto: Matt Dunham (AP)

Herlig midtukekupong i vente

To åttedelsfinaler fra Champions League og åtte åttedelsfinaler fra Europa League er hovedingrediensen på ukens midtukekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Herlig midtukekupong i vente
Oddstips 1 CL: Barcelona med stø kurs mot kvartfinale
Oddstips 2 CL: Bayern München kan ta det med ro
Oddstips Serie A: Juventus sier takk for følget
V76 Bjerke: To bankere i herlig jackpotomgang
V4 Färjestad: V4-lunsj med Goop i hovedrollen
V75 Momarken: Enorme summer i spill på lørdag
Nettavisens tabelltips: Slik ender Eliteserien - ifølge oss

Ukens midtukekupong består av de to siste returkampene i Champions Leagues åttedelsfinaler, seriekamp mellom Bradford og Wigan i League One, seriekamp mellom Juventus og Atalanta fra Serie A og de åtte returkampene i Europa Leagues åttedelsfinaler. Alle disse åtte kampene spilles torsdag. Bonuspotten er på ca 700 000 kr, og MERK at innleveringsfristen er onsdag kl 17.55. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på midtukekupongen.

1. Besiktas - Bayern München
I og med at Bayern München vant det første møtet med 5-0, ligner det mission impossible for Besiktas. Som imponerte i gruppespillet og vant sin gruppe uten å tape en av de seks kampene (4-2-0). Men fikk altså Domagoj Vida utvist allerede etter 16 minutter i bortemøtet mot Bayern, og da ble det vanskelig. Ligger på andreplass i hjemlig serie, kun tre poeng bak serieleder Galatasaray. 9-3-0 på hjemmebane der, men vant kun en av de tre hjemmekampene i gruppespillet (1-2-0). Dusko Tosic and Pepe er begge skadet, mens Domagoj Vida soner karantene.

Bayern München har ikke sett seg tilbake etter at Jupp Heynckes tok en ny periode som manager. Står med smått ubegripelige 18-1-0 på sine 19 siste seriekamper i Bundesliga og er 20 poeng foran serietoer Schalke 04. I gruppespillet i Champions League ble det fem seire av seks mulige. Kingsley Coman, Arjen Robben og Manuel Neuer er skadet, mens Corentin Tolisso og James Rodrigues er usikre.

Hjemmelaget er klart bedre enn det de fikk vist sist og vi tar med alle tegn her. HUB.

2. Barcelona - Chelsea
1-1 i det første møtet betyr klar fordel for Barcelona, og Chelsea må altså score mål for å ha mulighet til å ta seg videre.

Barcelona er fortsatt uten tap i La Liga denne sesongen, etter lørdagens 2-0 seier borte mot Malaga. 22-6-0 totalt og 11-2-0 hjemme på Camp Nou. Kun ett baklengsmål på de seks kampene i gruppespillet og kun seks baklengsmål på 13 hjemmekamper i La Liga. Philippe Cuotinho er som kjent ikke spilleberettiget for Barcelona i Champions League. Andres Iniesta er i bedring og kan være tilbake i kveld.

Chelsea er på 5. plass i Premier League når det gjenstår åtte serierunder og har fire poeng opp til Liverpool på den meget viktige 4. plassen. Til helgen venter bortekamp mot Burnley.  Tok seg greit videre fra gruppespillet, men røk der blant annet 0-3 borte mot Roma og har ikke bedre enn 7-3-5 på bortebane i Premier League. Ross Barkley og David Luiz er fortsatt ute med skader, ellers har Antonio Conte fullt mannskap til disposisjon.

Barcelona snudde 0-4 borte mot PSG til 6-1 seier hjemme i fjorårets åttedelsfinale. I kveld har laget med seg 1-1 fra London, og dette skal Barcelona fikse. H.

3. Bradford - Wigan
Med fattige to poeng på de åtte siste seriekampene (0-2-6), er Bradford i ferd med å spille seg ut av playoffkampen fra League One. Har totalt 50 poeng, men det er ikke mer enn fire poeng opp til Plymouth på den viktige 6. plassen. Bradford har i tillegg både en, to og tre kamper tilgode på lagene foran seg på tabellen. Etter fem strake tap, er det i det minste blitt uavgjort i to av de tre siste seriekampene. Har ikke prestert spesielt godt på hjemmebane denne sesongen (6-2-8). Spissen Charlie Wyke soner karentene for rødt kort i kveld, mens Jake Reeves og Ryan McGowan begge er ute med skader.

Wigan måtte nøye seg med 3-3 hjemme mot Scunthorpe i lørdagens seriekamp, men er på 3. plass med totalt 68 poeng. Har kun spilt 33 seriekamper. Dermed har laget to kamper tilgode på Shrewsbury på 2. plass som står med 71 poeng, altså tre poeng opp. Opp til serieleder Blackburn er det åtte poeng, men Wigan har fire kamper til gode på Blackburn. Meget solide 10-2-3 på bortebane for Wigan som dog ikke har bedre enn 2-2-2 på sine seks siste seriekamper. Wigan-manager Paul Cook har ingen nye skader eller karentener i sitt lag.

Førstkommende søndag spiller Wigan kvartfinale i FA-cupen hjemme mot Southampton, men seier i kveld vil altså føre Wigan opp på 2. plass i League One og på direkte opprykk. Formsvake Bradford bør være en overkommelig oppgave for bortesterke Wigan. B.

4. Juventus - Atalanta
Serie A og som ventet har Juventus festet grepet som seriegullet, ettersom Napoli kun har tatt ett poeng på sine to siste kamper. Selv med denne kampen tilgode, leder nå Juventus serien med ett poeng ned til Napoli og seier i kveld vil altså øke dette forspranget til fire poeng. Juventus som også tok seg til kvartfinale av Champions League etter forrige onsdags bragd i London. 11-1-1 er de råsterke tallene hjemme på Allianz stadium i Torino. Juan Cuadrado og Federico Bernardeschi skadet, men ellers er det skadefritt.

Atalanta hadde en litt laber åpning på sesongen, men har kommet seg betydelig etterhvert og står uten tap på sine fem siste seriekamper (3-2-0). Ligger på 8. plass med totalt 41 poeng og har seks poeng opp til Milan på den viktige 6. plassen med en kamp tilgode. 5-4-4 er anstendige bortetall. Mattia Caldara  er eneste spiller på skadelisten.

Juventus får fire poengs luke ned til Napoli med seier i kveld og Juventus lar ikke en slik sjanse gå fra seg. H.

5. Athletic Bilbao - Marseille
De åtte siste kampene på tippekupongen spilles alle torsdag og er altså returkamper i åttedelsfinalene i Europa League.

Hjemmelaget har en jobb å gjøre etter å ha tapt 1-3 i Marseille forrige torsdag og det blir ikke bedre av at både Raul Garcia (som scoret begge målene for Athletic i søndagens 2-0 seier mot Leganes i La Liga) og Mikel San Jose begge må sone karantene torsdag. I tillegg er Inigo Martinez cuptied i Europa League og Iker Muniain fortsatt ute med skade.

Marseille måtte tåle to 0-3 tap borte for Marseille femte sist og fjerde sist i hhv Coupe De France og seriespill, og måtte deretter nøye seg med 1-1 hjemme mot Nantes i Ligue 1. Men slo så Athletic Bilbao 3-1 i første møtet forrige torsdag og fulgte opp med en sterk borteseier mot Toulouse i Ligue 1 søndag. Holder dermed fortsatt 3.plassen i Ligue 1 og har fire poeng opp til Monaco på 2. plass. Solide 8-4-3 på bortebane i serien. Tok seg greit av Braga i 16-delsfinalen.

Hjemmelaget har vesentlige fravær, mens Marseille har en 3-1 ledelse å gå på. Denne er åpen og vi tar med alle tegn. HUB.

6. Lokomotiv Moskva - Atletico Madrid
Lokomotiv Moskva leder den russiske serien og tok seg greit av franske Nice i 16-delsfinalen, men har et meget vanskelig utgangspunkt nå etter å ha tapt 0-3 i Madrid forrige torsdag. Den russiske serien har vært i gang et par uker nå etter den lange vinterpausen. Verken Vladislav Ignatjev, Ari eller Jefferson Farfan var med i mandagens seriekamp borte mot Ural og er usikre til torsdagens returmøte.

Atletico Madrid er bookmakernes største favoritt til å vinne Europa League denne sesongen og innfridde i første møtet forrige torsdag med en overbevisende 3-0 seier. Fulgte opp med en flott 3-0 seier hjemme mot Celta Vigo i søndagens seriekamp og holder koken i La Liga, og ligger på 2. plass åtte poeng bak Barcelona. Sterke 9-3-2 på bortebane. Stefan Savic er usikker, ellers har Diego Simeone alle sine beste menn tilgjengelig.

Det ser håpløst ut for Lokomotiv Moskva dette og vi nøyer oss med halvgardering. UB.

7. Dynamo Kiev - Lazio
Her står det altså 2-2 etter det første møtet i Roma, ettersom Dynamo Kiev fikset utligningsmålet 11 minutter før fullt tid. Dynamo Kiev tok seg videre fra gruppespillet etter å ha vunnet sin gruppe som ellers bestod av Partizan Beograd, Young Boys og Skenderbeu. Med andre ord ingen spesielt tøff gruppe. Tok seg videre fra 16-delsfinalen på bortemålsregelen mot greske AEK Athen. I hjemlig liga er laget seks poeng bak serieleder Shaktar Donetsk, men på hjemmebane er laget ubeseiret (10-2-0).  Georgi Bushchan, Serhiy Sydorchuk og Vladyslav Kalitvintsev er alle trolig ute for hjemmelaget, mens Denys Garmash må sone karantene for rødt kort i den første kampen sist torsdag.

Lazio er i ferd med å gjennomføre en solid sesong i Serie A, selv om det kun er blitt ett poeng på de to siste seriekampene. Røk 0-1 hjemme mot Juventus nest sist og skuffet vel noe med kun å klare 2-2 borte mot svakt plasserte Cagliari søndag. Ligger på 4. plass i serien med totalt 53 poeng og har meget solide 9-3-3 på bortebane. Martín Cáceres er eneste spiller ute for Lazio.

Denne ser åpen ut etter 2-2 i det første oppgjøret og vi helgarderer. HUB.

8. Viktoria Plzen - Sporting Lisboa
Det blir ikke lett for den tsjekkiske serielederen å hente opp 0-2 fra det første møtet i Lisboa forrige torsdag. Plzen tok seg videre til sluttspillet som gruppevinner, men det var en svak gruppe. Steaua Bucuresti, Lugano og Hapoel Be'er Sheva er ikke lag som skremmer så veldig mange. I 16-delsfinalen ble serbiske Partizan Beograd greit ekspedert etter at laget vant returkampen hjemme med 2-0. Plzen vant også samtlige tre gruppespillkamper på hjemmebane og står med solide 8-1-1 på hjemmebane i hjemlig liga.  David Limbersky må sone for gule kort, ellers er Marian Cisovsky eneste spiller som skal være ute med skade.

Sporting Lisboa kom inn i Europa League først i 16-delsfinalene, etter å ha blitt treer i sin gruppe i Champions League. Tok der sju poeng i en gruppe som ellers bestod av Barcelona, Juventus og Olympiakos. Vant da bortekampen mot Olympiakos og gikk på knepne bortetap mot både Barcelona (0-2) og Juventus (1-2). I hjemlig serie ble avstanden til serieleder Porto kortet ned til fem poeng etter Portos meget overraskende 0-1 tap borte mot Pacos Ferreira i helgen. Totalt 8-3-2 på bortebane i seriespillet. William Carvalho og Sebastián Coates må begge sone for gule kort. Cristiano Piccini (20 seriekamper fra start), Bruno Cesar (sju seriekamper fra start) er uaktuelle med skader.

Hjemmesterke Viktoria Plzen er ikke helt sjanseløse til å klare dette, med  tanke på at Sporting har sentrale fravær. HU.

9. Zenit St. Petersburg - RB Leipzig
Zenit vant som kjent Rosenborgs gruppe i fjor høst etter å ha vunnet fem av seks gruppespillkamper, men ble altså holdt til 1-1 av Rosenborg på Lerkendal. Tapte 0-1 borte mot Celtic i den første 16-delsfinalen, men hadde full kontroll hjemme i returoppgjøret og vant 3-0 der. I hjemlig serie har laget innledet med to strake 0-0 kamper etter vinterpausen og Mancinis lag er nede på 5. plass der, ti poeng bak serieleder Lokomotiv Moskva. 6-2-2 totalt på hjemmebane. Emanuel Mammana er skadet, mens Leandro Paredes er tilbake etter å ha mistet oppgjøret forrige torsdag med karantene.

Tyske RB Leipzig ble nummer tre i sin gruppe i Champions League i fjor høst og med tanke på at de øvrige lagene i den gruppen var Besiktas, Porto og Monaco var nok det litt skuffende for RB Leipzig. Tapte tre av seks gruppespillkamper der. Tok seg litt overraskende av Napoli i 16-delsfinalen etter å ha vunnet 3-1 borte, men røk 0-2 i returmøtet hjemme. Ligger på 6. plass i hjemlig serie med totalt 40 poeng og har ikke mer enn seks poeng opp til Schalke på 2. plass. Moderate 4-3-6 på bortebane i serien.

Marcel Halstenberg er langtidsskadd, mens Ademola Lookman er cup-tied.

Zenit er solide hjemme og bør unngå tap i returmøtet. HU.

