Gå til sidens hovedinnhold

Historien taler sitt klare språk når Spania og Italia møtes

Spania møter Italia i den første EM-semifinalen. I løpet av de tretten kampene lagene har møttes siden årtusenskiftet har det kun kommet flere enn to scoringer i tre av de.

Det er klart for for en typisk duell mellom to gamle rivaler når Italia og Spania møtes til dyst i London tirsdag kveld. Det blir garantert tett og jevnt, noe historien også tilsier.

Italia - Spania
Under 2,5 mål @ 1.65
Spillestopp: Tirsdag 6.juli kl. 20.59

Trykk her for å levere dette tipset

Italia kommer med kjempeform
Italia har vært meget solide i dette EM, og står med 32 kamper uten tap foran denne kampen etter at de kjørte gjennom gruppespillet uten å se seg bakover. Tre strake seire ble det mot Tyrkia (3-0), Sveits (3-0) og Wales (1-0) før Østerrike (0-0 etter ordinær tid, 2-1 eeo) og Belgia (2-1) har blitt slått ut i hhv. åttedelsfinalen og kvartfinalen.

Det betyr altså at Italia ikke har sluppet inn mål etter 90 spilte minutter i fire av sine fem kamper i EM, og selv om det er offensive spillet man har bejublet mest så fungerer det også meget godt bakover for de blå. Italia kom også inn i EM med en fantastisk rekke på hele åtte landskamper uten baklengs, slik at det er ikke ofte de må hente særlig med baller ut fra nettet bak keeper Donnarumma.

Ca. 254 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Statistikken taler sitt klare språk
Nå møter de Spania, og ser man på statistikken fra tidligere møter disse to lagene mellom, så viser den klart og tydelig at det som regel blir ganske jevne og tøffe kamper. På de tretten kampene lagene har spilt siden årtusenskiftet så viser tallene 5-6-2 i favør Spania, men en spesiell statistikk er at det veldig ofte blir målfattige kamper. Kun tre kamper har nemlig gitt flere enn to scorede mål, og det er en statistikk man må ha i bakhodet.

Tett og jevn kamp i vente
Spania på sin side åpnet EM med 0-0 mot Sverige, og fortsatte med 1-1 mot Polen. Den avgjørende kampen mot Slovakia vant de hele 5-0, og selv om de fikk en skikkelig blåser med 3-3 mot Kroatia (5-3 eeo) så var de tilbake på det mer tighte sporet igjen i kvartfinalen med 1-1 (2-1 på straffer) mot Sveits.

Her kan du skrape Flax!

Dette er to lag som ikke har sluppet til så særlig mye bakover på banen under EM, og vi går inn på at denne kampen blir en ganske jevn og målfattig affære. 1.65 får vi på dette tipset, og i en så så tett og jevn kamp er det godkjent.

Italia - Spania
Under 2,5 mål @ 1.65
Spillestopp: Tirsdag 6.juli kl. 20.59

Trykk her for å levere dette tipset