Lørdagens tippekupong består av finalen i FA-cupen, to kamper fra Premier League, sju kamper fra seriepremieren i OBOS-ligaen og avsluttes med to kamper fra italiensk Serie A. Bonuspotten er på ca 2 mill kr. Innleveringsfristen er kl 15.55.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

1. Chelsea - Leicester
Vi innleder med FA-cup finalen som spilles på Wembley. Chelsea hadde mulighete til å feste et klart grep om 3. plassen med seier hjemme mot Arsenal onsdag kveld, men tapte overraskende 0-1. Ligger på 4. plass i Premier League med 64 poeng og det er kun fire poeng ned til Liverpool som har en kamp mindre spilt. Allerede tirsdag kveld møtes Chelsea og Leicester i en meget viktig seriekamp.

Leicester dummet seg hjemme mot Newcastle forrige fredag og tapte 2-4. Men dro nytte av at Ole Gunnar Solskjær valgte å stille med et meget svekket United i tirsdagens seriekamp på Old Trafford og vant 2-1. Ligger på 3. plass i Premier League, men topp fire er ikke sikret. Jonny Evans har mistet de to siste kampene for Leicester, men kan bli klar til lørdagens cupfinale. Harvey Barnes er fortsatt ute med skade.

Leicester vant 2-0 på King Power Stadium i høst. Begge seriekampene mellom lagene forrige sesong endte uavgjort. I 2018/19-sesongen endte det 0-0 på King Power Stadium, mens Leicester vant 1-0 på Stamford Bridge. Leicester er altså uten tap mot Chelsea på de fem siste seriekampene. Vi tror det kan bli en lang kveld på Wembley. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Southampton - Fulham
Betydningsløs kamp i Premier League. Hjemmelaget har vært svake etter at de slo Liverpool 1-0 hjemme 4. januar, men det har vært fremgang den siste tiden og de tre siste hjemmekampene har gitt sju poeng. Snudde 0-1 til komfortabel 3-1 seier hjemme mot Crystal Palace tirsdag. Ligger på 14. plass med 40 poeng. Oriol Romeu , Will Smallbone og Ryan Bertrand er skadet.

Fulham overrasket stort med å slå Liverpool 1-0 på Anfield 7. mars og dermed økte håpet om at London-laget kunne berge plassen. De sju neste kampene har gitt ett fattig poeng og to runder før slutt er Fulham klare for nedrykk. Ingen nye skader eller karantener for Fulham.

Southampton har vist klar bedring den siste tiden og blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

3. Brighton - West Ham
Det er ingen tvil om at Brighton fortjener en ny sesong i Premier League. Graham Potters velspillende lag har fått dårlig betalt denne sesongen, men med ti poeng ned til Fulham når tre serierunder gjenstår, er plassen sikret. En tidlig utvisning ødela for laget borte mot Wolverhampton sist søndag og det endte med 1-2 tap. Sterk 2-0 seier mot Leeds i forrige hjemmekamp og de tre siste hjemmekampene har gitt sju poeng. Lewis Dunk og Neal Maupay soner begge karantene.

West Ham var lenge med i kampen om topp fire, men har ikke taklet presset og tapt tre av sine fire siste seriekamper. Gjorde en elendig hjemmekamp mot Everton forrige søndag og tapte forjent 0-1. Skulle de vinner borte mot Brighton, vil de kun være tre poeng bak Chelsea på 4. plass, men de har i tillegg klart svakere målforskjell, så topp fire synes urealistisk nå. David Moyes har flere usikre spillere.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende. Vi kjøper ikke West Ham som favoritt i denne. HU.

4. Sandnes Ulf - Start
De sju neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra OBOS-ligaen som innledes lørdag. På forhånd er Start og Aalesund de to største opprykksfavorittene med Sogndal og Ranheim nærmest.

Sandnes Ulf har vært i nærheten av playoff de tre foregående sesongene og var nærmest forrige sesong, da de endte på 7. plass. Har mistet målgarantisten Kent Håvard Eriksen og Magnus Grødem foran denne sesongen, men samtidig hentet Mathias Bringaker fra Start og Erlend Hustad fra Brann på lån. Var svake på bortebane forrige sesong (1-5-9), men ditto sterkere på hjemmebane med 10-3-2.

Start fortsetter å rykke opp og ned annenhver sesong. Endte nest sist i Eliteserien forrige sesong, mest takket være elendige prestasjoner på bortebane der kun en kamp ble vunnet (1-3-11). Har mistet Kevin Kabran til Viking og Kasper Skaanes til Brann før denne sesongen, men har en solid tropp og er altså blant de heteste opprykksfavorittene.

Sandnes Ulf vant tilsvarende kamp i OBOS-ligaen 2-0 i 2018-sesongen. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Les Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen

5. HamKam - Stjørdals-Blink
Kjetil Rekdal fikk sving på HamKam etter at han overtok midtveis i fjorårssesongen og hamarsingene gikk ubeseiret på de sju siste seriekampene og endte tilslutt på 9. plass. Markus Solbakken har gått til Stabæk, en del nye spillere har kommet til. HamKam er spådd rundt midten denne sesongen. Endte tilslutt opp med moderate 4-5-6 hjemme på Briskeby forrige sesong.

Stjørdals-Blink rykket opp til OBOS-ligaen foran forrige sesong og var spådd en snarlig retur til 2. divisjon. Åpnet sesongen forrykkede, men sloknet totalt utover sesongen og tok kun en seier på de 13 siste seriekampene. Mats Lillebo scoret mål på bestilling for trønderne forrige sesong og er blitt værende. Ekspertene er samstemte i at Stjørdals-Blink er den største nedrykkskandidaten også foran denne sesongen.

2-2 i tilsvarende kamp på Briskeby forrige sesong. Nå skal det være klar fordel HamKam. H.

6. Jerv - KFUM Oslo
Jerv har vært i OBOS-ligaen siden 2015 og flørtet med både opp- og nedrykk i de foregående seks sesongene. Arne Sandstø leder fortsatt Grimstad-klubben som endte på 11. plass forrige sesong. Noen spillere har forsvunnet og noen nye er kommet til. Ekspertene spår en plass på nedre halvdel. Jerv har vært et stødig hjemmelag de siste sesongene og endte opp med fine 7-4-4 hjemme forrige sesong.

KFUM Oslo endte på en strålende 4. plass i sin første sesong i OBOS-ligaen i 2018, men klarte ikke å følge opp den prestasjonen i fjorårssesongen og endte på en litt skuffende 8. plass. Har slitt på bortebane og tross 4. plass i 2018, presterte ikke laget bedre enn 3-7-5 borte da. Endte opp med enda svakere 3-4-8 i fjorårssesongen. Dyktige Jørgen Isnes er fortsatt trener. Har mistet ni spillere foran årets sesong, kun tre nye er kommet. KFUM Oslo ligger rundt midten av tabellen i forhåndstipsene.

2-2 og 0-1 i tilsvarende kamp på Levermyr stadion de to foregående sesongene. Vi tror ikke Jerv taper lørdagens seriepremiere. HU.

7. Ranheim - Grorud
Ranheim var blant de største opprykkskandidatene forrige sesong. Endte tilslutt på 4. plass og playoff mot Sogndal, men tapte den kampen 1-3. Svein Maalen står fortsatt ved roret i Trondheims-klubben og veteranen Mads Reginiussen holder fortsatt koken. Har forsterket stallen med blant andre Marcus Mehnert fra Brann. Er sammen med Sogndal den klare utfordreren til Start og Aalesund i kampen om direkte opprykk. Solide 8-4-3 på hjemmebane forrige sesong.

Grorud rykket opp til OBOS-ligaen foran forrige sesong og Oslo-laget endte tilslutt på 13. plass, kun ett poeng foran Stjørdals-Blink på kvalifiseringsplassen. Er sammen med nevnte Blink den største nedrykksfavoritten foran denne sesongen og toppscorer Oscar Aga (15 seriemål), må nok minst levere på samme nivå om Grorud skal overleve i OBOS-ligaen denne sesongen. Grorud var svake på bortebane forrige sesong (2-5-8).

Ranheim vant 5-3 i tilsvarende kamp forrige sesong og blir nok blant lørdagskupongens aller største favoritter. H.

8. Sogndal - Ullensaker/Kisa
Sogndal var ikke langt unna retur til Eliteserien forrige sesong. Endte på 3. plass og tilslutt i kvalikfinale mot Mjøndalen. Sju minutter på overtid avgjorde Markus Nakkim for Mjøndalen og dermed ny sesong for Sogndal i OBOS. Som er blant de største opprykksfavorittene. Eirik Bakke har fåttt beholde stortalentet Sivert Mannsverk og denne uken ble det også klart Per Egil Flo vender hjem til gamleklubben etter proffopphold. Bunnsolide 11-2-2 hjemme på Fosshaugane for Sogndal i fjorårssesongen.

Trond Fredriksen er borte som Kisa-trener og 31 år gamle Simen Tjelmeland er ny trener for Romeriks-laget. Er spådd en tøff sesong og forhåndstipsene sier 13/14-plass. Store utskiftninger i laget, ni spillere er nye og 13 spillere har forlatt klubben. Endte tilslutt på 12. plass forrige sesong, og hadde meget svake 2-2-11 på bortebane.

6-1 til Sogndal i tilsvarende kamp på Fosshaugane forrige sesong. Sogndal blir en våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

9. Strømmen - Raufoss
Strømmen startet 2020-sesongen med trekk på tre poeng på grunn av klubblisensreglementets finansielle oppfølgingssystem, men klarte likevel å styre fint unna nedrykksfaren. Har vært i OBOS-ligaen i det som føles som en mannsalder. Har vært relativt liten aktivitet på overgangsmarkedet for Strømmen som er tippet på nedre halvdel i forhåndstipsene. Solide 7-5-3 på hjemmebane forrige sesong

Raufoss endte på 11. plass i 2018-sesongen, men forbedret seg forrige sesong og endte på en sterk 6. plass. Er ventet rundt midten av tabellen denne sesongen. Avsluttet sesongen flott med kun ett tap på de åtte siste. Det har vært store utskiftninger foran denne sesongen og de er vanskelig å plassere. Moderate 5-3-7 på bortebane forrige sesong.

2-1 og 3-2 til Strømmen i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Strømmen har vært et pålitelig hjemmelag i årevis og vi tror ikke taper hjemmepremieren. HU.

10. Åsane - Fredrikstad
Åsane var en av nedrykkskandidatene foran forrige sesong, men imponerte stort og endte på en strålende 5. plass. Spilte publikumsvennlig fotball og sjarmerte mange nøytrale fotballhjerter. Morten Røssland rår over et bra mannskap, men har mistet toppscorer Henrik Udahl til Vålerenga og David Møller Wolfe til Brann. Har sett bra ut i treningskampene.

Fredrikstad er endelig tilbake på nest øverste nivå og er blant outsiderne til playoff. Bjørn Johansen rår over en spennende tropp. Slo blant annet Eliteserie-laget Strømsgodset 6-1 i en treningskamp forrige uke og har også slått Mjøndalen 4-1 borte i oppkjøringen.

Åpen seriepremiere på Myrdal dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

11. Juventus - Inter
Med to serierunder før slutt, risikere Juventus å havne utenfor topp fire i Serie A. Det er smått sensasjonelt. Dummet seg ut hjemme mot Milan forrige søndag og røk faktisk hele 0-3. Tok seg sammen borte mot Sassuolo i midtukerunden og vant 3-1. Ligger på 5. plass med 72 poeng og selv om de skulle vinne sine to siste, så er de avhengig av at lagene foran avgir poeng, for å ende topp fire. Andrea Pirlo kan glede seg over helt skadefritt mannskap og ingen karantener.

Inter med sin femtende strake hjemmeseier i Seria A da Roma ble slått 3-1 onsdag kveld. Har levert en strålende sesong og har hele 13 poeng ned til Atalanta på 2. plass. Kun ett bortetap hittil (11-6-1). Kolarov, Vidal og Sanchez er uaktuelle for Inter, men Antonio Conte har en bred tropp til disposisjon.

Juventus har vunnet tre av de fire siste hjemme mot Inter og er tvunget til å vinne også denne gang for å ha håp om topp fire. H.

12. Roma - Lazio
Fullstendig kollaps for Roma de siste månedene og meget svake 2-2-6 på de ti siste seriekampene. Som ventet sjanseløse borte mot Inter onsdag kveld (tap 1-3), men har klart seg godt hjemme på Stadio Olimpico (12-4-2). Ligger på 7. plass med 58 poeng, men har hele ni poeng opp til Lazio på 6. plass. Har en god del skader i sitt lag.

Lazio med sterke 8-0-2 på de ti siste seriekampene, men med seks poeng opp til Napoli på 4. plass og kun to serierunder igjen å spille, er løpet om topp fire kjørt. Måtte slite for å slå allerede nedrykksklare Parma 1-0 hjemme onsdag kveld. Toppscorer Ciro Immobile scoret seiersmålet seks minutter på overtid. Sergej Milinkovic-Savic er eneste betydningsfulle fravær for Lazio.

Roma og Lazio deler som kjent hjemmebane og Lazio vant 3-0 i oppgjøret 15. januar. Det er normalt fordel Lazio også nå. UB.

96-rekker:
1. Chelsea - Leicester U

2. Southampton - Fulham H

3. Brighton - West Ham HU

4. Sandnes Ulf - Start HB

5. HamKam - Stjørdals-Blink H

6. Jerv - KFUM Oslo HU

7. Ranheim - Grorud H

8. Sogndal - Ullensaker/Kisa H

9. Strømmen - Raufoss HU

10. Åsane - Fredrikstad HUB

11. Juventus - Inter H

12. Roma - Lazio UB

432-rekker:
1. Chelsea - Leicester HUB

2. Southampton - Fulham H

3. Brighton - West Ham HU

4. Sandnes Ulf - Start HUB

5. HamKam - Stjørdals-Blink H

6. Jerv - KFUM Oslo HU

7. Ranheim - Grorud H

8. Sogndal - Ullensaker/Kisa H

9. Strømmen - Raufoss HU

10. Åsane - Fredrikstad HUB

11. Juventus - Inter H

12. Roma - Lazio UB