10. Arsenal - AC Milan
Det var kanskje litt overraskende at Arsenal skulle vinne det første oppgjøret på San Siro med 2-0, og det gjør at Wengers lag har skaffet seg et ypperlig utgangspunkt foran returmøtet på Emirates. Fulgte opp den seieren med en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Watford i Premier League søndag, men har likevel tolv poeng opp til Liverpool på 4. plass, så det løpet er nok kjørt. Bunnsolide 11-2-2 på hjemmebane i Premier League hittil. Alexandre Lacazette er fortsatt skadet, mens Pierre-Emerick Aubameyang som kjent ikke får spille i Europa League for Arsenal. Hector Bellerin, Nacho Monreal og Shkodran Mustafi er usikre foran torsdagens oppgjør, men det er håp om at alle blir klare.

AC Milan står med knallsterke 7-2-0 på sine ni siste seriekamper i Serie A og har avansert til 6. plass der med totalt 47 poeng. Det skiller nå kun seks poeng opp til Lazio på den viktige 4. plassen. Til tross for 10-3 i cornere i det første oppgjøret forrige torsdag, skapte ikke Milan allverden og det har et meget tøft utgangspunkt foran returen i London. Andrea Conti og Ignazio Abate er eneste spillerne ute for Milan.

Arsenal har vært veldig gode på hjemmebane denne sesongen og Milan får det tøft med å snu dette. H.

11. Salzburg - Borussia Dortmund
Den østerrikske serielederen vant sin gruppe i gruppespillet og gikk gjennom gruppespillet uten tap (3-3-0). Slo blant annet Marseille 1-0 i hjemmekampen da. Tok seg av spanske Real Sociedad i 16-delsfinalen etter å ha spilt 2-2 borte og vunnet hjemmereturen med 2-1. 17-8-1 totalt i hjemlig Bundesliga, der laget leder med åtte poeng ned til serietoer Sturm Graz. 9-4-0 på hjemmebane og har altså 2-1 ledelse å gå på etter det første oppgjøret i Dortmund. Salzburg kan stille helt skadefritt.

Borussia Dortmund innledet med 19 poeng på de sju første seriekampene i Bundesliga, før laget kom inn i en meget dårlig periode. Står nå med 5-5-0 på de ti siste seriekampene, og er på 3. plass med 45 poeng, kun ett poeng bak Schalke 04 på 2. plass. 6-5-2 er bra bortetall. Tok seg videre til åttedelsfinalen etter å ha klart 1-1 borte mot Atalanta (ledet da 3-2 etter det første oppgjøret).  Fortsatt har Dortmund fem-seks spillere på skadelisten.

Red Bull Salzburg har alle muligheter til avansement og vi tror ikke de ryker hjemme. HU.

12. Lyon - CSKA Moskva
Til tross for kun en seier på de sju siste seriekampene (1-3-3), har Lyon i den samme perioden tatt seg av spanske Villarreal i 16-delsfinalen og vunnet 1-0 borte mot CSKA Moskva i det første oppgjøret i åttedelsfinalen sist torsdag. Tok sin første seire på sju kamper i serien søndag da Caen ble slått 1-0 hjemme. Er på 4. plass i serien og har fem poeng opp til Marseille på 3. plass. 7-5-2 er gode hjemmetall. Viktige Nabil Fekir er fortsatt ute med skade for Lyon, men han er samtidig lagets eneste fravær.

CSKA Moskva var med i gruppespillet i Champions League i fjor høst og endte på 3. plass i gruppe med Manchester United, Basel og Benfica. Vant faktisk to av tre bortekamper der, men tapte samtidig to av tre hjemmekamper og ni poeng var ikke nok til avansement.  Ligger på 3. plass i hjemlig serie og har innledet med to strake seire etter vinterpausen. Viktor Vasin og Mario Fernandes er begge ute med skade.

Lyon er et meget rutinert lag i Europa og de får vår fulle tillit. H.

96-rekker:
1. Besiktas — Bayern München HUB

2. Barcelona — Chelsea H

3. Bradford  — Wigan B

4. Juventus — Atalanta H

5. Athletic Bilbao — Marseille U

6. Lokomotiv Moskva — Atletico Madrid UB

7. Dynamo Kiev — Lazio HB

8. Viktoria Plzen — Sporting  Lisboa HU

9. Zenit St. Petersburg — RB Leipzig HU

10. Arsenal — Milan H

11. FC Salzburg — Borussia Dortmund HU

12. Lyon — CSKA Moskva H

432-rekker:
1. Besiktas — Bayern München HUB

2. Barcelona — Chelsea H

3. Bradford — Wigan B

4. Juventus — Atalanta H

5. Athletic Bilbao — Marseille HUB

6. Lokomotiv Moskva — Atletico Madrid UB

7. Dynamo Kiev — Lazio HUB

8. Viktoria Plzen — Sporting Lisboa HU

9. Zenit St. Petersburg — RB Leipzig HU

10. Arsenal — Milan H

11. FC Salzburg — Borussia Dortmund HU

12. Lyon — CSKA Moskva H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør