Nederlandsk jubel etter at Anouk Dekker har sørget for 1-0 i den siste gruppespillkampen mot Canada. Nederland vant tilslutt kampen 2-1.
Nederlandsk jubel etter at Anouk Dekker har sørget for 1-0 i den siste gruppespillkampen mot Canada. Nederland vant tilslutt kampen 2-1. Foto: Francisco Seco (AP)

Historien gjentar seg for Nederland

Nederland avgjorde i 2. omgang i alle sine tre gruppespillkamper. Det er ikke usannsynlig at det samme skjer i kveldens åttedelsfinale mot Japan.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel VM: Italia sørger for europeisk storeslem
Oddssingel Gold Cup: 50 år siden fotballkrigen
Oddsdobbel: Favorittdobbel i Afrikamesterskapet
V64 Solvalla:
Ny deilig jackpot med 876 612 SEK ekstra
V65 Forus:
Buer med feite vinnersjanser på Forus
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019
Copa America: Alt du trenger å vite om Copa America
Fotball-VM kvinner
: Her er sendeplanen for fotball-VM på TV

Det var ingen norske kamper på mandagens oddsprogram, og det er heller ingen på tirsdagens spillmeny. Det er likevel flere spennende objekter. Allsvenskan ruller igang igjen etter pausen og en innledes med toppkamp i mellom AIK og IFK Norrköping, det spilles to åttendedelsfinaler i fotball-VM for kvinner og to kamper i Afrikamesterskapet, hvor regjerende mester Kamerun skal i aksjon mot Guinea-Bissau. Ellers spilles det fem kamper i den finske toppdivisjonen og det spilles også to forkvalifiseringskamper til Champions League-kvaliken. Natt til onsdag tar Copa America en pause, men Gold Cup ruller videre.

NB! Onsdag er det ca 55 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Nederland - Japan - pause/fulltid U/H 4,75 - (spillestopp kl 20.55)

Nederland begeistret en hel fotballverden da de feide all motstand til side, vant alle seks kampene og tok et bejublet EM-gull på hjemmebane for to år siden.  Men måtte altså ta seg til VM via playoff, etter å ha tapt 1-2 borte mot Norge i fjor høst. Vant begge kampene mot Danmark i denne og tok seg fortjent til sluttspill.

Innledet VM med en lite imponerende kamp mot New Zealand der seiersmålet først kom to minutter på overtid.  Mot Kamerun stod det 1-1 til pause, men to mål i andre omgang sørget for 3-1 seier. Også mot Canada i den siste gruppespillkampen stod det uavgjort 0-0 til pause, men Nederland vant til slutt 2-1.

Japan vant altså VM i 2011 og de var tapende finalist i 2015. Var storfavoritt mot Argentina i åpningskampen, men måtte nøye seg med 0-0. Imponerte heller ikke mot Skottland, men vant i det minste 2-1. Så ble det 0-2 tap mot England i den siste gruppespillkampen. Så foreløpig har ikke Japan imponert.

Men i kveld er det åttedelsfinale og alle kamper starter som kjent på 0-0. Nederland har tross tre seire i gruppespillet ikke imponert voldsomt. 1,67 er oddsen på nederlandsk seier etter ordinær tid, er kjip odds. Det har stått uavgjort til pause i alle gruppespillkampene for Nederland, så har de avgjort i 2. omgang. Begge åttedelsfinalene i går stod uavgjort til pause og søndagens mellom Frankrike og Brasil stod også uavgjort til pause. Spreke 4,75 er oddsen på at kveldens åttedelsfinale mellom Nederland og Japan står uavgjort til pause og at Nederland avgjør i andre omgang. Det er fin odds og dette blir vårt utvalgte spill.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør