Gå til sidens hovedinnhold

Herlig tippekupong med Champions League

Vi gir full tillit til både Liverpool, Manchester City og Paris Saint-Germain på ukens midtukekupong.

Ukens midtukekupong består av seks kamper i den første runden av gruppespillet i Champions League og seks kamper fra midtukerunden i engelsk Championship. Bonuspotten er på ca 1,6 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40.

Onsdag er det ca. 30 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Liverpool - Milan
Vi innleder midtukekupongen på Anfield med en skikkelig klassiker. Det er faktisk første gang Liverpool og Milan møtes siden finalen i Champions League i 2007, da Milan vant 2-1.

Liverpool vant som kjent Champions League i 2018/19-sesongen, men ble slått i ut åttedelsfinalen i 2019/20-sesongen og ble slått ut i kvartfinalen forrige sesong mot Real Madrid. Har innledet strålende i Premier League denne sesongen, og står med ti poeng på de fire første seriekampene. Stortalentet Harvey Elliot måtte ut med skade i søndagens seriekamp mot Leeds og er ute, det samme gjelder for Roberto Firmino.

Milan har faktisk ikke vært med i gruppespillet i Champions League siden 2013/14-sesongen, men tok en flott andreplass i Serie A forrige sesong og er endelig tilbake igjen i det gode selskap. Flott innledning i serien denne sesongen og står med tre strake seire etter å ha slått Lazio 2-0 søndag kveld, friskmeldte Zlatan Ibrahimovic scoret ett av målene i den kampen. Men Zlatan er ikke med til England.

Liverpool har vist strålende takter i innledningen og vi har ingen betenkeligheter med å bruke Liverpool som en av våre sikre på midtukekupongen. H.

2. Manchester City - RB Leipzig
Manchester City var store favoritter i Champions League-finalen mot Chelsea i vår, men heller ikke denne gang lyktes det Pep Guardiola å ta hjem det ettertraktede trofeet. Tapte serieåpningen 0-2 borte mot Tottenham, men har slått tilbake med tre strake seire og begge hjemmekampene er vunnet med 5-0.

RB Leipzig røk ut i åttedelsfinalen mot Liverpool forrige sesong, etter å ha tapt 0-2 både hjemme og borte. Meget skuffende start i Bundesliga og har faktisk tapt tre av sine fire første seriekamper.

Manchester City blir blant de aller største favorittene på midtukekupongen og det er vanskelig å argumentere for andre utfall enn hjemmeseier. H.

3. Atletico Madrid - FC Porto
Det er store favoritter på midtukekupongen denne uken. Atletico Madrid tok hjem serietittelen i La Liga forrige sesong og har innledet solid også denne sesongen med ti poeng på de fire første seriekampene. Lå under 0-1 til pause i helgens seriekamp borte mot Espanyol, men ti minutter på overtid sørget Thomas Lemar for 2-1 seier til Atletico. Røk ut allerede i åttedelsfinalen forrige sesong, etter tap både hjemme og borte mot Chelsea.

Porto er en gjenganger i gruppespillet i Champions League. Overrasket med å slå ut Juventus i åttedelsfinalen forrige sesong, men tapte 0-2 borte mot Chelsea i den første kvartfinalen og da hjalp det ikke at de overraskende nok vant 1-0 i returmøtet på Stamford Bridge. Ubeseiret etter fem serierunder i hjemlig liga med 3-2-0.

Ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne kampen heller. H.

4. Inter - Real Madrid
Inter klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League forrige sesong, og de har ikke lyktes å ta seg videre fra gruppespillet de to siste sesongene de har vært med. Tok et overlegent seriegull i Serie A forrige sesong med hele 12 poeng ned til Milan på 2. plass. Storscorer Romelu Lukaku er som kjent solgt til Chelsea.

Real Madrid tok seg helt til semifinalen forrige sesong, men med kun 1-1 hjemme mot Chelsea, ble det 0-2 tap i returen på Stamford Bridge. Var med i gullkampen i La Liga helt inn forrige sesong, men endte på 2. plass kun to poeng bak gullvinner Atletico Madrid. Solid start på denne sesongen med ti poeng på de fire første seriekampene til tross for at tre av dem er spilt på bortebane. Toni Kroos, Gareth Bale, Dani Ceballos, Marcelo og Ferland Mendy er alle ute til onsdagens kamp i Milano.

Onsdagens mest åpne kamp i gruppespillet i Champions League. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Club Brügge - Paris Saint-Germain
Belgiske Club Brugge er klar for sitt fjerde strake gruppespill i Champions League og de har endt på tredjeplass i sin gruppe de tre foregående sesongene. Tok åtte poeng forrige sesong, mens det kun ble tre poeng sesongen før. Da var PSG og Real Madrid blant motstanderne.

Paris Saint-Germain står som ventet med maksimale 15 poeng på de fem første seriekampene i Ligue 1, men onsdag er det første gang at PSG stiller med både Neymar, Mbappe og Lionel Messi i startoppstillingen. Angel di Maria og Idrissa Gueye soner karantene, men troppen er bred og bunnsolid.

Det er vanskelig å argumentere for annet enn borteseier i denne. B.

6. Sporting Lisboa - Ajax
Etter nesten 20 års fravær, tok Sporting Lisboa et etterlengtet seriegull i Portugal forrige sesong. Men de var sist med i gruppespillet i Champions League 2017/18-sesongen. Da endte Sporting på tredjeplass. Innledet hjemlig liga med tre strake seire, men har deretter spilt 1-1 borte mot Famalicao og 1-1 hjemme mot FC Porto.

Ajax tok sitt tredje strake seriegull i vår og seiersmarginen ned til PSV Eindhoven på 2. plass var på hele 16 poeng. Men klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet forrige sesong og endte på 3. plass bak Liverpool og Atalanta. Innledet Eredivisie med ti poeng på de fire første seriekampene.

Det blir garantert tett og jevnt i Lisboa i kveld og poengdeling er klart mest sannsynlig. U.

7. Birmingham - Fulham
De seks siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra midtukerunden i engelsk Championship.

Birmingham med en flott start på sesongen og 11 poeng på de seks første seriekampene. Troy Deeney gjorde sin debut for Birmingham fredag kveld da Derby ble slått 2-0 hjemme på St. Andrews. Sju poeng på de tre siste seriekampene, mens det eneste tapet kom i tredje serierunde med 0-2 tap hjemme mot Bournemouth.

Fulham stod med fire strake seire før lørdagens bortekamp mot daværende tabelljumbo Blackpool. Det endte i et svært overraskende 0-1 tap. Ligger på 2. plass med 13 poeng og er en av de klare opprykksfavorittene.

Men Birmingham er ingen enkel bortekamp. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Bristol City - Luton
Hjemmelaget med 2-2-2 på de seks første seriekampene og alle kampene har vært jevnspilt. Begge seirene er faktiskt tatt på bortebane, 3-2 mot Reading og 2-1 mot Cardiff nest sist. Således var det litt skuffende med kun 0-0 hjemme mot Preston i lørdagens seriekamp.

Luton med solid opphenting borte mot Blackburn i lørdagens seriekamp. Lå da under 0-2 til pause, men Luke Berry sørget for ett poeng med sin 2-2 scoring åtte minutter på overtid. Står som Bristol City med åtte poeng etter rekken 2-2-2 på sine seks første seriekamper.

3-0 og 2-3 i de to siste tilsvarende. Bristol City er ganske stor favoritt på midtukekupongen, men Luton kan helt klart få med seg poeng. HU.

9. Coventry - Cardiff
Coventry rykket opp til Championship før fjorårssesongen og endte på 16. plass da. Har innledet sterkere denne sesongen med fire seire og to tap på de seks første seriekampene. Ligger på 6. plass før midukerunden og har tatt full pott og tre seire på sine tre spilte hjemmekamper.

Cardiff snudde 0-1 til pause, til 2-1 seier borte mot kriserammede Nottingham Forest. Det gjorde nok godt for waliserne som skuffet med 1-2 tap hjemme mot Bristol City nest sist. Står med elleve poeng etter rekken 3-2-1 på de seks første seriekampene.

Coventry har imponert hittil og ikke avgitt ett poeng på hjemmebane. Vi tror ikke de taper onsdag kveld heller. HU.

10. Nottingham Forest - Middlesbrough
Katastrofal innledning for Nottingham Forest som kun står med ett poeng på sine seks første seriekamper. Ledet 1-0 til pause hjemme mot Cardiff søndag, men endte opp med å tape 1-2. Det var faktisk lagets femte ettmålstap denne sesongen.

Middlesbrough har heller ikke fått noen pangstart og står med kun seks poeng på sine seks første seriekamper. Kun en seier hittil, den kom hjemme mot Bristol City i den andre serierunden. To av tre bortekamper er endt med poengdeling.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende på City Ground. Åpen kamp dette. Det er dyrt å sette pengene på bunnlag, men vi tror Forest unngår tap i kveld. HU.

11. Stoke - Barnsley
Solid innledning av Stoke som ligger på 3. plass før midtukerunden med 13 poeng på seks spilte kamper. Det enest tapet kom borte mot Fulham da det ble 0-3. Snudde 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Huddersfield lørdag og står dermed med full pott og ni poeng på sine tre første hjemmekamper denne sesongen.

Barnsley tok seg svært overraskende til playoff forrige sesong, men har ikke fått like god start denne sesongen. Står med rekken 1-3-2 på sine seks første seriekamper og ligger på 17. plass. Eneste trepoengeren kom hjemme mot Coventry i andre serierunde (1-0). To av tre bortekamper har endt uavgjort, men lørdag ble det 0-3 tap borte mot Bournemouth.

4-0 og 2-2 i de to siste tilsvarende. Hele 76 prosent har markert for hjemmeseier onsdag morgen. Vi markerer for HU.

12. Swansea - Millwall
Swansea endte på en knallsterk 4. plass forrige sesong, men lyktes ikke i playoff. Fått en dårlig start på denne sesongen og står med kun fem poeng på de seks første seriekampene. Eneste seieren er kommet borte mot Bristol City (1-0). To av tre hjemmekamper har endt 0-0, mens det ble 1-3 tap mot Stoke.

Millwall med en litt variabel start, men har faktisk spilt uavgjort 1-1 borte mot topplagene Queens Park Rangers ( i seriepremieren) mot serieleder West Bromwich lørdag. Men kun tatt en seier, den seieren kom nest sist hjemme mot Blackpool (2-1).

Det står 2-0-1 på de tre siste tilsvarende i Wales. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Liverpool - Milan H

2. Manchester City - RB Leipzig H

3. Atletico Madrid - FC Porto H

4. Inter - Real Madrid HUB

5. Club Brugge - Paris Saint-Germain B

6. Sporting Lisboa - Ajax U

7. Birmingham - Fulham U

8. Bristol City - Luton HU

9. Coventry - Cardiff HU

10. Nottingham Forest - Middlesbrough HU

11. Stoke - Barnsley HU

12. Swansea - Millwall HU


432-rekker:

1. Liverpool - Milan H

2. Manchester City - RB Leipzig H

3. Atletico Madrid - FC Porto H

4. Inter - Real Madrid HUB

5. Club Brugge - Paris Saint-Germain B

6. Sporting Lisboa - Ajax U

7. Birmingham - Fulham HUB

8. Bristol City - Luton HU

9. Coventry - Cardiff HU

10. Nottingham Forest - Middlesbrough HU

11. Stoke - Barnsley HU

12. Swansea - Millwall HUB